You value shit

Sunt mai multe motive pentru care mi-e scârba de Statele Unite, pentru care nu mi-am cautat vreodata de lucru acolo și nici nu cred ca aș accepta prea curând un proiect în țara aia.

Sunt , desigur, mai multe motive pentru care US e mai bună decât Europa , dar nu despre asta vorbesc acum.

Unul din motivele astea a fost expus ieri de John Olivier. Am primit  informatia de la un prieten pe facebook. Din păcate linkul de pe The Independent nu mai contine clipul.

Uite aici embed din YouTube.

Pe scurt , exista recuperatori de credite  in state ( Debt Buying Companies) , ca si la noi, doar ca în cazul ăsta e vorba de unii care sunt specializati in recuperarea datoriilor expirate ( out of statute)  , adica pentru care datornicii nu mai pot fi dati in judecată si pe care, legal, nu mai sunt obligati sa le plateasca.

Datorii pentru care e legal să hărțuiești datornicii, chiar dacă nu-i poți acționa în justiție. Evident , din moment ce nu mai poți impune, legal , un titlu executoriu, ele se cumpără la un preț derizoriu . $60 000 pentru datorii de $15 000 000 , cum zice JO , pentru mai puțin de juma de cent pe dolar, practic , plătind doar accesul la datele ălora și obținând dreptul să-i fută.

 

Asta și companiile de Bailout Bonds . Nu stiu exact cum se traduce asta, presupun ceva obligatiuni , sau asigurari de cautiune. Pentru că la americani, se știe  totul e privat , pentru orice mizerie penala se dicteaza arest cu cauțiune , ca să se asigure ei că vei aparea în fața justiției , iar cauțiunile se seteaza la niveluri aberante , ca să se asigure ei ca nu ai banii ăia, dacă ești un pulete sărac,  ci apelezi la o companie de-asta de mai sus, să depoziteze cauțiunea pentru tine, care te și ridică de pe stradă cu japca și cu arme și tot ce trebuie,  în caz că nu te prezinți în fața judecătorului ( practic se substituie  poliției în executarea mandatului de aducere)  și careia, fie că ești vinovat, fie că nu, îi vei datora o sumă semnificativă din cauțiune , în schimbul dreptului  privilegiului, de a fi judecat în libertate , de a se fi presupus că ești nevinovat .

Tot nenea asta a explicat la fel de, hmm… amuzant,  cam acum un an.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
7 years ago

E incredibil asa ceva! Ma jur, aseara dezbateam cu omu’ exact pe ce a facut oliver si voiam sa-ti trimit si tie azi linkul pentru postul anterior! WtF?!

catalinx
catalinx
7 years ago

N-am nicio idee WTF. Nu e aia tara tuturor posibilitatilor ?

IM
IM
7 years ago

Bancile practica acel sistem marsav de Fractional Reserve Banking care nu e altceva decat facut bani din aer si pe urma dati cu imprumut cu camata dobanda! Daca totusi ai ajuns sa datorezi banii, nu mai poti plati si ai intarzieri, cel mai bun lucru e sa te faci pur si simplu NEVAZUT ca banca (si pleiada de recuperatori carora banca le va vinde datoria ta ca pe un produs) sa nu te poata gasi. E bine de stiut si faptul ca exista niste legi internationale care INTERZIC firmelor sa transporte datele personale ale clientilor, peste granite. Asadar daca pleci… Read more »

catalinx
catalinx
7 years ago

Well, de aia nu știam din moment ce proiectul lor nu a avut acoperire media așa mare, iar despre clinch-ul lor pe cine a fost primul, cine e în măsură să facă asta și de ce își copiază ideile nu am ce comenta. Treaba lor, gen. Ideea e tot aia.