Cu PSD-ul la primarie. Si cu decizia curții constituționale

Hai să încep invers.

[stextbox id=”black”]Decizia curții constituționale cu privire la primarii condamnați[/stextbox]

Bă, e interesant cum curtea constituțională a decis că un primare care a suferit o condamnare, cu executare, sau nu , nu poate ocupa fotoliul de primar chiar dacă este ales de comunitate.

Bineînțeles că atunci când un primar condamnat este re-ales de comunitate, ca la Vâlcea,  e fără îndoiala o problemă cu comunitatea aia . Adică o sumă de probleme.

Prima ar fi că nu au pe nimeni-nimenea preferabil unui condamnat, care să ocupa o astfel de funcție.  Asta e o problemă gravă, la modul: bă, băieți aștia suntem! Cel mai bun   dintre noi, cel mai gospodar dintre noi este un pungaș , infractor dovedit, care nu ar fi angajat în nicio companie privată, datorită înscrisurilor din cazier. Dacă ăsta e cazul , atunci e nașpa ,dar, vorba aia – asta e situația!

A doua ar fi ca în realitate sunt oameni cu siguranță mai capabili care ar putea ocupa cu mai mult respect față de funcție fotoliul ăla, dar fie nu au access ( politic) , fie nu au interes. Să vă spun cum. Nu știu exact care e salariul unui primar la mine în comună, dar am înțeles ca pe la 3800 de lei lunar? Sub 1000 de euro oricum. Sau pe acolo.  Eu cred ca cu vreo 6 luni de școlarizare în administrație publică, hai un master întreg , aș putea face o treabă bună ca primar în satul meu și mai cred că ar mai fi câțiva minim la fel de capabili ca mine.  Dar primarul actual poate sta liniștit, nu am intenția să-i iau locul prea curând, ba chiar îl susțin, vorba aia. Pentru că nu am înnebunit să vreau să muncesc pe un salariu sub jumătate față de cât am acum?  Da, știu , am auzit și eu că nu pentru salariu te faci primar ci pentru… OK,  dar în cazul ăla nu aș mai face o treabă la fel de bună, nu? Nici nu-s interesat, dacă voiam să fur, puteam s-o fac altfel mai de succes decât din pozitia de primar comunal. Fix la nivelul ăsta se văd lucrurile și la nivel mai mare. De ce ar vrea un antreprenor de success să fie primar dacă nu are de gand să fure ? Nu am nicio idee.

A treia problemă, iar pe asta am mai spus-o , e că un primar care e prins și condamnat că fură, sau pentru abuz, face mai multe chestii utile societății decât unul care nu e prins  ( observați că nu am folosit sintagma primar care nu comite infracțiuni , primar cinstit , pentru că nu cred în asta). Cu alte cuvinte, ăla care nu e prins, probabil e pentru că nu a făcut foarte multe lucruri. Practic , a cam frecat-o , pe unde a furat a avut grija să nu fie tunuri mari și să fie bine acoperit , dar nici sume mari nu a rular , in consecință nici mare lucru nu se vede. Așa că de ce ai vota unu ca ăsta?

A patra ar fi că comunitatea nu are prea mare respect față de lege și de respectarea legii. Practic, îi doare în pulă, iar stigmata unei condamnări nu are valoare în ochii

În final, da, e de tot căcatul să vezi că un condamnat este re-ales democratic primar.

Pe de altă parte, însă, consider că e anti-democratic să invalidezi voința populară, cu o decizie CCR. Atenție, nu că e rău. Doar antidemocratic. 

Și e discriminator , iar aici, da, e rău ,  așa cum a observat toata lumea să permiți să existe în aparatul de stat funcționari la nivel mai înalt decît primarul, numiți – deci care nu pot fi validați democratic, care să aibă condamnări. S-a speculat posibilitatea ca Dragnea să poată deveni premier deși e condamnat. Ceea ce e corect.

Cred că  CCR nu are de ce să aibă o opinie aici.  Legea prevede interzicerea drepturilor civile  persoanelor condamnate penal, la fel cum prevede si posibilitatea de reabilitare. Dacă un primar poate candida ”prea repede” după ce a fost condamnat în legătură cu diverse infracțiuni înseamnă ca nu e reglementată echitabil interzicerea dreptului de a ocupa funcții publice pentru infracțiunile respective. Pe de altă parte reabilitarea persoanei, presupune că și-a  plătit greșelile , s-a îndreptat , deci poate beneficia din nou de drepturi. N-ai de ce să ai o curte constituțională care să se pronunțe cumva pe deasupra legilor. Gen corectați, în pula mea, legile dacă-s nasoale!

Bun , capitolul 2.

[stextbox id=”black”]Cu PSD-ul la primărie[/stextbox]

Aici am să fiu relativ scurt , că deja m-am plictisit.

Hulește lumea ca Negoiță plătește scump  bordurile , gazoanele și panseluțele din sectorul 3.  Nici nu mă îndoiesc că ar putea fi altfel! Din moment ce omul e primul datornic al țării, imi cam imaginez cum cheltuie banii și cam cum e la el cu contabilitatea. Probabil că locul lui e prin vreo celulă pentru o vreme, posibil că în viitor  DNA-ul , poate in binom, îl vor ajuta, nu-mi pasă. Dacă e infractor și e prins ducă-se. Fără îndoaială toata antipatia legată de Rin și de afacerile cu curve trebuie că este justificată. Fără îndoiala că cei care l-au votat sunt proști, dar, atenție, nu pentru că l-au votat. Ci fix așa, sunt proști  și l-au votat pe  ăsta. Mă mulțumesc că nu a trebuit să aleg aci , că nu aș fi știut ce să fac, pentru că,  atunci cînd compar cu celelalte sectoare mie îmi place ce văd.

Accept că, da , Negoiță fură la contracte, sau că cheltuiește bani aiurea, sau că nu face fix ce aș vrea eu să facă. Și că panseluțele sunt scumpe.

Bă, scumpe, dar sunt.  Pomii prin zona asta se toaletează regulat – nu singuri, vin unii cu ceva drujbe de toaletat pomi ( nu știu cum le zice), la mine pe bulivar stă să facă la fel, la ieșirea / intrarea dinspre Constanța bulevardul e tot așa, cu gazon și cu flori și arată, în pula mea, a capitală europeană, măcar un pic.  În orice colțișor e un loc de joacă pentru copii, mai un covor de cauciuc , mai o iarbă, mai un leagăn, mai niște pomi.

DSC_1427

 

Am fost alaltăieri în sectorul 1 și e urât. Iarba netunsă acolo unde e, pomii neîngrijiți acolo unde sunt.  Când ies din bucale prin sectorul șase dau de și mai urât.

Și poate vreți să-mi spuneți : Da, bă, dar ăia nu fură ca Negoiță, nu umflă contractele chiar așa!

Iar eu zic: Da, bă, poate! Dar ce pula mea fac cu banii, că nu se vede in morții lor nimic. Și în sat la mine s-au schimbat mai multe în ultimii 2 ani.

Înțelegeți ideea?  Așa că, mucles.

A doua și mai scurtă cu Firea.  Asta probabil că clar nu trebuia votată dar, uite că aici a zis bine. Da, fix de treaba cu ”să nu mai blocăm străzile în weekend”. Se întâmplă ce eu mă mai întorc duminica în buba asta infectă și cel mai scurt drum e pe la Casa Poporului , cu excepția cazurilor când găsesc drumul închis (2/5) .

Există săli de concerte și stadioane? Bun, atunci de ce trebuie să ai concert acolo , în drum? Sanchi Piață. Că e frumos? Umm, o fi,  pe mine nu mă interesează, nu am fost la niciunul d-ăsta. Nici nu mă duc. Mint , am fost  când cu mașinile și dacă eram aci mergeam probabil și la drifturi. Dar îmi place mai bine așa. Ălora cărora nu vă place , aveți șansa peste 4 ani să mergeți să-l votați pe Șordan. Până atunci, muie. La fel și cu tenisul pe Kisselef.

Și nu, nu votez cu PSD la toamnă, dacă asta înțelegeți, lol.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
salal
salal
7 years ago

Tot ce scrie publisherul independent gras acolo este fals. Bulevardul ala ţine de Primăria Capitalei, nu de cea a Sectorului 3. Şi oricum investiţia de pe Liviu Rebreanu nu este finalizată şi nici recepţionată deci nu poţi să aloci fonduri pentru îngrijirea unui gazon care nu se află încă în administrarea Primăriei ci este deocamdată şantier. Viitorul mall Park Lake nu ocupă jumătate de parc pentru simplul fapt că se construieşte pe locul fostei baze sportive Spartac care nu a fost niciodată parc. Şi chiar dacă nu era aşa în nicun caz nu ar fi ocupat mai mult de o… Read more »