Calitate romaneasca. Garantat

In general , nu sunt fan “hai sa cumparam bunuri produse in Romania pentru a plati salarii la romani pentru” … doar ca-s produse aici. Nu , tata . Daca produci cacaturi in Romania , nu te astepta sa ti le cumpar eu ca nu imi pasa absolut deloc daca ai tu un loc de munca sau daca profitu’ merge in buzunarele unui patron roman , atat timp cat calitatea produselor e de cacat sau sunt vizibil mai scumpe ca altele  de import de aceeasi calitate. Poti sa ti le bagi in cur , ba prefer sa mori in faliment si tu si tot neamu’ tau si sper sa-ti ia locul alti care stiu sa faca un business, romani sau straini.

Bai dar sunt totusi sensibil , si de exemplu am cumparat tableta de la Allview ( chit ca e produsa in China) decat alte ieftinituri, doar pentru ca e un brand romanesc si era  in acelasi range de catlitate – pret pe care-l cautam eu atunci. Daca as fi cautat ceva quality/ high end,  m-as fi orientat altfel.

Ca alt exemplu , prefer sa cumpar produse de panificatie , patiserie de la Boromir , ca sunt din zona mea, si calitatea e  ok , chit ca-s uneori mai scumpi. La fel cum  se intampla sa cumpar  vin de Samburesti atunci cand nu caut ceva special, si nu pentru ca vreau sa-l imbogatesc pe Valvis sau pentru ca vinurile  lui ar fi miezul din dodo , doar ca  nu ma doare capul , au pret decent ,iar vinul din zona Dragasanului e bunicel , adica pe gustul meu. Daca-l mai faci si fara multi sulfiti , <3.

Bai da’ cand vine vorba de agricultura , de fructe si legume de sezon  …n-am vazut asa ceva si nu pot sa inteleg.  Aproape niciodata nu pot sa cumpar ceva produs  in Romania pentru ca e …de cacat , pur si simplu.  Am fost acu’ in magazin si singurele produse romanesti care aratau prezentabil erau pepenii verzi ( lubenite) . Atat.

Cartofi?  Mici ,  umezi si plini de namol.

Mere? Zici ca au jucat fotbal cu ele , si la altceva decat gem , marmelada , prajituri sau suc nu-mi imaginez ca-s  bune. Cum se face frate ca merele in Romania pot creste doar cu bataturi pe ele ? Sau cumva “alea bune” merg la export? Pai ar foarte bine , dac-ar fi asa, da’  atunci eu cumpar de import!

mere romanesti
mere romanesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pepeni galbeni ? Zici ca au crescut numa-n gradini parasite .

20140816_113556

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardei de orice soi? Ahahaha , sunt zbarciti si cu negrituri de zici ca au fost tocmai luati de pe gratarul incins.

Bai pana si vinetele, ca astea-s in general prezentabile  asa cum cresc ele, fara sa le faci nimic , si alea sunt zbarcite si gaurite.

Si nu azi , de fiecare data . De fiecare data la supermarketuri.  Stiu ca prin piete gasesti si mai bune. Dar sunt doua aspecte:

1. Legat de supermarketuri :  Adica intreb , ba pe bune?  Puneti  semne cu “produs in Romania ” ca cica promovati  produsele romanesti dar vindeti numa’ rebuturi ?  Mai cumpara pulea  produse romanesti daca asta e modul vostru de prommovare.

2. Legat de agricultura din Romania . Bai tata , la noi oamenii sunt lenesi si se pare ca n-au nici cea mai vaga  notiune de prezentare a produsului . N-ar face nimic sa intretina plantatia aia de meri si sa aiba grija la recoltat astfel ca merele lor sa fie vandabile . Nu. O ard p-aia cu , frate sunt ele mici, dar astea au gust ca sunt de la tarani. Da, da – au gust , gust de viermi , de imputiciune ,  gust de lene maxima, de lipsa de efort , de procesare proasta . Gust d-ala au.  Bagati-vi-le in cur , unu cate unu , sau pe toate odata, dupa preferinte ,  ca eu nu cumpar asa ceva!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Batman
9 years ago

Mere bune de la supermarket n-am prea mancat, ce-i drept, la noi prin sat se comercializeaza mai mult cele din import, frumoase, da’ pulpa gust. Nu ma pricep foarte bine, da’ am un vecin legumicultor iar taica-mio are o livada de cca 500 de pomi (din pacate, in celalalt colt de tara) si ambii au incercat sa-mi explice ca produsele noastre nu prea au cum sa ajunga prin supermarketuri, oricat de bune ar fi sau ar arata. Pacat ca, daca ajung, arata in halul in care le-ai pozat. Io m-am apucat sa mi le cultiv, nu sunt prea frumoase, da’… Read more »

Lospa
9 years ago

Frate, astia n-au timp sa-le “ingrijeasca” ? Ca nu cred ca pune botu’ cineva sa cumpere asemenea fructe si legume. Mai bine te duci la Kaufland.