2 – 3 chestii cu telefoane (fără poze)

Am fost aseară să mă joc cu niște telefoane.
Ca femeile când merg la shopping și probează chiloți direct pe piele, cu user experience maxim.  Tot că ele, nu am cumpărat nimic,  că nu aveam de ce.

Am să le iau la rând în ordinea în care băleam eu la ele și in ordinea în care le-am comparat.
Nu,  acesta nu este review pertinent cam cum scriam după ce conduceam o mașină 400km+, ci fix cum spuneam mai sus, două trei constatări de primă impresie.
1. Google Nexus 6P ( Huawei) și 5x (LG).
Ambele arată ordinar, ca niște jeguri prea scumpe și prea prost finisate. Bag picioarele, nu poți să îmi ceri 2500 de lei (6P) pe un telefon care arată că tras la șmirghel.  Ok, Lenovo poate să ceară,  în comparație,  o gălăgie de bani pe Thinkpad, care arată la fel, dar e military grade specs.

Și UI-ul standard Android, da, original, purist,  fără mizerii, că de aia băleam și eu la ăstea, arată de zici că e desenat de mine. Iar mie nu îmi place cum desenez, că de aia nu sunt nici artist grafic, nici arhirect, nici măcar inginer de design/ proiectant.

Altfel merge, nu e bai.
Display-ul tot în urma lui Samsung (cu mai bine de două generații), ba chiar se vede mai slab și mai puțin strălucitor decât cel de la iPhone, deși iPhone are rezoluție mult,  mult mai mică.
Camera e bunicică ( pentru un nexus), dar parca a mea e mai bună. Sau pe acolo. De fapt,  nu am putut testa în lumină scăzută,  că am înțeles că acolo ar face diferența.  Poate…

  1. HTC  Nu am găsit M10 să mă joc. Mhh… asta e. M9 și M8 sunt două pocnitori, nici cadou la copii nu aș avea curaj să le fac. Și mai costă și o gălăgie de bani.
  2. Huawei.  Vai de pulicica mea, ce mișto arată atât P8 cât și P9!
    Sunt aproape la fel de bine finisate ca un iPhone, se mișcă și se văd la fel de bine. Parcă mai luminos chiar.
    Nu îmi dau seama cum au putut fabrica Nexus 6P atât de hidos! (spun prin comparație cu P9, altfel nu e chiar urât,  comparat tot cu Nexusuri) .  Presupun că designerii de la google sunt orbi și cu degetele arse în acid sulfuric.

  3. LG.  M-am jucat cu G4 și G3 plus gold nu știu de care.
    Camera e bună, la ambele, dar nu chiar  atât de bună, cam ca a mea la Sony Z3, deși lumea zice că e peste . Eu zic ca nu.

  4. Lenovo.  Ăștia au luat ecranele de la laptopuri – ălea fade, fără luminozitate și le-au pus și la telefoane.  Și cam sluggish. Și nici camere cine-stie-ce. Deci cumperi o chestie cu o baterie care ține 3 zile.Numai bune pentru tata mare.

  5. Samsung.
    Am testat S7, S7 edge, S6 edge, S6 edge plus, S6, A7, A8, A5, J7, J5.
    Așa de multe și de asemănătoare că la un momentdat nu mai știam ce țin în mână.
    Deci, toate ăstea sunt cel puțin la fel de bine finisate ca un iPhone. Seria S6 mă nemulțumește ca nu poți pune sd card.
    Altfel S6 edge e deja peste iphone6.
    Cred că și peste 6s. La orice.
    Am tot înjurat mizeriile ăstea de telefoane, cu mizeriile lor de UI-uri,  am tot dat-o cu “muie bloggeri care lăudați telefoane doar că vă dă Samsung bani”, doar că S7 și edge sunt  pur și simplu din altă ligă! 
    Se pișa cu jet ambele pe orice altceva există acum disponibil.
    E așa de gravă diferența, încât cu iPhone 7 aștept nu să se echibreze situația, ci să se reducă din handicapul pe care îl are acum iphone-ul.

Sony.
Am testat Z1,Z2, Z5, Z5 compact, că Z3 am.
Nu înțeleg pentru ce ai da 1000 de lei în plus pentru Z5, față de Z3.
Desigur sunt niște diferențe în specificații, dar nu prea se văd “pe teren”.
Cu Z5 compact e altă poveste. Dacă vrei un telefon mic, cam ca iPhone 5/ SE, cu specificații de flagship și pe android, ăsta e. Dar bagă bine la cap, e el compact, adică de 4.6 inchi, dar slim nu e! Că are baterie de 2.7 Ah.

Cam asta e. Tre să se facă acuși vremea să îmi înlocuiască firma telefonul,  de aia mă uit :).

Iar cum Motorola Moto X Style nu îl găsesc pe niciunde să mă joc cu el,   probabil că va fi mizeria de Samsung S7.
E cel mai bun.  De departe.
Sau Huawei, dacă vreau să mă hipsteresc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
shotgunu
7 years ago

Am luat prietenei P9 si confirm ca se misca intr-un mare fel. Face poze foarte misto (in lumina slaba ies cam intunecate si miscate) Imi place la el ca ai o gramada de optiuni de personalizare, senzorul de amprenta merge flawless.
Are super difuzor..daca ai volumul la maxim te scoala din morti 🙂

catalinx
catalinx
Reply to  shotgunu
7 years ago

Ooo, difuzor de manele,beton! Asta îmi place și la Sony.
Îmi face și mie cu ochiul grav.