Pacanele

Sunt asa de bun din 5 incercari.
Sunt asa de bun din 5 incercari.

Dupa doua rosii legate , neagra, iar rosie , doua negre, mai ai o carte si inchizi. Partida , sistemul , lumina… Nu stiu ce inchizi, da-nchizi. Asta daca le-ai nimerit p-alea sase de dinainte .
Dac-ai dat numai pe langa esti tot la prima carte.
Da’ntreb asa : Dupa doua rosii , neagra, rosie , doua negre ce crezi ca vine?
Mereu am dat rosie, ca-n mintea mea chestia asta seamana niste serii matematice cu sanse mai mari pentru a 7a carte rosie decat neagra . Plictisitor , nu?
N-am castigat niciodata la pacanele. Nici cand am nimerit “rosia”. M-am lasat de “aparate” de prin clasa a opta. Ca m-a umflat tata si ca nu castigam. Ai dracu’ veti fi vrand sa stiti cand m-am apucat. Las-asa…
La vot m-am dus mereu. De la 18 ani incolo , ca astia chiar sunt seriosi , nu te lasa sa intri in sala mai tanar. Bulangii! Nu stiu ce pierd. Copiii sunt mai usor de manipulat decat pensionarii. Fix ca la pacanele, nici la vot n-am castigat vreodata , ca-i acelasi principiu. Numa’ aia care organizeaza jocurile castiga . Casa ia tot . Am dat cand rosie cand neagra. N-am castigat nici cand am nimerit nici cand n-am nimerit. Ma gandeam daca seamana mai mult cu alba neagra ,alt joc la care doar casa castiga ( adica neagra) , sau cu pianele. Clar piane, ca la alba neagra e ceva alb . La “dublaje” nu exista nimic alb , nu exista opusul negrului. Doar culorile astea doua.
Ca si cu pacanelele, m-am gandit sa nu ma mai joc , ca e mereu cu pierdere . Dar pe urma m-am razgandit, pentru ca si de joc si de nu joc , astia banii mi-i iau, daca stau in tara lor. Cum ar veni ,daca stai p-aci , mai baga niste impulsuri. Daca vrei sa le joci – bine , daca nu , e treaba ta. Asa ca clampanesc in continuare.
In timp miza jocului nici nu mai e castigul . Am invatat ca banii nu vin din pacanele si nici din rezultatele vreunui vot. Dar din moment ce-s taxat oricum, mai dau si eu o mana de banii mei, mai mult sa vad daca ghicesc ce scoate aparatu’.
Ca si inainte , dupa doua rosii , neagra , rosie si doua negre, cred ca iese rosie. Eu rosie-i dau! Un fel de , “just want to see the results”. De fapt , e mai mult de atat , ca rosie nu ma ajuta la nimic. Doar ca , din nou , vreau sa ii iau la misto p-aia hipsteri care refuza jocul si sa le bag mortu’ in casa . Fara aluzii.

Si scriu asta pentru ca rosia seamana tot mai tare cu neagra. Sau am inceput eu sa vad alb-negru.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments