Pietoni

Ați auzit răgetele ălea care deplâng soarta pietonilor, cum nu le da nimeni prioritate, cum  sunt atât de multe accidente în România care au ca victime pietonii?

Nu sunt destule. Dap, vreau mai multe accidente în care să fie implicați pietoni. Mai mulți morți. Câte 10 pe zi să apară la știrile de la ora 5, desfigurați așa de tare astfel încât să apară o nișă de business in reconstrucția post mortem a pietonilor loviți de mașini. ”Ca să fie și ei frumoși în coșciug.”

Parcat fiind pe banda de pe marginea bulevardului, in spic, în rând cu restul lumii, dau să ies cu spatele. Mă asigur în toate oglinzile cât și în camera de marșarier, liber, plec ușor , ușor, ușor și aud senzorii de parcare ( bip, bip , bip) . Mă opresc, mă uit în cameră, în oglinzi – nimic. După două secunde apare un dobitocea  ( era pe colt intr-un unghi dificil) se proțăpește în spatele mașinii, carele eu începusem deja să dau cu spatele din nou, din moment ce nu vedeam nimic – și acolo stă. Se uita să treacă strada. Nu e intersecție , sau trecere de pietoni. Nu. El traversa 6 benzi de circulație plus linii de tramvai cum se traversează prin București și-l durea în pulă de unde se află. L-am lăsat, na. Nici nu l-am claxonat.

A eliberat locul, dau din nou cu spatele doar ca să văd o vacă încălțată cum dădea din copite pe asfalt , pe prima bandă care nu e ”parcare”, în sensul de mers al mașinilor, uitându-se în spate, probabil cu intenția de traversare. Zici că era pe bulevard pietonal. Eu m-am oprit, că vaca nu avea nicio șansă să mă vadă, veneau mașini, o ocoleau, pula mea. Dar mi-era frică că dă proasta peste mașină și zice că am lovit-o eu. Să claxonez, să nu claxonez… între timp se răzgândește cu privire la traversare, o apucă catre trotuar, iar când vede că autobuzul meu e la 50 de cm de ea cu toate becurile aprinse  se sperie.

Aproape ieșisem din locul de parcare , mai dădeam un pic cu spatele  pe bandă, să-i pot ocoli pe unii care parcaseră pe avarii pe prima banda pe care se circulă ( când nu e nimeni parcat ). Când, iar bip-bip-bip, iar văd  alt handicapat care trecea ca vodă zici că-și înființase trecere de pietoni pe acolo, n-avea nici-o treabă.

Legile care protejează pietonii , sunt prea aspre vă spun. Altfel , inclusiv eu aș fi murit demult, ca pieton . Asta ca să nu creadă cineva că am uitat că m-au lovit  mașini de 5 ori până acum și că mă simt superior. Nu. Doar zic.

foto

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Nautilus
7 years ago

O să apară câte 10 pietoni loviţi pe zi la știrile de la ora 5 (desfigurați așa de tare astfel încât să apară o nișă de business in reconstrucția post mortem a pietonilor loviți de mașini) atunci când:

comentacii vor face pe orice pieton frustrat, lăbar, puţă mică, ţigan şi manelist;
se va vorbi de impozite de 290 de lei pe fiecare cc din ghetele pietonului;
se va pune un timbru de mediu la ieşirea pe stradă şi o taxă de 7 eurocenţi pe litrul de bere;
se va ameninţa pietonul care depăşeşete 10 km/h cu închisoarea şi confiscarea adidaşilor.