Hotel Son Baulo din Can Piqafort, Mallorca. Cam meh

Nu am s-o dau pe după copac,  ci am s-o spun scurt și clar de la început. Dacă îți alegi tu hotelul și îți pasă, alege altul. E atât de simplu.

Nu găsesc niciun motiv imperios care să necesite să fii la hotelul ăla, sau măcar în zona aia din Can Piqafort. Niciunul.

Există hoteluri mai bune în zonă, le-am văzut, probabil costă mai mult. Cel mai frumos pe dinafară  mi s-a părut ăsta, ”The Sea”.  Son Babaulo nu are nimic în comun cu el :). Cum nu are nimic în comun cu hotelul, tot de 3*, la care am stat în Menorca.  Am râs eu când am văzut la ăia , ”Superior”, crezând că e vreo infatuare gratuită, însă diferența e de vreo stea întreagă, așa.

dsc_2321
Hotel The Sea

 

Nici măcar stațiunea asta nu are nimic special din Mallorca, dar e o alegere mai bună decât Palma, asta clar  și mai ieftină decât Port Alcudia și probabil și decât altele, iar plajele sunt decente. Se mănâncă binișor pe acolo. Și există transport în comun către multe locuri.

Totuși dacă alegi dintre niște opțiuni  oferite de o anumită agenție  posibil ca ăsta să fie cea mai bună opțiune, asta ca sa exprim faptul că nu m-a deranjat că am stat acolo , doar că nu pot să-l recomand, gen ”mergeți, fraților, aici că sunt super condiții.

Pretentiile mele au fost satisfacute marginal in sensul ca am avut unde sa dorm, sa iau micul dejun, sa ma destrabalez cu nevasta si sa ma laud pe facebook cu poze de acolo. De ajuns, gen.

De afară hotelul se vede că e „pe stil vechi” , construcție clasică de beton, cuburi-cuburi.

Camera e mare, mai bine spus foarte înaltă. E vizibilă caracteristica asta și-i dă un aspect de ”gol” și rece. E ok, ești la mare, cel mai probabil ajungi acolo pe căldură.

Pe jos e gresie nu de cea mai bună calitate , dar măcar am găsit curat. Când am ajuns, gen.

În camera, tot așa un LCD, mai mic și tot  atât de nefolositor ca și cel de la Sol din Menorca. Eu îi tot dădeam înainte  cu pusul filmelor de pe stick , că nu am avut laptopul la mine, dar nimic. Ăsta vedea stick-ul însă rula doar poze și muzică. L-am stins la loc și aia a fost. Avea o grămadă de canale, nu știu cu ce.

This slideshow requires JavaScript.

Mai departe,  există un balcon , frumușel, ar fi fost și mai frumos dacă avea ceva vedere interesantă, dar nu. Dădea în stradă către niște magazine de vindeau colace și alte chestii de mare. Să zicem că am vedere mai bună din balcoanele locuinței din București. Cred că au camere și cu vedere la mare.

În fine, să trecem și peste asta și să ajungem la WiFi. Gratis doar în holul hotelului. Și mergea execrabil.  Adică, să nu fiu porc, de un chat pe facebook, de un scroll pe facebook , de un mail, absolut ok. Nimic mai mult.

Toată lumea poposea pe acolo. Măcar aveau destule canapele. În cameră era pe bani. Nu am încercat să văd viteza, că aveam netul meu destul de rapid pe telefon și era ”inclus” :).

Au un concept ”interesant” de curățenie. Adică , ai o menajeră desemnată care are un program de 6 zile pe săptămână și o zi liberă. Cea de la camera noastră era liberă joi, iar  noi am ajuns acolo miercuri. Era o   notă de informare în cameră care  menționa clar ce am scris mai sus. Așa că joi nu a trecut nimeni prin cameră. Ok , nici nu am așteptat, nu a fost asta o problemă. O mică problemă a fost că în cele 4 zile s-a cam acumulat nisip pe gresie. Ok, puteam fi și noi mai grijulii cu asta, dar nici nu l-a măturat nimeni.

Paturile – iar aici m-am enervat – au lăsat de dorit. Nu-s pretențios tare la tipul de saltea, nici acasă  nu am Dormeo sau te miri ce saltele ”high end” că nu-mi trebuie. Dacă nu poți dormi pe o salea superortopedică, sau ortopedică obișnuită înseamnă că ori nu ești suficient de obosit – deci  fă ceva în sensul ăsta, ori ești prea gras, de nu te mai suportă nici patul. Trebuie să fie curată , să miroase ok  și, în general stabilă.

Eh ,  patul  astora dublu era un set de twin-uri unite. Adică pat compus din două paturi. Ok, am mai văzut , nu e un capăt de lume, sunt la un hotel de trei stele, doar că fiecare pat separat era cam mic să dormi 2 persoane, chiar și îmbrățișați, fără să devină inconfortabil și aproape imposibil sa dormi între paturi. Pur și simplu se depărtau și cădeai între ele! Am căzut cu un picior sau de tot în mai multe ocazii, unele din cele mai frustrante. Și am mai puțin de 65 de kilograme, înainte să  avem discuții că-s prea gras.

Am încercat să le forțez să stea lipite cu noptierele, dar nicio șansă. Pur și simplu să-mi bag pula în paturile lor. Oarecum , am și făcut-o .

Fiind sfărșit de septembrie și deja cam răcoros noaptea acolo, nu știu să spun dacă aerul condiționat făcea față.

Aveau un singur lift , cam creepy și mic, dar suficient pentru un hotel cu 4 nivele , efectiv 3 etaje de urcat , maxim. Am stat la nivelul 3 ( 1 era parter) , deci 2 etaje de urcat și nu prea l-am folosit.

Dacă închiriezi mașina, nu au parcare, dar e loc de parcat pe strada. Cam este.

Au două piscine, de care nu m-a interesat câtuși de puțin și nu prea am văzut lume pe acolo.

Baia 

Cadă cu  draperie , deja m-am învățat cu mizeria aia de la anteriorul,  setul de șampoane și chestii de duș de calitate mai slabă decât  La Sol Milanos, am folosit cam ce aveam de acasă, nu m-a afectat.

Restaurantul

Este încăpator, mesele arată mai comunist așa, în ton cu camerele, iar mâncarea este chiar mai puțin variată decât cea de la hotelul din Menorca.  Cam slăbuț, aș zice, pe toate planurile , dar nu dezastruos, dau ceva. Să zicem că e încă ok pentru un hotel de trei stele și să zicem că am mâncat mai bine la Hotelul Accor Ibis  de 2 stele din Munich Nordfreidhof. Bineînțeles că am mâncat și mai prost de atât la hoteluri de 3 stele. În România, desigur.

Cafeaua măcar, la automat era bună, dar mi-o făceam singur  din 1 esspreso , peste care  apăsam butonul de lapte cald. Aia din rețeta lor ”milk cofee”, era ok, dar nu chiar pe gustul meu.

This slideshow requires JavaScript.

Ca aspecte bune , hoteul e direct pe plajă, au și o crâșmă cu terasa, la care mânca lumea, mi s-a părut îndoielnic așa și am zis pas. Habar nu am ce servicii oferă. Sunt multe alte crâșme bune în jur. Și relativ ieftinuțe. Nu relativ la terasa ăstora, că nu știu ce prețuri aveau, ci relativ la prețurile de pe insulă.

Au șezlonguri și umbrele , nu știu cât costă , dar cred că tot aproape ca în Mallorca , circa 15-17 EUR / zi pentru 2 șezlonguri și umbrelă. Am fost o singură zi la plajă în zonă, mai încolo, vreo 3 ore. Că dacă tot ploua am plecat dracului de acolo să ne plimbăm… Apropo de care, aveau niște ecrane cu prognoza meteo, afișate în hobby. Pe toate era afișat soare pe 4 zile înainte. Chiar și când ploua cu  câini afară.

Plaja era ok lângă hotel , dar  se mai aglomera așa . Cum se oprea ploaia cum venea lumea  carcalete. Apă curată,  fară mizerii pe nisip ( deh, oameni civilizați) , intrând în mare cu pantă mică, cam ce-ai vrea de la o plajă, fără prea multe exotisme, însă.

dsc_2323

La plecare mi-au zis oamenii ca daca vreau pot sa iau un mic dejun foarte devreme , era 5 dimineata, dar nu imi planificasem asta , nu aveam timp,

Alte Servicii
Prosoape de plaja – da – 10 EUR depozit + 1.5 EUR/zi schimbul
Transfer la aeroport ] in Palma (partea opusa a insulei) – 16 EUR/ pers
Internet in camera – 5 eur / zi ( nu am incercat)

One Reply to “Hotel Son Baulo din Can Piqafort, Mallorca. Cam meh”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.