Cora vs. Auchan

Incerc sa fiu cat mai succint. Prezint lucrurile doar folosind perceptia mea. Nu stiu si nu imi pasa, daca perceptia mea se pliaza realitatii , eu doar ma plimb cu carutul si cu masina si observ chestii.

Auchan imi e mai aproape .Daca nu as fi o diva si nu as uri viata de om inhamat la greutati as putea sa fac cumparaturile pe jos de acolo. Cand am si facut-o cand eram o diva foarte saraca pentru a avea o rabla.

Asa ca cred ca il prefer si il cunosc mai bine. Asezarea,  sistemul, tot. Asa ca probabil sunt subiectiv din perspectiva asta.

Si pe Cora il stiu de pe cand eram student si lucram si veneam cu nevasta cu tramvaiul …mmm 5?  sa cumparam 2 paini de 25 de bani bucata.Lol, cum s-a maritat cu un asemenea sarac nu-mi dau seama, dar, in fine.

Intre timp Cora nu mai e cel mai ieftin incat sa merite sa faci jumatate de Bucuresti pentru o economie de 3 lei la 50, sau asa ceva. Nope.

Citesc din bonuri:

Apa la 5 litri  Aquatique:

Auchan 4.28 lei sticla

Cora  4.29 lei sticla

 Zuzu , lapte 1.5% grasime la 1l:

Auchan 3.85 lei

Cora 3.94 lei

Almette cu verdeata :

Auchan 4.67 lei

Cora 4.65 lei

Paine neagra de la Vel Pitar  ( hehe, nu mai cumpar de aia de 35 de bani):

Auchan 2.85

Cora  2.99

la fructe si legume variaza preturile destul de des la ambele magazine . Oricum  comparatia e mai mult de forma. Azi nu-mi mai fac griji pentru 1 leu la 50, daca ar fi asa, pierd mai mult la motorina consumata la fiecare 1km distanta in plus.

Ideea e alta. Astia de la Cora par sa aiba mai multe produse, pentru ca par sa aiba spatiu de desfacere mai mare. Zic “par” pentru ca nu stiu cifre, dar asta e senzatia.

O problema e insa aseazarea. Se poate pentru ca sunt eu obisnuit cu raioanele din Auchan , insa recent astia dn Cora au schimbat mai multe lucruri. Am cautat dupa , pasta de dinti, dupa raionul de Frosta (fish fingers congelate) dupa detergenti, o gramada. Si m-am intor acasa si fara croissante cu unt , desi stiu ca trebuie sa aiba. Au cateva birouri de informatii , pana la urma mi-am facut curaj si i-am intrebat pe unii, dar nu imi place. Cand esti pe “strada” dintre raioane si te uiti in perspectiva ar trebui sa poti vedea placi cu indicatoare referitoare la tipurile de produse care suntpe diferite randuri . N-ai sa vezi! Reduceri , promotii, numai mizerii indescifrabile si obositoare. Da, bah, stiu sa citesc!

Trecand peste asta, parcarea e si ea nenumerotata. Muie cu salam sasesc!

Nu iti cantaresti singur produsele, ca in Auchan, au doua persoane la cantar. Presupun ca le e frica de clienti bulangii, care se uita sa dea o cioarda de 50 de bani la kilul de ceva. Par sa aiba o obsesie cu controlul. Well, poate asa le-or fi clientii.

Au 1 miliard de case, dar nu sunt toate in functiune, totusi coada pare sa fie mai mica decat in Auchan semnificativ. Beton pentru duminica la pranz. Nici in magazin nu e aglomeratie.

In schimb la casa in fata mea, cat si  la una mai incolo am auzit la un interval de 30 de secunde : ” Nu aveti bani ficsi?” Ca nu am sa va dau rest!”. 

Hypermarket am zis!

La auchan daca vrei poti sa te superi pe ei si sa platesti in monede. Au automatele alea de poti sa torni cu cana monede in ele. Poti sa stai acolo sa chinuiesti masina pentru frustrarile tale cat vrei tu! Sau poti sa platesti numai cu hartii de 100 ca un barosan. Up-to you!

Mai dificil cand li se strica POS-urile, dar dar na.

[stextbox id=”black”]Ce au astia si vreau sa testez in schimb , ca sa termin cu sclavia la lista nevestei este  Cora Drive. Le dau lista , ei o pun in pungi si merg sa o iau.[/stextbox]

Au si livrare acasa , dar aia e pe bani – 20 de lei , stau prea aproape ca sa merite efortul – nu consum mai mult de 1 litru de benzina dus-intors.

Auchan nu stiu sa aiba de-astea. As fi fan sa nu mai umblu printre rafturi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments