Si totusi Windows 10 ma uimeste pe o parte

Am cumparat un SSD . Nu de la iemag , ci de pe amazon.

Inainte sa-l pun pentruy ce il luasem  – adica sa alimentez calculatorul care mananca harddiskuri si SSD-uri am zis sa ii fac sotiei un preview la laptop despre cum ar fi , gen poate o intereseaza sa inlocuiasca harddisk-ul. De altfel , de aia l-am si luat pe asta de 2.5 inchi, ca altfel ma uitrasem la unul pe PCI express. Bine , nu stiu cum se vede si daca pot seta calculatorul sa booteze din PCI expresss – cred ca nu(?) , dar nu conteaza, l-am luat pe asta.

Am demontat harddiskul de pe laptopul cu pricina,  am montat SSDul , am pus Windows 10 – cam in 15 minute si in timp ce ma enervam ca scria acolo, just a moment si vrajeli, am plecat la magazin. In fine . A mers . Am pus broswerul ceva software sa se decida nevasta daca vrea sa il schimb si momentan nu vrea pentru ca date salvate pe celalalt ,  prostii – ideea e ca alalalt inca merge .

Well, eu mi-am oferit concursul .  Am scos SSDul asa cum era din laptopul Toishiba cu procesor Intel i5 si video Intel integrat si l-am bagat in buldozefrul AMD , cu video ATi, cu gand sa bag stickul sa formatez si sa instalez din nou.

Dar nu am fost pe faza si a rulat ca si cum ar fi de acolo. Momentan fara blue screen fara nimic.

Pare sa aiba si toate driverele . Tare? Sau ce? Mai misto decat linux – la faza asta.

 

image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nautilus
7 years ago

Win 10 recunoaşte automat SSDurile. Chiar şi când e clonat un Win 10 cu toate partiţiile lui de pe HDD pe SSD, la conectarea pe SATA apare automat în BIOS ca SSD şi după ce sistemul de operare şi fişierele au fost clonate pe SSD cu Samsung Data Migration, Win 10 adaptează automat setările la SSD (îşi selectează singur TRIM în loc de defragmentare, debifează automat „Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties” etc). Practic toate setările care au fost recomandate utilizatorilor penru SSD erau valabile în XP, Vista sau Win 7. Win… Read more »