Paradoxul Victorinox

Trecui mai devreme prin controlul de securitate din aeroport. 

*** Ultima intrare la launge-ul Tarom înainte să îmi expire statusul. Mulțumesc Infosys,  mulțumesc BMW. ***

Pentru cine moare de grija mea, săptămâna asta zbor până în Franța.  

Mai în glumă,  mai în serios,  sper să mă și plătească ăștia,  că am cam făcut portofelul praf luna asta. 

Eh,  și la ora asta e cam pustiu în aeroport,  ce crezi? 

Avusei timp sa belesc ochii prin cutia cu obiecte interzise în care mi-a încăput și mie un letcon, acum ceva vreme.

Nu de alta, dar sa văd ce mai ia lumea în bagajul de mână.  

Și vad cuțite de bucatarie,  vreo 3,  și alte mizerii. Îmi sar ochii pe 2 chestii. 

  1.  Un briceag elvetian, Victorinox. Bă,  eu înțeleg de ce e problematic, dar vreau să zic că ăstea se vând în duty-free după controlul de securitate. Nu m-am uitat în Otopeni, dar am văzut sigur în Zurich ( normal)  și în Dusseldorf.  

Dacă vreți să spuneți că e la fel ca cu băutura,  nu e la fel. 

Nu te lasă să iei băutură: apă,  alcool, sucuri,  nu pentru că ar avea ceva cu produsele alea, ci pentru că cred ei că în sticlele respective ai putea disimula alte substanțe periculoase.  Dacă o cumperi din duty free e ok, că au încredere în ăia. 

Ori, la briceag nu e tot aia. Nu le e frică să nu ai în briceag ascuns un pistol,pur și simplu nu ai voie cu așa ceva, nu contează de unde cumperi. Nu ar trebui să.  

  1. Al doilea lucru erau niște lame de ras. Din alea vechi, clasice. Nu știu cine le mai folosește,  dar erau acolo și am văzut și din alea în duty-free. 

Aș vrea să pun și poză,  dar încă nu știu ce dracului are webserverul de nu accepta upload și nu am timp de asta acum. 

Mai cu scris,  asta e. 

Deci nu luați bricege la voi. Cât de mici ar fi, vi le iau. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
7 years ago

prin 2004 dupa atentatele din Madrid am zburat pe ruta Paris-Praga si Praga-Bucuresti. m-am mirat putin cand in Paris a controlat mai atent geanta, m-am mirat iar in Praga cand cauta daca nu cumva geanta are fund fals, dar s-a oprit cand a gasit un penar cu niste pixuri si creioane, dintre care unele erau metalice. la sosire acasa dupa ce am desfacut bagajul m-am prins de ce ma controlau atat de atent: aveam o surubelnita de 25 cm in bagajul de mana. da, in bagajul de mana !!! asa ca de fiecare data cand vad cate o forfecuta sau… Read more »

admin
Reply to  speedy.gonzales
7 years ago

Dap, și eu am avut surubelnita de aia, patent și letcon. :). Mi le-au luat și se uitau cam ciudat. Au rămas pe acolo că lucrasem la instalația electrica de la casa și eram pe fuga :).

Fery
Fery
7 years ago

eu trec de controlul de securitate un pet gol turtit si mi-l umplu cu apa dupa. ce sa-i faci, calic cu acte, dar nu pot sa le dau la jegosii aia duty-free 10 lei pe o dorna la jumate, ca ma tai cu lama in lung.

admin
Reply to  Fery
7 years ago

De unde îl umpli ma cu apa? De la baie?Lol. La asta nu m-am gândit pana acum.
Ideea e sa bei apa bună, totuși, nu apa câinelui.

Fery
Fery
Reply to  admin
7 years ago

nu ma, in general apa la buda e ok peste tot – si e moca. nu zi de caine, ca ala nu bea chiar orice, e pretentios ca pisicile. stii ca in terminal 3 pe ben gurion au niste tasnitoare de alea de beau oamenii din ele, ei de acolo poti umple linistit.

Fery
Fery
7 years ago

stai sa vezi cand am trecut in bagajul de mana un set de detentoare de scuba. si prin aeroport la ben gurion nonetheless – depaseam greutatea la bagajul de cala. se uitau aia ca la ozn si le-au scanat de vreo 2 ori. tot asa si pe otopeni, pana a venit un nene mai in varsta de la sri care stia ce-s alea si i-a zis baiatului de la scanner ca e ok – ala nu era foarte convins, ma intreba de capse detonante si de alea.

admin
Reply to  Fery
7 years ago

:)))). Ben Gurion. Îți place riscul,nu gluma. Aia m-au cautat și în cur ( nu chiar) pentru o sticlă de vin în bagaj.

Fery
Fery
Reply to  admin
7 years ago

ma acuma mai nou par mai relaxati decat in anii trecuti. nu m-a mai tras nimeni deoparte din rand sa ma intrebe lucruri. nici de aia cu arma pe umar nu mai erau in aeroport. N-a mai deschis nimeni bagajul de cala ca in alte randuri.

Marius
7 years ago

Cred ca prin Octombrie am fost in Franta, era dupa perioada cu atentatele Am decolat de pe Otopeni. Am trecut prin filtrul de securitate si de la noi si de la francezi..si cand ies din aeroport de la ei..in buzunarul de la geaca uitasem cheia de la masina cu un briceag victorinox ca si breloc :))). Zic ok, am trecut cu el in franta…cum naiba ajung cu el inapoi (are valoare sentimentala) La intoarecere nu m-a intrebat nimeni de sanatate,nici nu l-au bagat in seama. Dupa controlul de securitate era un panou informativ care imi spunea ca am voie cu… Read more »