Banii englezești.  Cap sau pajură? 

Îmi plac banii englezilor, că de aia muncesc mai bine pe ei decât pe lei. 

De fapt hârtiile sunt cam jalnice, dacă e să fiu cinstit. De material vorbesc,  nu am eu treabă cu ce culori folosesc și pe cine pun pe ele. Că nu prea folosesc cash și stau cu 200 de lire în portofel de ceva vreme și se cam uzează. Cam repede, că ăla e baiul. Nici eu nu am cel mai ordonat portofel. Să vezi acum că mă jefuiește lumea când ajung în Romanistan.  De obicei umblu cu sume gen maxim 200 de lei cash.  

În fine, văd că au înlocuit hârtia de £5 cu una de plastic. 

Ai dracu’,  s-au luat după români. 

Care plastic e din material mai bun decât 5 leii românești, de exemplu. Măcar că e de 5 ori mai valoros :p 

Dar nu de banii ăștia vreau să vorbesc. Ăștia-s comuni. 

De banii ăștia :

Pe care ii primesc rest și sunt buni de dat la autobuz prin oraș,  că nu pot să plătesc la toate cu cardul. La cele mai multe nu. 

În afară de faptul că ăștia au monedă de două lire, cam valoroasă pentru ce-s învățat eu să fie monede, gen  dacă îmi pică tot maruntul din buzunar îmi bag pula în ei, oricât credeți voi că-s de zgârcit.  Lei,  zic, desigur. 

Dar trecând peste asta mă enervează la culme ca nu scrie, băi nene, valoarea monedei – MARE,  cu cifre. 

Nu. Scrie mic și cu text.

Când ai  toți banii ăia de sus în mână , știe Pulea care sunt care. 

Da, în timp ii cunoști după forma și mărime,  știu asta. Te obișnuiești.  

Eu acum îi știu doar pe ăia de £1 și pe ăia de £2 și doar pe ăia ii folosesc,  iar restul se strâng prin buzunar aiurea și amenință să-l rupă. 

La toate felurile de bani la care am avut și monede în mână scria  în clar, cu cifre vizibile, valoarea,  chit ca la unii mai dubioși, gen evrei sau elvețieni, juma’ de unitate nu e trecută că 50 de cenți, ci 1/2 franc,respectiv shekel. 

Dar tot e vizibil. Ăștia sunt enervanți. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Pai, fa ca mine. Strange toate monedele alea intr-un borcan de-ala mare. In mod normal nu ai ce face cu ele. In Romania mai aruncam cu monede dupa maidanezi, da’ pe-aici nici de-aia n-au, plm. Ei, cand s-a umplut borcanu’, astepti sa ai o zi proasta, de-aia in care vrei sa-ti bagi pula-n toata lumea. Ca tre’ sa vina una. Si cand vine o zi de-aia, iei monedele din borcan si te duci sa-ti faci cumparaturile. Si-i platesti lu’ tanti aia de la casa cu de-alea de 1p, 5p etc. Sa aiba si ea ce face – ca-n definitiv, de… Read more »

Mars
Mars
7 years ago

Am platit eu in Danarmeanca cu tot maruntul pe care il aveam la un 7 eleven si aia sunt la fel de handicapati cu monedele lor, tot la fel scrie undeva mic “valorea”. Am stat la casa sa ma uit pe fiecare in parte si sa calculez, iar cand i-am dat, am avut surpiza sa vad ca si ala de la casa facea la fel. Cred ca nu mai vazuse monede de ceva vreme:)).