40 de ani de amenințare 

Eram lângă calculator când am auzit aplicația lui Moise cum îmi ciocane în telefon.  

M-am saturat de  aplicația aia și am lăsat doar alertele roșii,  că nu vreau să mai fiu deranjat de știri politice. 

La primul ciocănit am ignorat.  La al doilea m-am uitat să văd ce dracu vrea.

Ai putea lua, fără probleme,drept trolaj o alerta de cutremur de 10 grade la adâncimea de 10 km. E prea Lol? E? 

M-am gândit ca ar putea fi o eroare de aplicație,  dar asta în timp ce i-am spus nevestei, care era lângă mine, că e alerta de cutremur, care a adunat copiii și ne-am așezat sub grinzi. Bine, dacă chiar era de 10 puteam să rămân liniștit la calculator,  dar speram la mai puțin, na. 

Oh, well, a fost foarte bine, serios, că nu am făcut vreodată simulare de cutremur cu copiii și în țara asta cam trebuie. 

Din 90 lumea îl tot așteaptă pe ăla mare.  Probabil nimeni nu știe mai bine ca Bucureștenii ce înseamnă să fi terorizat de cutremur.

Deși la ăla din 90 (la o replica a lui) am căzut de pe un gard de unde mâncam cireșe și mi-am futut un pic mână din cot. 

Ăla din 2004 m-a prins intr-un bloc din 39. La parter. Noroc ca nu a ținut mult și ca am văzut la televizor cu 2 secunde în avans că li se balanganea platoul.

Se pare că i-au spart unii aplicația lui Guran și aniversează 40 de ani din 77. 

Lumea pe interneti e supărată,  că cum se poate așa ceva. Suntem toți utilizatorii unei aplicații moca, dar vrem drepturi, holly shit.  Amenință ei că șterg aplicația, că procese, am râs. 

De fapt eu mă gândeam să o șterg anterior, că mă enervează politica. Dar cât mai stau prin București am să o las că e bună.  Măcar să urle și când o veni ăla mare. 

Până una-alta eu plecai la țară că nu vreau să sărbătoresc 40 de ani de la “ăla mare” în București.  Nu vreau să sărbătoresc niciun cutremur în orașul ăla destinat să se dărâme.  

Hai, la mulți ani! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
7 years ago

Cand lucram la stat, se faceau scenarii de interventii in caz de cutremur. Io ar fi trebuit sa iau inca doi ca mine de pe la casele lor si sa mergem printr-un sfert de judet sa inventariem cladiri. Rar am vazut imbecili ca aia de la ISU, pe langa faptul ca ne puneau sa semnam cacaturi de genul ala (bine, io le-am spus ca semnez ce vrea hartia lor, ca n-am timp de pierdut cu prostii, da’ in caz de cutremur ma duc direct acasa si ma ocup strict de familia mea – la care raspunsul dobitocilor o fost ca… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
7 years ago

Merci. La Asirom sunt deocamdata si ma gandeam ca ii firma de asigurari romaneasca (acum vad ca o fost preluata de VIG) iar in caz de cutremur cel care detine monopolul pe piata de asigurari de locuinte o sa aiba cele mai mari dificultati sa despagubesca.
Tratament corect vreau si eu, sa nu trezesc ca in caz de incediu, inundatii sau elicopter prabusit si sa aflu ca nu acopera asigurarea, sau ca doar partial, dupa ce completez mii de formulare si astept zeci de luni.