UK: Coffee Rant

Lumea vorbește de Brexit înjur și muie lu’ Nicola Scoția sau cum o cheamă pe aia care o arde ca nu e de acord, că referendum de ieșit din UK. 

Așa,  cafeaua. 

Ai mari șanse să găsești cafeaua mai bună în UK decât în România,  Germania și Elveția dacă ți-o iei de la Coffee Shop. 

Adică sunt chestii spălate cu “prețuri de aeroport”  – din perspectiva romanului. 

Cafeaua e prin urmare decentă. Pe aci lumea îi trage cu Costa,  văd. Nu-s mare fan. Am găsit pe unii Cafe Nero ( și în Oxford și în Birmingham) care o fac mai pe gustul meu, mai cu cacareze de brontozaur în ea și cam la același preț. Toți o au cam la același preț,  cred. 

Problema e dacă îți faci cafeaua acasă.  La ibric, filtru, ce-ai tu, sau espressor, ce-am eu, de exemplu. Aia e, că nu prea e. 

Am fost prin vreo trei marketuri și m-am uitat de probă. Vreo trei feluri de cafea măcinată prin fiecare,  2-3 de cafea boabe ; instant găsești la greu. Dacă bei așa ceva. 

În România intrun market ca Auchan, dar poate să fie Cora,Carrefour, orice – ai o alee întreagă de rafturi numai cu cafele. La fel am văzut și în Doicicanezia și credeam că asta e norma.  

Aici nu. Aici dacă faci cafea ai câteva opțiuni și aia e. Presupun că lumea cumpăra gata preparată,  sau ceva. 

Sau poate nu știu eu.  

4 Replies to “UK: Coffee Rant”

 1. Nu stii tu.

  Sunt coispe feluri de cafea in supermarketurile mai mari (adica nu in alea mici, de la colt) Da’ realitatea e ca nici acolo nu-s chiar coispe miliarde de feluri, pentru ca aici e UK, nu US – lumea merge mai mult pe ceai si mai putin pe cafea.

  Vorbesc ca unu’ care-si face si bea cafeaua acasa, in general (ca pula mea, working from home).

 2. Indiferent unde mă duc, cafeaua e nașpa. Toate cafenelele astea tip franșiză (starbuci, costa, nero, gloria) îs tot o apă și-un pământ. Eu beau cafeaua neagră, fără zahăr fără nimic altceva în ea, așa că vreau să aibă nițel gust. Până acum, numai Seattle Best e nițel mai acceptabilă, dar e totuși departe de o cafea pe gustul meu. Am băut și la Armani Café (de-am dat 10 sau 15 $ pe o ceșcuță de cafea), poate-poate. Mmmnu. Am găsit la un restaurant italian ceva cafea fiartă în percolator. Aia avea chiar gust de cafea, dar mi se pare aiurea sa intri în pizzerie ca să bei o cafea (deși cred că tovarășii nu s-ar supăra).
  Culmea mi se pare că până acum, cea mai bună cafea ever am băut-o într-o cafenea din Jakarta.
  În altă ordine de idei, aici se găsește cafea și la raft, dar și vărsată (la sac, la raionul de condimente) și de-aia îmi iau. Boabe, și îmi râșnesc singur. De băut, beau cafeaua la servici dar cum indianul de la birou face un nes mai palid și transparent decât apa care iese când spăl eu cana de cafea, îmi car cafeaua cu mine de acasă într-o cană de-aia termos de inox.

 3. Probabil că hypermarketurile alea sunt pe la vreo margine ceva și nu prea am nevoie să mă trambalez pana acolo, cumpărăturile mele din supermarket sunt vreun sandwich, guma de mestecat, vreun fruct, d-astea.

 4. Mă eu înțeleg și te susțin să dai înainte cu cafea neagră, ristretto 🙂 dacă ai stomac pentru asa ceva.
  Zahar nu pun nici eu, dar trebuie să o tai cu ceva, preferabil nu cu apă, că altfel mă taie ea pe mine.

  Nu poate toată lumea cu cafele d-ălea italiene zăcute în zaț 2 zile și lăsate să scadă până tai felii din ceașcă.

  Că dacă vreau fiere beau fiere, nu mă mai complic să fierb cafea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.