Cum ai putea sa misti lucrurile din Romania

       N-ai putea. De aia fluier a paguba si incerc alte solutii. Au intrat banii. Din ce in ce mai mici?

Legat de smecheria cu BCR. A trebuit, bineinteles, sa  vorbesc cu clientul sa escaleze la banca lui din UK, ca cu astia din Romania n-ai ce sa faci. Nu ai ce! Lasati aberatiile care privesc ANPC si ONG-uri.  Ca un mare business ce sunt am cont de PFA, iar astea privesc puletii privati. Mai cu rusine, mai cu ironie , gen  – ce vrei, bah, nu vrei tu sa lucrezi cu romani? – asa e aici la noi, hai, da o mana de ajutor la tiganul care-ti aduce  bani lunar ca si asa mare management n-ai de facut ca treaba mi-o fac pe la astia …

Bine, la un moment dat m-am enervat si am scris un mail frumos in engleza pe care l-am trimis partilor implicate, BCR ( incluzand managementul neromanesc – alora romani le scriu doar daca vreau sa-si bata pula de mine, sau ceva ), banca mea si banca din Anglia. Si departamentul de plangeri de la BNR, care n-o sa faca nici ala niciodata nimic, dar da-o in sange de treaba, daca nimeni nu percuteaza, las’ ca o fac eu.

Ma exact le-am explicat alora de la BCR ce servicii de luzari au si ca stiu ca oricum n-or sa faca nimic sa rezolve situatia,  dar le-am ras mai mult in nas, ca vor fi presati din exterior si n-or sa aiba incotro, cam cum se rezolva orice problema in Romania.

Ca sa ma contrazica mi-au dat un mail in care mi-au zis ca voi primi un raspuns in 30 de zile, lol.

Partea frumoasa e ca am primit un apel de la doamna cu care lucrez de la banca mea… ca sa ma intrebe de ce am escalat si de ce am folosit datele de la ei, ca nu trebuia sa fac FW la captura de ecran din aplicatia de SWIFT ca acum are DUMNEAEI probleme.

Pentru ca sa-mi fut rasa in gura, asa e construita natia asta, mah! Cum incearca unul sa scoata un cacat de sub pres, cum prima reactie a sistemului e sa-l pedepseasca pe ala care a miscat in front, nu sa rezolve ceva.

Nu cred ca doamna o sa aiba probleme, i-am spus ca daca e cazul pot sa scriu un email bancii ei, sau directorului, hell, daca e cazul pot sa merg peste  boul ala de manager care ar da-o afara si sa-l umplu de flegme, mai exact.

Pai cum pizda ma-tii, ma, ai UN OM in sistem care incearca sa faca ce trebuie si concluzionezi ca ala e problema care trebuie reprimata, asa ca sa fie bine la toata lumea.

Probabil ca doamna s-a suparat iremediabil pe mine si, pe undeva, o inteleg, ca daca as avea salariul unui functionar bancar si as incerca sa ajut clientii, dar asta s-ar intoarce impotriva mea mi-as baga toata pula in ea de meserie si in lipsa de un job mai bun as deveni steril si refractar, asa cum sunt toti ceilalti.

Dar asta e. Asa sunt eu si oricat ar fi de impotriva curentului,  privirea mea e atintita mereu catre Ultima Thule si  merg inainte ca autistul, impotriva tuturor vocilor care-mi urla in timpane: Coaie, nu intelegi ca nu poti schimba nimic?

Si, da, un urma escalarilor din exterior banii au intrat in cont, in LIRE, intregi, asa cum trebuie.

Gen , v-am spus eu, ba, becereilor, astept raspunsul vostru in 30 de zile, aha.

Doar ca, eh, am pierdut asa vreo niste sute de lei. Pentru ca timp si pentru ca Brexitul bate la geam. O aud pe Theresa cum imi ciocane in usa de la hotel si ma asteapta sa ma evacueze, cu colacul pregatit.

GBP-EUR-before-article15

Mai am vreo 1 luna si jumatate din contractul asta, as vrea sa continui, da’ acum tine si de cat o fi lira, ca nu ma ingramadesc sa fac coada la hartie igienica, precum aia din Braila.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
XC47
7 years ago

Sa-mi bag pula, cat de low trebuie sa fii ca sa te lupti pentru hartie igienica? Natie de oligofreni.

Alifie
Alifie
7 years ago

Am atatea chestii stupide cu ,,raspuns in 30 de zile” ca mi se face sila, la mine nu-i cu privatii ci cu legislatie si institutiile statului (care ar trebui rase si reconstruite de la 0).
Fara suparare, mai are rost sa lucrezi pe PFA?

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
7 years ago

Ok, am inteles, norma de venit pentru IT. Nici cu microintreprinderea n-ai cum sa ajungi sub nivelul ala de taxare ca ai 3% impozit pe venit, 5,5% CASS si 5% impozit pe dividende. Plafonul de micro parca o urcat la 500k.

admin
Reply to  Alifie
7 years ago

Pe micro 5.5 % CASS, la ce? Dacă nu am angajați?

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
7 years ago

E de anul asta din cate am inteles ,,Începând cu 1 ianuarie 2017 pentru dividende se datorează si CASS de 5,5%”, daca au scazut inpozitul pe dividende de la 16% la 5% probabil ca au mai vrut sa compenseze cumva. Eu sunt SRL fara nici un angajat si nu-mi convine sa mai dau aia 5,5% da n-am ce face, nici pe PFA in sistem real nu mai mergea sa functionez.

XC47
Reply to  Catalinx
7 years ago

Iti vand eu o firma. Cu datorii la stat, bineinteles. :)))

Alifie
Alifie
7 years ago

@XC47 cu domeniu de activitate ,,masaj de relaxare şi alte activităţi similare” 😀

XC47
7 years ago

Doar “activitati similare”. Gen. :))

Manowar
7 years ago

Eu sincer ii ziceam lu’ tanti aia “pe banii mei, mi se rupe pula de faptul ca te-ai suparat tu, ia ca-mi sugi si pula – si tu si salariu’ tau de douaj’ de milioane, ce mortii ma-tii vrei ca te cumpar si-ti dau foc doar asa, sa mai treaca vremea. Ia zi, te-ai suparat? Sugi pula, fa”.