O vară ploioasă.

Unde te duci, vere, la mare in Mai? Da-n Iunie. Poza ”featured” e de acum doi ani, de când făceam plajă umedă, ca să zic așa.

După ce prognozele anunțau o primăvară secetoasă cu lipsa ploilor în aprilie  a plouat în a doua jumătate destul, meteorologii, sau cine  mai prezintă prognozele în ziua de azi s-au sucit și-au zis că vara o să fie secetoasă. Mă…

Anul ăsta  s-a nimerit să fiu liber în a doua jumătate a lunii mai, și probabil Iunie. Dar atunci nu știam și căutam ceva de vacanță din scurt și pentru Mai. Și, nu prea ai unde să te duci la o chestie cu plajă și apa decent de caldă.

Ca să nu vă scremeți voi să-mi spuneți unde nu plouă  în mai, vă spun eu:

Sudul Turciei, da-i apa rece de te cam piși pe tine, daca nu vii cumva din Rusia, sau țările foarte nordice, sau poate de la pinguini. (19-23 grd C, anul ăsta cam 20-21)

Sudul Greciei, dar apa e la fel. ( 19-20 grd. C)

Tenerife (Sud) – poți să-ți răcești berea în Atlantic. (19-20 grd. C)

Egipt. Aici apa e numai bună.  Dar pe la sfârșitul lui Mai se face cam prea cald. Si, mna, e Egipt, poate la toamnă. Când fu Tică… ( 23-26 grd C)

Dubai. Apa e  mai caldă, de ceai, perfecta as zice, dar cald de mori și parcă-parcă nu-i de mine acolo  ( 27-31 grd. C)

Israel. Plouă un pic, dar prinzi destul fără ploaie. Apa e așa și așa (20-23 grade).

In rest plouă. Da. In Zanzibar, Caraibe, Indonezia, Malaezia, Pulamezia, Sri Lanka, Vietnam, India, Mexic, precum și orice tara prin Europa, plouă.

Am zis că plm , vacanța mea  ca vacanța mea, o dau mai în plimbări și alte ălea și de baltă cu copiii, când iau vacanță. Au luat.

În iunie se mai deschid niște destinații, problema e că nu prea am poftă de trambalat copiii chiar până în Tenerife, sau sudul Spaniei, nici gând să mă întorc în Italia, cu siguranță nu așa repede, și rămân  tot chestiile clasice pe care le iubesc românii.  O să ajung și acolo, dar nu acum.

Am zis că-mi bag picioarele, merg la o agenție, dau 2-3k EUR iau primul charter la un hotel de 5 stele la turci sau la greci ( planificasem pentru azi și aș fi preferat grecia pentru că roaming :D) și aia e, vorba aia, îmi fac datoria față de copii, și mă întorc  la treaba mea, că trebuie să mai facem și bani, zic.

Planificasem eu, dar așa, în mintea mea. Că am fost abia fost marți- miercuri să caut, că mai aveam niște incertitudini. Evident că-s toate chartele pline ( de locurile la avion e vorba) și nu-s cretin să zbor în țările ăstea cu escală. Lasă, taică.

Zic, bine, atunci din nou Bulgaristan ca anul trecut, e aiurea că la ăia mai plouă, dar mă uit pe prognoză și-mi fac loc.

M-am uitat, cică era cam nașpa pe weekend și-am zis că aia e plec de marți, dar preventiv am ales un hotel cu piscine acoperite și încălzite adică cu apă termală și bine am făcut, că azi se modifică prognoza, fute-m-aș în accuweather-ul vieții.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
XC47
XC47
6 years ago

Ce kkt? Eu am fost de două ori în Grecia (Kos / Creta) cu escală. Preț de două / trei ori mai mic decât la chartere. Dar pula mea, orice român autentic merge cu mașina în Thassos… LOL.

XC47
XC47
Reply to  Catalinx
6 years ago

Nu e vorba de bani, ci de orar. Cacatii ăia cu chartere au așa un talent să pună zborurile marțea și joia gen.

Imparatu Iulian
Imparatu Iulian
6 years ago

Eu am fost anul trecut in Antalia la sfarsitul lui mai si era OK apa.
Dar acum nu ma mai duc o vreme cel putin dupa atentatul din octombrie de anul trecut.

Fery
Fery
6 years ago

israel, eilat, ianuarie 20 grade apa. acum sigur-sigur mai mult. adevarat, marea rosie, nu mediterana

trackback
5 years ago

[…] in Tenerife vreo 2 luni așa cum intenționam, mai mergem și la bulgăreți, tot Skorpilovtsi la Long Beach and Spa să mai reducem costurile anuale cu vacanțele, că am violat portofelul destul în Israel, mai și […]