O vară ploioasă.

Unde te duci, vere, la mare in Mai? Da-n Iunie. Poza ”featured” e de acum doi ani, de când făceam plajă umedă, ca să zic așa.

După ce prognozele anunțau o primăvară secetoasă cu lipsa ploilor în aprilie  a plouat în a doua jumătate destul, meteorologii, sau cine  mai prezintă prognozele în ziua de azi s-au sucit și-au zis că vara o să fie secetoasă. Mă…

Anul ăsta  s-a nimerit să fiu liber în a doua jumătate a lunii mai, și probabil Iunie. Dar atunci nu știam și căutam ceva de vacanță din scurt și pentru Mai. Și, nu prea ai unde să te duci la o chestie cu plajă și apa decent de caldă.

Ca să nu vă scremeți voi să-mi spuneți unde nu plouă  în mai, vă spun eu:

Sudul Turciei, da-i apa rece de te cam piși pe tine, daca nu vii cumva din Rusia, sau țările foarte nordice, sau poate de la pinguini. (19-23 grd C, anul ăsta cam 20-21)

Sudul Greciei, dar apa e la fel. ( 19-20 grd. C)

Tenerife (Sud) – poți să-ți răcești berea în Atlantic. (19-20 grd. C)

Egipt. Aici apa e numai bună.  Dar pe la sfârșitul lui Mai se face cam prea cald. Si, mna, e Egipt, poate la toamnă. Când fu Tică… ( 23-26 grd C)

Dubai. Apa e  mai caldă, de ceai, perfecta as zice, dar cald de mori și parcă-parcă nu-i de mine acolo  ( 27-31 grd. C)

Israel. Plouă un pic, dar prinzi destul fără ploaie. Apa e așa și așa (20-23 grade).

In rest plouă. Da. In Zanzibar, Caraibe, Indonezia, Malaezia, Pulamezia, Sri Lanka, Vietnam, India, Mexic, precum și orice tara prin Europa, plouă.

Am zis că plm , vacanța mea  ca vacanța mea, o dau mai în plimbări și alte ălea și de baltă cu copiii, când iau vacanță. Au luat.

În iunie se mai deschid niște destinații, problema e că nu prea am poftă de trambalat copiii chiar până în Tenerife, sau sudul Spaniei, nici gând să mă întorc în Italia, cu siguranță nu așa repede, și rămân  tot chestiile clasice pe care le iubesc românii.  O să ajung și acolo, dar nu acum.

Am zis că-mi bag picioarele, merg la o agenție, dau 2-3k EUR iau primul charter la un hotel de 5 stele la turci sau la greci ( planificasem pentru azi și aș fi preferat grecia pentru că roaming :D) și aia e, vorba aia, îmi fac datoria față de copii, și mă întorc  la treaba mea, că trebuie să mai facem și bani, zic.

Planificasem eu, dar așa, în mintea mea. Că am fost abia fost marți- miercuri să caut, că mai aveam niște incertitudini. Evident că-s toate chartele pline ( de locurile la avion e vorba) și nu-s cretin să zbor în țările ăstea cu escală. Lasă, taică.

Zic, bine, atunci din nou Bulgaristan ca anul trecut, e aiurea că la ăia mai plouă, dar mă uit pe prognoză și-mi fac loc.

M-am uitat, cică era cam nașpa pe weekend și-am zis că aia e plec de marți, dar preventiv am ales un hotel cu piscine acoperite și încălzite adică cu apă termală și bine am făcut, că azi se modifică prognoza, fute-m-aș în accuweather-ul vieții.

 

 

 

 

7 Replies to “O vară ploioasă.”

 1. Ce kkt? Eu am fost de două ori în Grecia (Kos / Creta) cu escală. Preț de două / trei ori mai mic decât la chartere. Dar pula mea, orice român autentic merge cu mașina în Thassos… LOL.

 2. Nu e vorba de bani. E vorba de trambalat copiii cu asteptat la escala si pula mea. Mie imi place linistea si disciplina, dar mai ales LINISTEAAAAA!
  Si presupun ca gasesti tu pret mic, daca faci rezervare cu timp inainte, nu marti pentru lunea viitoare :).
  E departe sa merg cu masina in Tassos. Imi place ideea de mers cu masina si dormit doua nopti, sa zicem undeva la bulgareti pe o plaja, continuat de acolo etc, da-s copiii prea mici pentru genul asta de vacante. La modul ca nu-i suport eu sa-i aud cum se vaicaresc si plm. Imi trebuie ceva AI, piscina si facilitati de ei, plaja si totul la botul calului sa nu ma futa la creier cu chestii gen ”de ce nu e gata mancarea acum”, ”mie nu-mi place asta”, ”mie nu-mi e foame acum , doar la ora zece seara cand nu mai gasesti nimic niciunde” și altele, ca vreau sa ne simtim bine, pana mai creste si copilul al mic putin cat sa nu fie o problema daca sta nemancat o seara, daca-si permite arogante, gen.

 3. Eu am fost anul trecut in Antalia la sfarsitul lui mai si era OK apa.
  Dar acum nu ma mai duc o vreme cel putin dupa atentatul din octombrie de anul trecut.

 4. Nu e vorba de bani, ci de orar. Cacatii ăia cu chartere au așa un talent să pună zborurile marțea și joia gen.

 5. Aia asa e. Ca daca voiam sa fi plecat in Grecia Marti, Miercuri sau Joi cu charterul mai gaseam , evident ceva locuri libere. In Turcia nu era nimic pentru urmatoarele 2 saptamani.

 6. israel, eilat, ianuarie 20 grade apa. acum sigur-sigur mai mult. adevarat, marea rosie, nu mediterana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.