Înapoi în epoca de piatră cu ANAF: ”Data Warehouse”

Am observat joi, sau vineri, când încercam să scot de la ei de pe site un raport cu niște sume pe care le am de plătit și în ce conturi că nu merge. Bine că le aveam pe foaie de hârtie,  am căutat dosarul cu pricina și mi-am văzut de treabă zicând ”ehm, ANAF.”

Ieri seară am aflat și care-i baiul, dar mi-a fost prea lene să scriu. Un nene care a fost șef la ei explică ( atât cât înțelege el, din perpectiva de manager cam care e treaba) cu ”data warehouse-ul”   ălora de la ANAF. Omul o dă în politici agrare legându-se PSD și tehnocrați, care sunt de vină, în niciun caz departamentul lor de IT, dacă au unul, sau managementul, dacă n-au unul.

Pe scurt, au lucrări de maintenanță care durează 30 de zile. Hahahahahaha! OK…

Probabil trebuie să facă ceva rebuild la cuburile lor de date, dracu știe ce li s-o fi întâmplat în termeni tehnici, că nu îmi imaginez că ar avea pe cineva capabil să explice.

Eu nu cunosc o bază de date care are nevoie de 30 de zile pentru a … orice. E imposibil de mult.

Cică:

 ”Nici centrul de date pentru back-up de la Brasov nu functioneaza!!! Se stie deja ca nu poate fi repornita in mai putin de 30 de zile!”

Comunicatul ANAF :

Din data de 12 iunie se desfăşoară lucrări de mentenanţă la nivelul sistemului informatic al ANAF. Aceste lucrări vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil. În ceea ce priveşte raportarea către bănci a veniturilor persoanelor care solicită credite vor fi aplicate prevederile legale referitoare la eliberarea adeverinţelor de venit la solicitarea beneficiarului sau a instituţiilor bancare”, se arată în răspunsul ANAF.”

 

”ANAF recomandă ca până atunci solicitanţii de credite să aducă adeverinţe de la angajator, aşa cum s-a procedat anterior.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments