Roaming gratis: Partea a doua. Telekom

Am două numere de telefon de România.

Ăla vechiul de Cosmote/Telekom a rămas pentru relația cu bănci, curieri, recrutori și alții pe care îi pui liniștit pe “mute” când nu ai nevoie de ei .  

Ăla nou e pe Vomafone.  Ăla e mai de uz personal așa și pentru chestii care mă pot deranja oricând. 

Problema e că acum sunt cu copiii în Bulgaria și toate joburile la care am aplicat au numărul ăla și ăla din UK pe care l-am lăsat acasă că de ce să mă car cu 3 telefoane. 

Și că, pula mea, numărul de Telekom nu funcționează în rețelele ăstora.  Adică se înregistrează, am semnal, primesc sms-uri dar nu primesc apeluri și nu pot suna. Și nu, nu-i treabă de credit că am verificat acum 5 minute, sunt ok. 

Nu-i treaba de Roaming dezactivat, am fost acum 2 săptămâni în Italia și era ok, dar atunci roamingul era pe bani.

Ce bine e că acum e gratis, futu-i în mecla!  

Dacă e să fim cinstiți, știu că ăștia sunt o rețea de căcat.  Când au apărut,  Cosmorom erau niște pulifrici ca Digi, au continuat sa fie dumpers cu mii de minute incluse, dar calitate pula, la fel ca Digi.  Nu contează, într-o țară de săraci merge și 50% jitter,  te înțelegi și cu pureci.  Noroc că a apărut Digi, ca să nu fie ei cei mai ieftini și cu serviciile cele mai slabe calitativ. 

Pe Vomafone știu sigur că merge roamingul, că pe ăla vorbesc și scriu articolul ăsta.  De Orange nu știu,  dar stiu sigur ca pe RDS nu o să meargă. Păi e bine,  maxim 50% compliancy rate. 

P.S. Merci Webby. Da. Ăștia au dezactivat roamingul la toată lumea iar ăia carene aveau opțiuni au fost trecuți pe planul tarifar incompatibil cu roamingul. 

Ăsta,  4.

Care mi-e mi se pare incompatibil cu legea.  Cum, coaie, “plan tarifar incompatibil cu roamingul”? Eji nebun? 

Legea zice fix aia,  că brusc operatorii trebuie să devină compatibili cu roamingul. Nu și mai incompatibili ca până acum. 

Am să depun o plângere la ANPC,  care nu o saschimbe nimic,  ca și aia anterioară,  dar eu am să o depun. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webby
6 years ago

Vezi ca Telekom a scos noi optiuni, unele cu roaming altele fara. Mai mult ca sigur ca tu ai una FARA.

Webby
6 years ago

Pai e clar, atunci nu ai nici roaming.

Webby
6 years ago

Acum ceva timp, nu foarte mult, Telekom a oprit roamingul la toti utilizatorii si a conditionat activarea de activarea unei extraoptiuni speciale. Uita-te si la steluta-100-diez, poate il poti activa de acolo.

Webby
6 years ago
Catalinx
Catalinx
Reply to  Webby
6 years ago

P.S. Da, m-au dezactivat.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Știu astea. Nu folosesc opțiuni. Nu îmi trebuie. Am credit activ și folosesc planul tarifar, știi chestia aia care era înainte să apară moda cu opțiunile. Am roamingul activ. Prin urmare ar trebui să funcționeze “just like that”. Când sun să mi se ia din credit, când primesc să nu. Sau, mă doare în cot dacă mi se taxează treaba e ca nu merge să nimic. Doar Sms-uri primesc. Ceea ce e amuzant, că dacă roamingul era inactiv nu primeam nici de ălea. Dar alea sunt moka. Nevasta cred că are și opțiune cu roaming activ (nu sunt sigur, dar… Read more »

Webby
6 years ago

P.S. Merci Webby. Da. Ăștia au dezactivat roamingul la toată lumea iar ăia care nu aveau opțiuni au fost trecuți pe planul tarifar incompatibil cu roamingul.

Cu placere. Citind mi-am dat seama imediat ce s-a intamplat, pentru ca la toti s-a intamplat asa. Mai citeste si tu pe forumul Softpedia 😉
De reclamat reclama-i la ANPC si la ANCOM. Daca o sa primesti raspunsul negativ pe care il anticipezi, exista Comisia Europeana unde te asigur ca se da curs la asa ceva. Magariile astea nu trebuie tolerate cu nici un chip.

Fery
Fery
6 years ago

io sunt in franta cu roaming de pe telekom. m-au sunat aia sa ma fidelizeze gen ca mi se terminase contractul. dupa ce m-au fidelizat, mi-au taiat roamingul de tot, asa de control (era inainte de 15). Acuma nu ma mai leaga decat de reteaua Free (inainte mergea si pe Orange FR) care e mai rea decat DIGI la acoperire si calitate semnal. Ce e si mai ciudat, e ca nu peste tot ai net in roaming. Adica pur si simplu nu face dial pe apn in 3g, nu conteaza ce setari ai enable. apoi te duci in alta celula… Read more »

Fery
Fery
6 years ago

io le-am facut reclamatie direct la ei intai si raspunsul a fost: daca nu-ti convine, ok, poti rezilia contractul fara daune. Dar altceva noi nu putem face (adica ceva tehnic sa rezolve problema). Pai muie ma. Cand ma intorc in tara o sa portez numarul in ceva retea mai spalata, care-o mai fi si aia. Vorba aia, the road to hell is paved with good intentions. Unde dai si unde crapa. CE-ul da o directiva ok intr-o directie, milogii romani s-au cacat la semafor, desi or avut mai bine de un an la dispozitie sa face ceva cu contractele pe… Read more »