Roadtrip: 5. Veneția – Nisa.

A fost autostradă din Veneția până la Nisa continuu. Taxa a fost 48 de euro în Italia +2.4 în Franța. 

Pe autostradă în Italia, la un plin de motorină aia de la Q8 l-au păcălit pe colegu’,  probabil cu vreo 25-30 de euro. Nu întrebați cum, neatenție,  că nu stăm chiar geană pe orice.  Nici că ne omoară țeapa,  practic mă doare în pulă,  dar nici nu prea mai vreau să mă întorc în țara asta de țigani hoți. 

Viteza a fost limitată în cele mi multe porțiuni la 100-110 km/h că,  ai dracului,  ăștia au făcut autostradă aia numai un tunel și-un viaduct. Pe trei benzi pe sens. Nu au putut să întindă și ei un drum de o bandă pe sens cu coturi de 180 de grade, ca Transfăgărășanul, sau Transalpina,  ca să nu mai fie limitările ăstea,  că mi se și înfundat urechile de la mers cu 110 prin tuneluri.  

Probleme tehnice: Cred că am strâmbat o janta,  că a apărut o vibrație în volan. 

Later check: Nope. Probabil presiune diferită în pneuri.

În rest hotelul West End arată ca un hotel corect de 4 stele cu valet căruia ii dai bacșiș că îți cară bagajele până în cameră, cu tot ce trebuie. 

Vedere dela fereastră

Parcarea, în schimb, e publică, 3 euro pe oră.

Masa de seara 130 și ceva de euro /4 cu tot cu o sticlă de vin de Cote du Rohn, bun, dar un pic overpriced. Nu-i rău, dacă luam un Bordeaux bun, Saint Emillion,  nu era decât de vreo 8 ori mai scump decât în market. Pam-pam, aviz amatorilor de fițe cu vin Bordeaux, care e mai nașpa decât Bourgogne  sau cel de mai sus. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments