Vaccinuri. III. Simfonia unei bășini. 

Revenit în țară,  îmi fug ochii prin știri după chestii lumești,  cotidiene, cum ar fi chintesenta existentei umane moderne – vaccinul. 

Dau link din click! cu textul amuzant. Dar nu-i numai ăsta.  

Textul răspunde trolajului prim-ministrului legat de părinții care sunt antivaxxeri și ar trebui decăzuți din drepturi, după părerea lui. 

Care-i stupid din mai multe unghiuri, dar, amuzant, nu din unghiul din care se plânge o proastă,  care e actriță ( nu am auzit de ea)  și,  normal, trebuie să o băgam în seamă pentru asta. 

Una la mână că e hilar să vorbești de decăderea antivaxxerilor din drepturile părintești cat timp tu încă nu ai rezolvat-o cu aprovizionarea. Cât timp scăderea  gradului de vaccinare e în așa hal încât WHO ( OMS)  ne-a pus pe lista celor mai de căcat țări din galaxie nu li se datorează părinților, ci incompetenței la nivel politico-administrativ. Adică suntem un stat ratat, ce s-o mai dăm pe după copac. 

Atât de ratat încât părinții nu se decad din drepturile părintești sigur-sigur nici dacă își bat, sau își fut copiii,  că cine dracu să îi crească? Și e amuzant să îl auzi pe drojdierul ăla cum o bagă pe aia cu ” dacă nu vă declarați toți crești… stai asta-i din alt film, pro vaccin,  va iau copiii”.

Serios că eu l-aș fi trolat cu “să moară mă-ta că ai tu bani să-i crești? Vino și ia-i,  gen.” 

Dar nu, fufa în cauză continuă în aceeași notă de logică de bolnavi de Down. 

Începe light așa cu: 

va decad EU din funcţia de Premier al ţării MELE! Sunteţi în acea funcţie pentru că eu am votat! Nu contează PE CINE am votat! EU am votat! 

Normal, că așa se clădește o societate. Nu contează cu cine votezi, dacă ai votat, aia e tot, tu ești șeful, toate se vor întâmpla după așteptările tale. Aproape zâmbesc,  dar pseudo-diva continuă:

Copilul MEU este al MEU al meu în totalitate până la 18 ani, după care îşi aparţine sieşi! Eu l-am primit în DAR de la Dumnezeu. Fiinţa umană nu aparţine nimănui în afară de părinţi, nicidecum unei „entităţi“ numită statul! (scris cu litere mici), căci el există prin mine, prin noi, cetăţenii acestei ţări!!! 

Iar aici, în bășina asta clocita se află,  de fapt, esența problemei. 

Nu știu ce vedeți voi în textul de mai sus, dar eu văd medievalism. O înțeleg pe duduie, câteodată mă mai simt și eu la fel. Copiii sunt ai mei, ai mei, eu i-am făcut eu îi mănânc. 

Iar modul ăsta de a înțelege lumea e tipic statului medieval. Iar în statul ăla vaccinurile încă nu au apărut, degeaba vorbește Tudose despre ele și antivaxxeri. Sigur, ar fi fost frumos ca europenii să se fi vaccinat fiecare împotriva ciumei, tuberculozei și a altor  “boli ale copilăriei”, dar nimeni nu știa ce-s alea și,  până la urmă, și înjumătățirea populației e o metodă bună și sigură de imunizare. 

Ce, ați mai auzit voi de ciumă în zilele noastre?  

Și nu e vina duduii.  Indiferent de constituție și cadrul legal,  trăim într-o țară în care copiii aparțin, de drept,  părinților lor, iar cutuma e că părinții au, până una-alta drept absolut de decizie și veto, chiar cu prețul vieții lor. 

Și,  după cum bine punctează,  de data asta, probabil inconștient,  trăim într-o țară unde un exponent politic îți poate interzice să te opui, invalidand alte argumente. Mama în cauză,  vorbind,  subiectiv, dar nu din poziția lu’ Olivia Știr,  ci din poziția unuia care se ocupă cu efectele secundare și care vede niște probleme (unele dintre ele) . 

Pentru că sistemul de sănătate al ţării NU permite, nu facilitează investigaţii GRATUITE în vederea stabilirii numărului cât mai aproape de adevăr al copiilor alergici, îl somez pe dl Premier Mihai Tudose să îşi retragă afirmaţiile întrucât, în vederea exercitării actului vaccinal, pacientul TREBUIE să fie clinic sănătos – fără atopie (alergie).

În al doilea rând, sunt părinte de copil ce încă suferă de efecte post vaccinale.

Singura afirmație rezonabilă din discursul premierului fiind asta: 

Pe tot ceea ce înseamnă civilizaţie europeană nord-atlantică sau centru, trebuie să fie peste 95% din copii vaccinaţi. Iertaţi-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată

Și cam aia e tot, cu înflorituri a la Vacanța Mare. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments