Scule și unelte. Instalatorius

Aveam o baterie de cadă la una din băi,  de aia termostatata, care și-a dat obștescul sfârșit. Nu că s-a stricat, nu-nu. Mergea foarte bine, dar soția a decis că nu e ok să le facă baie copiilor doar cu apă rece. 

Avea patru ani și a fost relativ ieftină pentru astea termostatate. Vreo 230 de lei. 

Am o chestie de zis aici.  Dacă întrebi în stânga în dreapta, o baterie bună (nu vorbesc de fițe de design , doar de calitate) începe de pe la 150 de euro în sus – Grohe, Franke, astea. 

Am auzit de preturi gen 400 de euro pentru o baterie termostatata bună.  Wtf?  

Da, știu ține 7-8-10 ani.  Oh well, azi am mai luat una normală,  că nu aveam timp de umblat după chestii, la 165 de lei ( vreo 35 de euro? ) .  Mai tine și asta 5-6 ani, că 5 ani are garanție.  

Treaba e că eu nu sunt chiar instalator ( cel mult instalator de Windows și de Linux, să zic așa)  și îmi e cam scârbă de schimbaciuni și presupun că tuturor și așa ajung oamenii să-și dea salariul lunar pe-o baterie de cadă.  

Pe de altă parte nu am avut niciodată scule calumea,  că dacă sunt zgârcit nu facem excepții,  nu?  Și văd acu, bă,  că ăia era problema. Mă chinuiam cate o oră cu tot felul de chei reglabile proaste și nepotrivite să desfac bateriile vechi. Azi, că sunt pe graba am mers direct la raionul de scule și mi-am luat un clește d-ala de țevi, papagal cred că îi zice, cheie suedeză de 45 de grade – scria acolo.  Nu m-am uitat la preț, am zis c-o fi 20-30 de lei, cât pula mea să coste. 

Clește de tevi

Am văzut la casă că-i 100 și m-a luat cu vertij și cu înjurături.  ‘tu-le muma-n cur de hoți! Paștele și Cristosii,  poate nu merge singur!  

Bă, am ajuns acasă și am schimbat mizeria aia în 5 minute cu totul. Am desfăcut piulițele alea cu două degete, fără să mă chinui vreun pic. 

Acum, tot nu cred că merită să dau 100 de lei pe o sculă pe care o folosesc o data la 5 ani. Dar  am înjurat o dată,  mă scapă de înjurături de mai multe ori. 

Sculele fac instalatorul, părerea mea. 

7 Replies to “Scule și unelte. Instalatorius”

  1. @Catalinx- -pe partea de voce si roaming da. La net am prins o oferta absolut imbatabila, fara égal in coltul asta de Galaxie.

  2. Ai luat-o cu partea termostata pe unde ai teava de apa calda? 🙂 Ca’s unele pe stanga si unele pe dreapta.
    Ca daca cumva o iei invers nu merge.
    p.s. la 350 Eur eu am luat baterie dus 3in1, iar “normala” cred ca a fost vreo 150E.

  3. Apa calda pe stânga. Dar bateria are pe ea un punct rosu de vopsea care îți arată pe unde trebuie să bagi apa caldă. Eu nu știam asta, dar am avut bulan 50/50, gen. Dar oricum asta e aia de s-a stricat. Pe de altă parte valva aia ar putea fi făcută să funcționeze oricum, dar presupun că sunt zgârciți aia care le fabrică. Eu am acasă la instalația termica vane de amestec reversibile. Sucești o chestie și funcționează și cu alimentare inversă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.