Visul meu cu Danemarca 

Se duce pe pulă.  Nu că contracte și alte chestii legate de munca.

Stăteam cu spatele la soarele imens care îmi incingea pantalonii vișinii la cur, admirând o ultimă zi de vară cu un disc solar cât tot Polul Nord de mare. Nu că îmi intra lumina în ochi și îl tratam cu curul,  dar la fiecare două secunde adia un vanticel care îmi făcea radiografie la plămâni altminteri.

Mi-am dat eu seama că trebuie să îmi iau pardesiul și pălăria săptămâna asta ( ultima de-o mai am) ,  da’ am uitat de fular. De fapt,  cred că le-am uitat pe toate prin avioane și lounge-uri. Trebuie să-mi mai cumpăr un braț,  că nu e rost.

La prânz fu cum fu,  să ajung la muncă,  da’ la plecare fu kung fu!

Ăștia ziceau că e bine, mă,  în Danarmeanca, că nu sunt temperaturi sub -5 grade. Cred că ăștia iarna beau de nu își mai aduc aminte ce frig e.

Îi scrisei doamnei direct să îmi caute mănușile că îmi îngheață toate extremitățile.  Noroc că port chiloți pe sub pantaloni ( unlike Superman) , că altfel mă întorceam cu daună totală.
Legat de care, nu am mai purtat izmene,colanți sau alte haine pe sub pantaloni de la 12 ani,  că un bărbat adevărat rezistă; cu genunchii scârțâind, cu coaiele ca mazărea congelata, da’ rezistă.  La noapte cred că visez izmene.

În drum spre casă îmi imaginam cum ăștia își fut în Octombrie nevestele pentru ultima oară și până în martie nu mai umbla nimeni la ele, decât dacă sunt pasionați de pescuit la copcă.

Nu știu sigur dacă aveam halucinații,  dar din autobuz mi s-a părut că văd doi copii rostogolind o bășină.

Moment bun să rătăcesc cardul de transport fix înainte să cobor,fi-mi-ar capul al dracului de prost. Unde mai pui că mai am și frați acasă. Dacă nu fac checkout când cobor, mă costă 60 de coroane călătoria, altfel 12. Așa că ori merg pe jos încă o stație în plus, ori plătesc cam 6 Euro în plus.

Prostia se plătește: deci 500m în plus de mers prin frig, să îmi fie învățare de minte!

4 Replies to “Visul meu cu Danemarca ”

 1. la client avem vreo 2 colegi care stau prin scotia. cand la noi erau 35-40 grade, la ei ploua si aveau maxim 17 greade.
  astia au o gluma: a fost si la noi vara, soare si cald…..intr-o marti !

 2. Pare frumos acolo:

  Copenhagen, Denmark
  Tuesday 12:00 PM
  Partly Cloudy
  12 °C
  Precipitation: 0%
  Humidity: 68%
  Wind: 8 km/h

  Bucharest
  Tuesday 1:00 PM
  Mostly Sunny
  18 °C
  Precipitation: 0%
  Humidity: 48%
  Wind: 11 km/h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.