Louis Collosos Invechitos. 4 stele ruginite

            Faptul ca grecii si turcaletii sunt cam generosi cand stabilesc numarul de stele al hotelului mi-e cunoscut. La fel faptul ca  stelele unui hotel de pe plaja  nu-s asa de stralucitoare ca stelele unui hotel dintr-un oras random , sa zicem iarasi mie clar. Motivele sunt simple si tin de trafic de tipul de oaspeti si de  faptul ca se cara inauntrul fiecarei camere tone de nisip in timpul unui sezon .Sigur se face curat, dar uzura… Probabil d-aia am stat in Romania la hotel de 3 stele in conditii mai bune decat aici. Si ma refer strict la aspectul camerelor si al hotelului. Cu serviciile , e alta discutie.

Dar sa continui. Am  facut rezervare la hotelul asta, in graba, pentru ca…am explicat  cum e cu preturile in Romania si m-am cam enervat sa dau ~1500 EUR  pe-o camera dubla la un hotel de 4* in Mamaia HB, fara transport cu ceva piscina dar nu cine stie ce. Banuiam ca e posibil ca in Grecia hotelul sa  aibe conditii de cazare mai slabe decat  cele din Romania  de 4* pentru ca stiu ca asa e cu stelele la ei.

Am fost  usor  indignat citind reviewurile recente de pe trip advisor. Recunosc ca daca le-as fi citit inainte n-as fi facut rezervare aici. Am incercat totusi sa am un mindset pozitiv, atat cat poti sa ai cand pleci in vacanta cu copiii. Nu sunt foarte pretentios mai ales cand stiu semnificatia stelelor si valoarea banilor intr-o tara si prin urmare nu ma astept la cai verzi pe pereti. Auzisem ca sunt camere jegoase, care miros , urat, care… So, ok  am un nivel minim pe care pot sa-l accept dupa care reclam , refuz si pana una alta plec in alta parte pe banii mei urmand sa cer socoteala fie si in justitie , daca  se intampla lucruri de neconceput.

Ajuns la intrarea , hotelului , am zis , ok  arata chiar bine ( holul si receptia), nimic n-ar trada asa reviewuri nasoale. Fetele de la receptie au fost foarte prietenoase, ne-au dat camera mai devreme decat este cazul . In timp e mergeam inspre camera prin pasajul catre cladirea anexa am observat cum peisajul se schimba brusc si marmura  crem impecabila se transforma in mocheta jegoasa.

Liftul –  creepy. Ajunsi la etajul 3, tot mocheta , dar nu asa jegoasa apoi ceva gresie veche dar curata pana la usa camerei cu vedere “sea-side”. Usa e de placaj , ca de apartament comunist din  70. Cu cheie tot de-aia.

Inauntru e curat pe jos mocheta la fel de veche ca cea jegoasa din holuri, dar curata si mai viu colorata. Totul este vechi in camera cu exceptia   tamplariei de PVC catre balcon. Asa de vechi incat se vede ca n-au folosit inalbitor Ace , nici detergent d-ala in reclama cu Magda Catone. Si si dac-ar folosi acum e cam prea tarziu.

Pana si finisajul peretilor imi aduce aminte de comunism . O crapatura de  vreo 3 metri lungime in var e vizibila pe peretele lung al camerei. Avem camera “familly”, care e incapatoare cu un pat dublu , 1 single si patut pentru copil.  Patutul e un pic cam jegos, banuiesc ca-s mai dificil de intretinut, dar asta e. Per total, camera  si baia arata curate. Aerul conditionat merge si face fata.  Daca n-ar fi fost capacul de WC crapat  in care si-a prins fie-mea fundul… A si cada , cada cu folie , mama ei de folie  ca o urasc.

Izolarea fonica e un concept necunoscut. Seara tin spectacole si au ceva gen 4000W, prost orientati. In loc sa se auda dispersat catre curtea hotelului, o boxa emite sunetul fix catre un panel de beton al hotelului  din care se reflecta catre toata zona  in care am eu camera. Nici inginerii greci nu mai sunt ce erau in aintichitate, asta e.

Am auzit de la alta familie de romani ca nu le place  si ca ei au avut o camera foarte naspa pe care au schimbat-o. Cred ca exista si mai naspa , pentru ca la cele cu full  sea view  usile arata si mai nasol. Din ce-am vazut in alea nici nu-i mocheta ci gresie. Adica lighean.

Eh , si-acum serviciile. Cu totul altceva. Daca camera e de-un 3 stele asa,  serviciile sunt de 4 stele +. La dracu ‘ , in Romania n-am stat la niciun hotel de 5 stele , dar n-am vazut servicii mai bune la niciun hotel de 4*.

Masa mai variata si mai bine gatita comparativ cu  all inclusive  5* la turci .  Un pic mai “pe gustul meu” si decat la 5* in Tenerife.

Bauturile erau in principiu, tipic pentru all-inclusive.  Carbogazoasele obisnuite  , ceva sucuri fara acid si fara orice natural , dar aveau gust. Berea era bunicica , slaba , cum te-ai astepta.  Vinul ,cam poșirca.

Aveau inghetata, servita tot stil bufet. D-aia in cuve din care iei “cupe” si le pui , fie in pahar de plastic fie in cornet.  Foarte buna!

Chelneritele  sunt in parte romance de pe la Iasi. Una dintre ele a renuntat sa munceasca statistician pe 1000 de lei ca sa faca chelnereala aci pe cat i-or da asia (L.E. 450EUR +cazare si masa).

Nu-mi place in  mod deosebit sa aud lumea vorbind romaneste pe unde merg in vacanta , mai ales pentru ca am  o perceptie ca romanii ofera servicii proaste si-ti scuipa-n ciorba , dar a nu am de ce sa ma plang. Chiar de nimic.

Aveau activitati de zi , gen  aqua gym si alte vrajeli , dar nu-s pentru mine. Au club de copii cu supraveghetori pentru copii de 4 ani + . Seara intre 8:40-9:10 aveau ceva minidisco pentru copii. Mereu aceleasi melodii dar tot e ceva.  Dupa , era ceva spectacol pentru adulti cu diferite teme . Oarecum mediocru , dar oamenii-si dadeau silinta .

Plaja , ţâţă de mâţă, desi am sapat cu fie-mea dupa scoici si n-am gasit niciuna. Dar nici pahare de plastic , dopuri de sticla sau cioburi n-am gasit. Am gasit doar pietris . Ai dracu’ , l-au astupat pe tot cu nisip sa se laude ca au plaje nisipoase 😉 . Get the irony!.

Pe plaja sunt sezlonguri si umbrelute. Se plateste o extra taxa de 3 EUR/ sezlong.

Mi-a displacut faptul ca nu au servicii de  prosoape de plaja/ piscina, Nici macar contra cost.

Resortul e la vreo 13 km  de  vechiul oras Rhodos , cu portul turistic si  cetatea , monument UNESCO , veche din ~1400 si conservata binisor. Merita vazute , iar un drum cu taxiul costa 15 EUR, 17 EUR cu comanda de la hotel.  Sunt si autobuze  ( undeva la 2,3EUR/ bilet ) dar nu stiu detalii.

Trag linie si compar cu ce as fi putut obtine  pe litoralul romanesc cu 2100 EUR pentru 4 persoane. Imi cam vine sa rad. Singurul avantaj ar fi fost poate , conditii mai bune in camere.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
8 years ago

[…] Si-acu sa comparam cu  anu’ trecut la Louis Collosos 4*, din Rodos: […]