ING:Homebank

Dacă aveți cont la bancă la ING si aveți treabă prin homebank ( serviciul lor de internet banking) lăsați pe altă dată.

Momentan nu merge.  De vreo 2 ore.  Introduci user și cod si dureaza o vreme  cât dă să intre, dar presupun că e poarta încuiată și se întoarce la ecranul principal . Mă gândeam că poate e bine de știut. Pe de altă parte e vineri, o fi plecat și homebank-ul mai devreme acasă, e de înțeles.

Update:

Dar sunt rapizi pe twitter:

19:06 – E tot picat.

20:00 Mergea 

Send to Kindle

11 Replies to “ING:Homebank”

 1. Plm, să plece, da’ și băncile pot angaja IT-sti din UE, nu?
  Nu e bai, în seara asta ce am discutat de un Anmeldung să îmi deschid un cont undeva mai serios.

 2. Curs valutar mai bun ca la Dristor kebab – Asta e o metafora, sau chiar si-au facut saormarii aia si case de schimb valutar?

  Si, revolut aia iti dau si bani cash sau cum faci cu ei. Ca asa mai am si eu carduri si pe la alte banci.

 3. Au cel putin o casa de schimb – in Mall Vitan – si curs bun; gen 4.62 cand la ING e 4.65 si BNR 4.59. La Revolut esti aproape de cursul interbancar. Iar la Dristor exchange chiar poti sa cumperi 10k euro de ex, incearca asta la o banca – programari, veniti maine, avem doar o hartie de 500, etc. La Revolut, pe planul standard (gratis) ai tranzactii cu cardul nelimitate, transferuri globale la curs interbancar, schimb valutar in limita a 20k lei/luna, apoi 0.5% fee, retragere de la ATM 800 lei/luna, top-up 60k lei/an (cel putin asa e la mine, dar limitele astea pot sa difere, de la caz la caz, de ex. am avut si limita de top-up 2k lei/zi dar la un moment dat mi-au scos-o. Cu verificari suplimentare – payroll sau altele poti sa cresti limitele) . Plan premium (~330 lei/an) – retragere numerar 2x standard, schimb valutar fara limita, cryptocurrencies, turbo transferuri, etc. Merg doar transferurile SEPA, nu si SWIFT, un transfer de la Revolut -> ING se face, in general, in aceeasi zi/ziua urmatoare, ai contul tau (IBAN) in euro si GBP. Ma rog, nu le fac reclama, eu iti povestesc doar, parca nu as lasa multi bani pe la ei pentru multa vreme, insa pentru schimb valutar si dat cu cardul prin calatorii mi se pare ok.

 4. Stai ca te-am prins si poate imi explici si mie 😀 .

  Cum fac un transfer SEPA din ING daca stii ? Ca eu in interfata lor de cacat nu pot sa imi aleg. Si vreau sa trimit niste bani la altii, payoneer. Pot plati cu cardul ( orice card) , comision 3% ca pentru gascani – si-i vorba de aceeasi moneda EUR-EUR.

  Cica pot plati direct in cont bancar payoneer, fara comision de la ei, dar accepta doar transferuri SEPA. Cica daca le pun SWIFT, pot sa comisioneze “la greu”, sau sa refuze transferul, sau sa suspende contul primitor, la alegere :). Presupun ca la alegerea lor. Si nu vreau sa risc asta.

 5. Partea asta mi-e neclara si mie la ING, dar _cred_ totusi ca transferul este SEPA; cel mai bine verifica cu ei, la telefon. Si zi-mi si mie dupa. 🙂

 6. ING currently offers SEPA Credit Transfer initiation in 13 countries in the SEPA area. It is possible to receive SEPA Credit Transfer in all SEPA countries. The SEPA Credit Transfer offers companies the opportunity to use a limited number of accounts and a standardised format for the initiation of Credit Transfers across the SEPA area.

  The initiation countries are: the Netherlands, Belgium, France, Spain, Portugal, Luxembourg, United Kingdom, Ireland, Germany, Austria, Switzerland, Italy, Poland, Slovakia, Czech Republic, Hungary, Bulgaria, Romania, and Poland.

  https://ingpcm.com/en/payments-collections/sepa/sepa-credit-transfer

 7. Da, Am confirmat telefonic. In homebank desi au interfata cu cod swift care se si completeaza automat cand pui ibanul, pentru transferurile in spatiul european au ceva program de recunoastere si se fac prin SEPA. Am sa fac un astfel de transfer si iti spun daca imi suspenda aia contul de payoneer, sau nu.
  In fine, eu credeam ca SEPA astea sunt moca, dar aparent au si ele costuri.

 8. In teorie 5000 dă dolari, euro, ce vrei tu 😛 . Eu am parai, plm asa am apucat. DAR.
  1) Daca li se pare ceva suspect, zbang te taie, te suspenda, te ce vor ei, asa ca nu stiu daca chiar poti sa faci direct tranzactii de 5000 out pe zi.
  2) Comisioane nu PREA ar fi daca scoti in moneda cardului. Dar depinde si de bancomat, stii cum e, ei listeaza cat isi opresc ei. Daca dai intr-un euronet, te fut aia de n-ai aer :).
  La curs de schimb e alta poveste. Daca e tranzactie online sau POS, cursul master card, standard.
  Daca e la bancomat, 3.5%, care este si cross border fee. Pula mea, esti mancat, daca scoti valuta, alta decat a cardului.
  Acum vad ca poti sa faci si card in Euro, pe vremea mea nu.
  Daca iti muti banii intr-un cont si de acolo te priveste cum ii scoti sunt mai rezonabili la costuri. Te scoti pe la un 1%. Dar nu ma intereseaza. Pentru mine asta e un fel de getaway pocket. Am sa fac mai multe , gen la mai multi d-astia, ca nu poti, realist sa pui o roaba de bani intr-un serviciu din asta. Scriu clar ca daca iti fute unul cardul nu raspund de nimic si in general nu prea raspund de nimic. Nu stiu cum sunt aia revolut. Faptul ca sunt in UE nu prea ma incanta neaparat, dar tot e mai bine decat Ro. Acum am deschis si cont la TransfwerWise , vreau sa il folosesc pe PFA sa iau SEK. Da’ momentan nu stiu cum se foloseste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.