Una scurta cu tigari

In Middle East astia fumeaza, nu se incurca.

In Iordania la vama fumau aia in ghereta, deasupra pasaportului meu, de n-aveau aer; in spatii inchise, publice, peste tot. Israelienii sunt mai civilizati din punctul asta de vedere, dar un pic. Am plecat de la terasa mai devreme ca ma inecau in fum.

Dar am observat o treaba legata de tigari, bai. In ultimii ani tigarile din Romania s-au scumpit ca dracu. Ok, taxe. Dar in plus de asta, calitatea a scazut grav. Ok, aici poate e doar perceptia mea de vina. Cum eu nu mai fumez as putea gresi. Ce e clar e ca fumul pe care ii scot cei din jurul meu nu mai miroase la fel. Miroase a, nu stiu cum sa ii spun, dar mai prost.

Eu am fumat in principiu Kent, Davidoff si Winston – cat sa imi aduc aminte gustul si mirosul. Restul mai putin. Si Carpati, la peste, dar aia era hipstereala, altfel dupa 3 tigari nefiltrate scoteam plamanii la aerisit si-i intindeam pe sarma.

Nimic nu mai e cum era pe linie de tutun in Europa. V-au bagat astia E-uri si-n tigari, bah.

Acusi stau la o terasa la un hotel de la marea mortilor ma-tii si venira doua frantuzoaice magrebience sa se fumeze. Una avea Davidoff d-alea subtiri le-am ginit dupa miros si am confirmat cu pachetul, mai incolo, iar ailalta altceva, cred ca Parliament, dupa miros. Nu am prea fumat d-alea, dar a bagat un amic vreun an pe langa mine si-s greu confundabile.

Bai, ce vreau sa spun e ca tigarile pe aici miros a tigari. A gudron, a tutun, a pula mea ce aroma aveau tigarile acum 10-15 ani.

Daca fumezi zilnic poate nu iti dai seama de schimbare, dar pentru mine e de la Cer la Pamant .

Zicea Eftimie intr-un articol ca noile tigari (iQuos) se ard altfel, fara foc si ca le vor inlocui pe astea vechi. Nu e vorba de d-alea electronice, lichide, altceva.

Pula mea, bah, consumatorul nu mai are nimic de zis? V-au facut astia ca pe fraieri?

Sigur, ma deranjeaza un pic ca miroase a fum de tigara in unele locuri unde m-am obisnuit, din Europa sa nu mai miroase, dar macar miroase a tigari, nu a hoit cu eticheta BAT sau PM.

6 Replies to “Una scurta cu tigari”

 1. Carpati mi s-o parut mereu ok ca si tigari. Parliament am fumat o vreme, okis. Cand o sa ma reapuc de fumat, o sa-mi cultiv singur tutunul si buruienile de rigoare. Sarbatori faine sa aveti!

 2. Parliament Aqua Blue e inca OK. Ala scurt. Ala lung e mizerabil, la fel, fum de-ala de te scarbeste de viata.

  Restu’, da, sunt fix cum zici tu. “Au bagat astia E-uri”. S-au dus pe pula, da.

  Pula mea, bah, consumatorul nu mai are nimic de zis? V-au facut astia ca pe fraieri?

  Pai, cand pula mea a avut ceva de zis?

  Tot ce poti face e sa cumperi de-alea mai de doamne-ajuta si sa nu mai cumperi jegurile (sau sa te lasi de fumat) Da’ ce folos? Chiar daca nu cumperi tu jegurile, le cumpara altcineva.

 3. Carpati sunt ok daca ai plamani de teflon. Eu dupa doua tigari pe nemancate vedeam campiile Elysee, cum nu aveam acces la iarba si chestii, astea erau un inlocuitor bun. Dupa care scuipam gudron 2 zile si putea si sangele in mine

 4. Acum mai bine de 10 ani, cred, un var a mers in Germania la munca si zicea ca acolo tigarile sunt scumpe si naspa. Nu stiu cat de naspa erau atunci in Germania, dar mai scumpe erau. Si si-a luat omul masina de facut tigari, foite, filtre si tutun si aia era. Eu deja nu mai fumam atunci, dar tutunul ala mirosea bine. Nu stiu daca se practica si in UK dar in germania am vazut si recent destui oameni cumparand tutun la punga din marketuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.