Craciun 2017- Part 3: Cu mxtu la Marea Moarta

E vorba de marea aia cu sare nu de vreo decedata.

In tot sejurul asta am fost in recunoastere sa vedem daca si unde e de adus copchiii, poate la anu’. Si aici la fel. Nu aveam asteptari legate de POIul asta, era doar in bucket list, interesul venea din cartea de geografie, sa pun acolo checkpoint pe google maps. Am renuntat la harta de facebook, care arata misto dealtfel.

Aveam urmatoarele optiuni de ajuns acolo.

Optiunea pentru saraci cu autobuzul public Egged. E o cursa, 444 caremerge din Tel Aviv in Eilat si retur si care trece si pe la MM, ca nu are pe unde prin alta parte. Costa in jur de 180 de shekeli dus intors pe doua persoane. Cca 60 de dolari.

Am luat-o in considerare, dar autobuzul public nu are ore exacte si dureaza cam mult. Asa ca hai sa nu fiu chiar atat de sarac.

Optiunea pentru bogati. Nenea care ne-a vandut biletul la Petra a zis ca ne duce el pentru numai 500 de dolari. Tur privat, cu Toyota LandCruiser, cu pranz inclus, access la SPA, filmare cu drona poze. Initial m-a luat ameteala si am inceput sa plang de banii mei, banii mei. Dupa care am observat ca puteam repara o greseala de pontaj care urma sa ma faca cu 1500 de euro mai sarac, bani carora le pusesem cruce, sau stea in sase colturi, sau semiluna, depinde cui povestesc, si mi-am zis in barba ca daca ii recuperez, dau direct banu gros la excursia privata, ce pula mea, ca bogatii. Am recuperat banii si entuziasmul mi-a trecut, cam dadeam din colt in colt, dar m-a salvat sotia, ca a zis ca nu ii inspira incredere nenea. E clar, in cazul asta nu am probleme legate de faptul ca ma mint pe mine, hai sa cautam alte optiuni. Intre noi fie vorba nu merita 500 de dolari si pace.

Si am gasit optiunea 3, pentru zgarciti, excursie cu niste rusi. Rusa mea e ruginita rau, la modul la care mai inteleg ceva, cat sa ma descurc cu mainile, dar de vorbit ni znaiu, cuvinte asa. Am luat belete, platit cu dolari si mera cu microbuzul a doua zi. 180 de dolari pentru doua persoane,cu transport, acces la spa si pranz incluse. Mult mai bine. Daca luam taxi era 130 de dolari one way.

De vazut nu prea ai ce sa vezi. E o plaja de nisip rosu ca zgura, curata, amenajata cat de cat si apa e mica. Si rece. Fundul marii e de sare si sarea e alba si nu absoarbe caldura. Erau 21 de grade afara. Am intrat in apa pana sub glezne si indicatorul biologic de temperatura s-a scurtat pana pe la 1 centimetru si se pregatea agresiv sa se retraga in pelvis.

Apa e sarata de ustura, teoretic poti pluti pe spate cum stai pe saltea, probabil vara, am vazut pe cativa si acum, fie erau rusi, fie nu le pasa ca le ingheata plamanii si au sa moara de edem.

Sarea e intarita bocna pe fund si te inteapa in picioare. Ar trebui cipici. Sau ar trebui sa n-ai ce dracu sa cauti aici, daca vii sa te relaxezi. Pe de alta parte in SPA-ul hotelului era mai bine. Piscine cu apa din aia dar calda, inclusiv jacuzzi. Iti spun te ustura si in cur, de sarata ce e.

Aveau si sauna, dar nu prea stiau rusii sa o foloseasca, cam tineau usa deschisa. Ce vrei, bai vere, caldura mare.

Sotia a facut si ceva sedinta de peeling. Nu stiu exact ce si cum, singurul piling care ma intereseaza e cu pileala.

Pe scurt? Orideunde vii, oriunde te uiti e overpriced.

Aia e.

3 Replies to “Craciun 2017- Part 3: Cu mxtu la Marea Moarta”

  1. Ma contrazici, dar am vazut si am intrebat cum circula. El are ore fixe gen timetable, dar nu pare sa le respecte.

  2. te contrazic: 444 e la ore foarte fixe. dar e scump ce-i drept. poate era mai interesant daca mergeati la ein gedi, vedeai si qumran. daca ai chef, suie la massada. sau sapa dupa red canyon pe google. daca tot zici ca n-ai ce face cu banii…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.