Welcome back to saracie. In loc de la multi ani cu Uber si taxi

Eu nu-s cu #fieca, nici cu scris rezolutii de sfarsit de an. Plm, sunt blocat la fullhd ca mai mult nu prea vad si am invatat sa ma pot limita la chestii pe care le poti aprecia.

Nu-s multumit de mine si anul trecut. Trebuia sa platesc masina si casa. Am platit masina si juma de casa. Restul banilor s-au dus in pula mea pe apa sambetei, vacante. Daca si sotia a fost plecata din tara 2 luni, iar ea nu lucreaza prin lume ca mine, ce cacat sa mai zic.  Am avut trei luni de concediu neplatit, normal, ca asa e la contractori. Nu ma plang de bani, a trebuit sa aman trimiterea facturilor pe decembrie ca sa nu incasez prea multi bani in 2017. Ma plang ca nu am facut cum am planuit asa ca nu mai fac eu planuri. He! Anul asta e anul sotiei, ea decide si plateste unde vrea sa mergem in vacante, asa ca o sa sa stam mai mult timp pe acasa, prevad eu.  Foarte bine.

 

Dar ce vreau sa spun e ca am venit acasa pe 31, hotarat sa fac anul nou cu copiii la tara. Le era dor de noi si noua de ei.

Ajuns in aeroport am chemat uber ca de obicei. Plm , final de an nu erau multe masini. Imi da unul ca ajunge in 15 minute. Cancel, mai. Cer din nou , ia tot ala comanda, in 11. Hai, ma. Ajunge la 2 minute distanta de mine si da el cancel. Tare sau ce?  La multi ani si tie , coaie. Cer altul. 8 minute. Ok, stau.

In 2 minute ma suna ala sa ma intrebe daca nu vreau sa cobor eu la giratoriul nu stiu care, ca sa nu mai intre el in parcare? Ce, ma? Nu. Nu poti tu sa urci? Zice ca poate, ajunge acolo dar nu urca.  Nu intelegeam ce pula mea se invarte imprejur. Mi-am dat seama cand a ajuns in dreptul meu la parter. A luat cursa si a plecat. Lol, chiar asa a facut.  Mi-a aparut vreo 30 de secunde ca sunt “on trip”.

M-a facut de 10 lei cum ar veni. LOL, fucking lol, in pula mea. Pe mine ma enerveaza cele 20 de minute pierdute aiurea.

Ma duc la clasicele aparate de taxi si vad pe un nene care juca la trei aparate, chema la toate firmele.  Ma duc ca boss-ul si chem direct la alea de 3.5 de la Speed. Ce pula mea stau dupa toti labagii aia? II vedeam tot pe jegosii aia afara, care de cum te sui in masina  se uita sa iti ia bonul de comanda ca sa nu poti face reclamatie, dupa care sa puna maimuta, sau sa iti spuna ce viata rea au ei, adica la furat, sau la cersit. Ca romanii. E ok, m-am obisnuit…

Pula masini.  Ma gandesc 2 secunde si ma duc direct la taxiurile alea rapide. Stiti, alea de 3.5 lei/km ( cat ar trebui sa coste un taxi in aeroport), macar i-au usuit pe aia cu dacii, ca zau ca nu dau atatia bani la un Logan. Si erau doar Mercedes E-Klasse. In 2 minute eram in masina. Si acasa, fara maimuta, fara miloaga, fara “ce putin castigam noi taximetristii”, fara nimic.

Aaa, ar fi de mentionat doua lucruri. Ma intreaba nenea ce lucrez. Il mint si-i spun ca-s programator, ca nu intelege el chestii complexe. Si ma intreaba scurt: Si ce mai cauti aici? Pula mea, nu stiu. Iau masina si plec.

Si ma intreaba cum a fost mancarea in Israel. Ii spun ca e mereu buna acolo. Se uita la mine ciudat si ma intreaba daca fac aia coaste de porc mai bune decat alea din Selgros, de care cumpara el si mananca pana ii curg “pe aici”.  Pula mea, nu, cred ca nu. Nu fac coaste de porc mai bune. Da peste, fructe de mare, rib eye, da, fac.

 

Amuzant ca din Israel i-am scis unui rus pe whatsapp a venit, m-a luat, m-a dus la aeroport si i-am dat 65 EUR conform intelegerii. 77km.

Am sa fac plangere la Uber si am sa sterg aplicatia . Mai incercam si taxify si altii.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
6 years ago

[…] am scris despre problema, e de bun simt sa prezint si solutia pe care am […]