Uber +1 vs. taxi

Daca am scris despre problema, e de bun simt sa prezint si solutia pe care am primit-o.

Am facut plangere la Uber pentru comportamentul lu’ nenea soferul, asa cum am facut de mai multe ori si la firmele de taxi si am luat-o in mana; in amandoua mainile.

 

Uite ce zic oamenii.

Nu stiu daca au pus banii, nici nu-mi dau seama daca imi creste suma din cont cu 10 lei, presupun ca-i pun ei. Ideea e ca le-am adus la cunostiinta si au facut ceva in sensul asta. Nu, nu am facut plangerea atunci, pe 31 decembrie, ca mi-a fost lene si erau totusi 10 lei.  Dupa emag astept de pe 9 ianuarie sa ia la cunostinta faptul ca am anulat o comanda, sa isi transporte singuri inapoi produsul nelivrat, si de vreo doua zile sa faca o factura de stornare si sa puna banii inapoi de unde i-au luat.

Am facut plangere la uber acum cateva zile ca au trimis ei un mail cu nu-stiu-ce si mi-am adus aminte.  Mi-a luat vreo 5 minute. Am scris si “am uitat” de asta. Plm, cu tehnologie si transparenta viata e mai simpla. Sigur, tot  mai ramane, uneori, loc de interpretari gen “a fost din greseala” si alte alea, dar faptele-s fapte si-i mai usor de probat.

Am sunat acum mult timp la un dispecerat de taxi ca nu venea masina pe care o chemasem inainte.

Dispecera: – Stati sa intreb soferul… Zice ca a fost acolo si a plecat.

-Pai, doamna, sunt aici de mai bine de 10 minute, cand a fost ca acum 15 am facut comanda si mi-ati dat 7 minute.  V-a anuntat soferul ca a ajuns si ca nu sunt acolo?

-Nu. dar zice ca a fost ca v-a asteptat si nu a venit. Dupa 5 minute poate sa plece.

-Poate nu  sunteti in locul unde ati chemat comanda.

-Pai, dar nu a venit, ce sa plece. Sunt pe Strada X, nr. Y, in fata la Z, unde am cerut comanda,

-Dom’ne, si eu pe cine sa cred acum?

Si cam aici ne-am blocat. Am intrebat daca cheama o alta masina si mi-a spus ca nu, ca nu pot sa incurc soferii si sa nu iau cursele. Pai ce e asta, bataie de joc?

Cumva, am inteles ideea. Ala poate spune ce vrea, pentru mine era un efort prea mare sa demonstrez ca am dreptate, am sunat, dracului, la alta firma.

Cu tehnologia e simplu. Soferul nu poate sa vina cu manele gen am fost acolo, am nu stiu ce, spatiul de manevra e mult mai mic si se limiteaza la “am apasat butoane din greseala” si “nu merge aplicatia bine”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alecsandru
Alecsandru
6 years ago

Ai dreptate cu siguranță în ceea ce privește uber , poate uni chiar nu merita sa se numească ” uberisti ” . Ce ne facem cu cei care călătoresc cu uber si într-o cursa de n-are importanta ..RON ( 10) Iti murdăresc mașina de n-are importanta …RON ( 50) dar e pe bani lor comanda (10 RON ) si apoi la coborâre după ce le-ai atras atenția Iti dau 1 *( stea ) ca vorba aia ei plătesc . Iar răspunsul din partea uber e acela primit de tine ( bineînțeles după ce au scăzut ratingul în prealabil)

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Anul trecut am mers cu taxi galben-fara-cai o singura data (de la aeroport..), cu Uber de vreo 5 ori, si cu Blackcab de vreo 20 de ori. Daca nu am nevoie sa ajunga in ceva gen 5-7 min, iau Blackcab; comand, aleg sursa-destinatie, book in advance, plata cu card, pleaca banii, vine masina la ora stabilita (o singura data au intarziat 10-12 min, altfel brici). Alti bani, alte servicii (normale).

fullmeta1
fullmeta1
Reply to  Catalinx
6 years ago

E prin zona aia de pret, uneori mai iefin, alteori mai scump. Cursa minima este de 17 lei, la ore de varf este suprataxa – rush hour, surge, etc.. Uite, o cursa seara trecuta, de 8-9km, ora 18, a costat 49 lei (base 29, rush +40%, surge 25%), Octavia (pretul l-am stiut de dimineata, de cand l-am programat si au luat si banii). O alta cursa, mai lunga (~10km), dar pe la ora 16, a fost 29 lei (fara alte suprataxe), Passat. 75 lei alta de vreo 13-14km, rush 40%, Insignia. 23km, aeroport, 117 lei, E-Klasse. Instaleaza aplicatia si vezi… Read more »

livache
livache
6 years ago

motanas, nu ne spui ce ai facut (faci) cu declaratia 600?
:p

Fery
Fery
6 years ago

coaie, cu respect si off-topic, ai scos stelele migratoare, acuma ai bagat zapada, bag pula ca daca vreau sa incalzesc planeta cu procesorul, imi pun prime95 sau minez ethereum /end off topic, sorry

fullmeta1
fullmeta1
Reply to  Catalinx
6 years ago

Am tot vrut sa-ti zic si eu sa scoti tot ce se misca da’ parca mi-a fost jena, plm, esti la tine, pui ce vrei; acum ca am ajuns aici, fulgii astia-s si mai enervanti. :B

livache
livache
6 years ago

smf in ea de presa ca a innebunit boboru.. eu nu intrasem in amanunte cu 600`le asta dar pare simplu: la PFA nu se schimba nimic. te supara la dividente.. ca e greu de estimat si nici liniar crescatoare nu sunt. da asta asa iti trebe daca nu esti evazionist. si eventual la chirii. ca plm, platesti anticipat dar nu ai siguranta ca vei avea sandramaua inchiriata.. si din flori regularizare. singura treaba mai jenanta e ca abia acum realizez ca marea masa a “dreptacilor de autor” erau cam evazionisti in timp ce se stresau sa ne moralizeze pe noi… Read more »

livache
livache
6 years ago

pensia aia e pilonul 1, ala obligatoriu. unde e decent sa ai minim. ca PSD! iar pe tine nu te opreste nimeni sa nu te bagi la un pilon 3 – facultativ

dar mai intii baga si tu un search la manowar ca avea el o teorie interesanta despre cotizarea la fondurile de pensii si investirea pe care ai face`o tu direct 😉

si decat SRL aici eu zic ca la jumatatea anului poate ca ar fi bine daca ai lua in calcul un PFA prin Anglia.. cu cont direct acolo 😉

Livache
Livache
6 years ago

man.. vorbeam cu un amic pe cazul tau 🙂 si zicea ca.. el ar ramane pe PFA, chiar daca ar depasi norma de venit. pentru ca sunt multe plusuri vs SRL.. aka “nu te intreaba nimeni de bani”, nu trebuie sa astepti sf. anului si repartizarea profitului. sigura treaba la >100k ar fi ca mai apare o hartie: declaratia 200. care se depune odata / an.. pina in 25.mai si btw.. omu` zicea sa ai grija la altceva: exista un plafon de TVA pe care voiau sa il majoreze la 300k lei – aka 88.5k euro (cursul de la aderarea… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Livache
6 years ago

1. Corect cu privire la controale si “nu te intreaba nimeni de bani . Mai ales in situatia de acum in care vorbim doar de impozit de 10% , in rest cotizatii la nivelul de salariu minim ( oarecum aberant, da-n fine , e bine pentru mine). Anterior nu era asa. Era impozit 16 + cotizatii la nivel de 5 salarii medii, parca. Pula mea, nu e aceeasi chestie. 2. Sunt deja platitor de TVA. E ok. In contracte tin cont de asta. International facturez cu taxare inversa ( la sursa), deci tot fara TVA, iar intern colectez TVA si… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Bine, ma, na. Am oprit momentan zapada, ca nu mai ninge :).
Da, plm, ma ia bâțâiala cand vad ca nu se mai misca nimic pe aici .

premium service, k lumea, in sfarsit, mersi.