Pre-Finalul cu Telekom Banking

Gata, terminai și cu ăștia. Și vă spui și vouă ca sa nu faceți ca mine, ca mai am amici care-s P.F.A.-uri și operează la normă de venit și…citiți mai jos.

Au pus ăia ai mei coroanele miercuri și mi-au zis ca vine basculanta în cont. Am dat eu refresh până azi, după care la 24 de ore am zis ca merită să dau un telefon la bancă să-i întreb, poate au aflat ceva, poate știu ei cand vine banii,  ca să nu mai uzez eu tasta F5 de la laptop.

Și mi-au dat directa de pe Târgu Ocna. Pe scurt, prietenul meu R. dă o bere, sau mai multe că m-a combinat prost.

Pe lung,  au refuzat transferul ( după ce am stat 2 săptămâni ca să îi adauge aia de la HBC UK ca parteneri). L-au refuzat justificat, iar justificarea e faptul ca in descrierea plății scria că e vorba de achitarea unei facturi, cum e și cazul.

Și că ei nu lucrează decât cu persoane fizice, iar eu sunt persoana fizică, autorizată chiar :), dar gluma asta nu merge, că in TOS-ul lor scrie că cică nu ai voie să încasezi facturi, plăți pentru servicii, chestii comerciale, plm. Și nici nu lucrează cu firme, gen nu fac conturi de business, ca am intrebat asta inițial, nu am fost măgar 100%, doar vreo 50%,  dar nu mi-au dat opțiuni.

Prin urmare nu pot primi SEK prin platforma lor de la client. Mi-a zis operatoarea lor ca au trimis banii înapoi, știu cum merge treaba asta, va dura un pica, ca furnica, până ajung banii ăia înapoi la ai mei si, cine știe, poate săptămâna viitoare. Mai încercăm.

Amuzant e că m-a avertizat doamna că eu am încălcat TOSul și că ei pot rezilia; nu știu ce pula mea îi oprește, oricum reziliez eu când am timp să mă ocup de asta, din moment ce nu-mi folosesc la nimic.

Da-i  tare că o spunea pe un ton de zici că eram vinovat de ceva, ca și cum nu aș avea voie să încasez banii ăia și-mi face, în pizda mă-sii, o favoare  că nu-mi închide contul imediat și nu ma trimite la plimbare. Să mor de nu.  Nu mi-am pierdut timpul  să-i mai explic că banii la banii ăia plătesc impozite și taxe și-ar trebui să se bucure că îi aduc în România din afară cu atât mai mult prin banca unde-și încasează ea salariu, că nu e angajatul statului, iar eu nu-s obligat să lucrez cu ei.  Ăla e TOS-ul și îl accept că am semnat că-l accept, lol. Mai zicea cineva de negociat cu băncile. Aha.

D-aia mi-e mie o scârbă de ăștia și visez monede virtuale descentralizate. Ca să nu mai avem discuții d-ăstea gen îți deschid cont bancar doar dacă-s banii de pensii, doar daca primești lunea și joia, eventual doar de la băncile A și B, sau plătești un comision de îți iau coaiele foc.

Concluzia e simplă: Care-ați mai auzit că ce bancă mișto e Telekom banking și cum fac ei totul online ( doar am zis eu zilele trecute), bă, chiar ar fi, dar dacă sunteți colegii cu PFA-uri la norma de venit, lăsați, lucrăm tot cu bagabonții de la ING,  ca polonejii lucrează doar pentru proletari care încasează salarii.

Deci Telekom banking nu lucrează cu P.F.A.-uri sau firme și nu merge treaba aia cu faptul că ești persoană fizică autorizată cu normă de venit, că nu trebuie să ții contabilitate și ai teoretic voie să încasezi în contul personal – nu exista separarea activelor sau a răspunderii – din punct de vedere legal.

Ăștia îți refuză transferurile și pățești ca mine, stai cu banii neluați.

Amuzant totuși că au platforma aia de schimb valutar foarte mișto, cu cel mai bun curs de pe piață. Ca idee, daca voi primi banii în contul ING de lei, până deschid SEK, am să pierd 145 de EURO doar la transferurul din SEK în lei. Pe urmă trebuie să îi schimb în euro, că nu-s nebun să îi țin lei.  Alta pierdere.

Pierd 145 de euro față de platforma ăstora de schimb zic.  Dar sunt curios ce pula mea de salariați își deschid cont la ăștia,  adică unii care nu încaseaza facturi, eventual doar venituri nedeclarate fiscal, că alea au în descrierea plății mizerii 🙂 ,   dar au ei salarii mari să stea de schimburi valutare în toate valutele, speculații de tip forex ( nu chiar, ca nu cumpără margine de  creștere, sau risc, ci toată moneda).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

Lovitura de pedeapsa.
Stampila invinge mereu logica.

trackback
6 years ago

[…] interactionat  cu 3 servicii : Emag ( si curierul lor),  banca Telekom si ING, pe cale de consecinta pentru succesul monstruos inregistrat cu […]

GM
GM
6 years ago

Incearca librabank. Au cont sek. Nu cred ca il asociaza cu cardul care poate fi in eur sau ron. Eu sunt multumit cu ei si am cont de peste 10 ani, dar stiu ca depinde si de sucursala (omul / seful sfinteste locul)… Fara credite si trec rar pe la banca, in principal online 🙂