O zi babau

M-am trezit cam aiurea vineri, cam toată ziua am fost încălțat cu fesul și am avut productivitatea unui melc.

In afară de lucrurile obișnuite aveam o singură chestie în plan. Două. Să plec seara la țară și să iau cu mine un televizor, de preferat pe cel mai vechi, să îl duc acolo. Urmând să îl înlocuiesc pe ăla când ne-om întoarce.

I-am spus soției demult ce am în cap așa că ne-am apucat să îl împachetăm pe cel din camera copiilor, doar unul doarme acolo; un Sony vechi de 5 ani și 81 cm. Vis și făcut . La 3 minute după ce am pus rabla in cutie am informat copilul cu pricina întrebându-l dacă îl vrea pe “al nostru”, mai mare, dar tot o rablă veche, sau vrea altul nou.

Nu. A vrut să plângă. Că ĂLA, cel pe care l-am împachetat e cel pe care îl vrea și mi-hi-hi și mi-ho-ho și suspinat în tăcere și “bine, ia-l, înțeleg” dar așa printre lacrimi și “are să îmi fie dor de televizorul ăsta” . Cristoase, eram prea obosit să caut oscarul ăla prin debara, așa că am plecat să cumpăr un suport VESA cu promisiunea că montez tembelizorul ăla la loc și am să îl înhaț pe ăla din dormitor de la noi de pe perete, chit că nu prea aveam cu ce îl transporta (e un pic mai mare și nu mai avem cutia ).

Merg la mașină să duc niște bagaje și să o aduc la scara, ca deja se făcuse, în pula mea, noapte. Doar că mașina am găsit-o cu bateria moartă. Lemn. Am mai înjurat niște dumnezei, m-am uitat în jur după niște variante ajutătoare ( dar erau numai autobuze – ăstea curent d-ăla mare, de 24 de volți ), așa că am sunat un prieten. Care s-a suit în mașină și a plecat spre mine.

Am fost în casă să informez soția și să iau un aparat de măsurat tensiunea din baterie ( 1.5 volți rămași ), care mi-a dat și un calorifer electric să îl arunc de gunoi . Și o pungă cu ceva cizme. Caloriferul știu de ce voia să îl arunc, că se desfăcuse o protecție și riscam să ne curentăm. Nu eram de acord dar nu am mai stat de negocieri, eram prea obosit. Nu înțelegeam de ce vrea să arunc și cizmele, dar hei, nu erau ale mele nici nu m-am obosit să întreb. La gunoi și cu ălea. Am descoperit a doua zi că de fapt pe alea voia să le duc la mașină. Oh, well, ori arunc caloriferul ăla la gunoi, ori nu?! Mie-mi plac oamenii hotărâți.

Ca să observ cu stupoare că cablurile mele de 300 de amperi nu-s de ajuns să pornesc masina pe direct , așa că a trebuit să stăm așa vreo 10 minute – 15 până s-a încărcat două idei. Și am observat și de ce a murit bateria. Pen’ că am uitat o plafonieră din portbagaj aprinsă de duminică până vineri. Mașină mare probleme mari, futu-i in gură de ingineri incapabili care nu proiectează sisteme antiprost pentru becurile astea. Timp in care mai încercam să pornesc, mai măsuram. Timp in care mi-a căzut pe ciment telefonul cel nou, cu fața în jos. Hello Moto, bye-bye Moto.

Nu am observat imediat că l-am crapat, dar când am văzut m-am bucurat că nu mi-am luat Samsung S8 , sau vreun iPhone. Yeeey, ce bine e să fii zgârcit, știam eu.

Când am pornit mașina nu am mai avut cum să urc in apartament să demontez televizorul celălalt de pe perete că trebuia să stau să se încarce , cu mașina pornită.

Așa că am luat altul nou aici la țară. Televizor zic, că telefonul merge și crăpat, fute-m-aș in el.

Băi, ce s-au ieftinit televizoarele, ceva e in neregula. Am plătit 1850 de lei pentru o chestie de la LG de 108 cm diagonală, cu rezoluție 4k, buton de Netflix si amazon și cadou o telecomandă motion magic nu știu de care, de funcționează că un pointer de mouse și e util când vrei să tastezi să comuți prin meniuri de netflixe.

Nici nu am cablu la țară. Și nici nu voi avea prea curând. Dar știe wireless. Acum 5 ani am dat 1800 de lei pe un televizor de 32 inchi mai babau și doar fullhd . Oricum tot așa am și abonamentul la Netflix, că sunt zgarcit .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Dupa cum o inceput postul, ma gandeam ca ai spart televizorul (sau ca l-ai aruncat la gunoi, in locul caloriferului) Sony de 81 cm.
Ramane de vazut daca copilul o sa planga si invers, ca vrea televizorul nou de la tara in locul lui Sony de acasa.
Sper ca Moto ii capabil sa primeasca un display nou si nu foarte scump.

Webby
6 years ago

pana cand se va distruge ( 1 an, doi, nu mult ? )total dupa care cumpar altul Al meu face doi ani in vara asta si se misca la fel de bine ca la inceput. Si mecanic e ok, pentru ca, desi l-am scapat de vreo 3-4 ori pe gresie, a stiut cum sa cada si nu a patit nimic. La asta a ajutat si husa premium evident 😀 Am mari indoieli insa ca se va mai gasit peste un an sau doi, vor fi pe piata modelele Moto de atunci. Si da, in 2011 am dat un pret nesimtit… Read more »

Fery
Fery
6 years ago

cablurile alea ale tale erau de 300 de amperi numa pe eticheta daca-s de alea luate de-a gata. Cred ca nici jumate din grosime nu-i cupru, restu e “izolatie”. Cacat un un kil cu totul.
Cumperi cablu de sudura 35mmp plus 4 clesti = cablu soto, porneste pe direct orice.

Fery
Fery
Reply to  Catalinx
6 years ago

da pula. daca iti iei altele, doar asa de curiozitate, taie in doua astea de le ai acuma si vezi ce sectiune are cupru un ele. Alternativ, ca stiu ca ai pasiuni de astea morbide de la postul ala cu multe simuri, fa pe arhimede un pic si cantareste un cablu de ala si vezi cat cupru e in el, poti estima asa o sectiune pana in 10mmp, daca te simti generos. Prin ala trec 300 de A poate daca il bagi in priza. Ref la masurat, n-ai tu miliohmmetru asa smecher sa masoare un metru de cablu, du-te de… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

LG foloseste RGBW pe astea mai ieftine, dar intr-o alta interpretare: fiecare al 4lea (sub)pixel este alb, pentru luminozitate zic ei, dar asta mananca un sfert din cei 3840 pixeli/linie, iar in final ai culoare doar pe 2880 pixeli / linie => 2.8k.

fullmeta1
fullmeta1
Reply to  Catalinx
6 years ago

Eu impart un cont 4k cu frate-meu, parca ai si tu unul. 🙂