Pentru că pe 14 februarie e plin de lume prin toate cârciumile și găsești o masă doar dacă și rezervat de anul trecut și pentru că aș fi ieșit la un cico cu alcool și un ciotoi, ceva – am zis să fac un hack și să ies pe 13 – are Manowar niște recomandări bune dacă îți place pizza, lol. Mie aia mi se pare odioasă, da-n rest corect, nimic de zis.
Și cu planificarea mea clasică ( mai sun câte un amic pe la 6 seara uneori și-l întreb “dacă iese in seara asta in oraș” – salut M., aseară era chiar 7 când m-am decis (să închei munca) , de-aia nu am deranjat 😌 ) ) m-am uitat pe net “unde să ies, unde să ies?”.
Bă, hai la cel mai bun. Bip, bip, bip- TripAdvisor, nwRadu ( tocmai scrisese ceva articol ieri ) – concluzie simplă: The Artist.
Am sunat și am înțeles că poate al’ dată. Ori a citit toată lumea articolul lui Radu și s-au pornit acolo buluc, ori restul lumii fac planuri un pic mai în avans decât mine. Bun, următorul, că nu pierdem timpul, acuși se face noapte era deja. Bip-bip-bip, TripAdvisor si goagăl zic că este “Lacrimi și sfinți” . Sunat și aproape că mai aveau o masă liberă de la 9 și jumătate, aproape că au făcut o rezervare, aproape că am ajuns acolo fix la și jumătate; la și 32 intram pe ușă.
Din scurt: Ce e trist?
Băi, nimic de zis, decent.
Adică îmi place cum e decorat spațiul, rustic și cu un oarecare stil tradițional. Am făcut poză la storurile ăstea ( nu știu cum le zice exact) , că vreau și eu unele la țară la fel, dar verzi.
Si la priză că e haioasă, de asta aveam deja dar am schimbat-o că așa e cu copii, nu mai poți păstra lucrurile clasice, numai norme de siguranță peste tot.
Deci ați înțeles ideea. Rustic, românesc . Mâncare bună, servită frumos; i-am zis lu’ chelner să îmi aducă paharul de vin alb când vine saramura de crap, ca să fie și el rece când îl beau, l-a adus primul și a uitat să aducă apa. Deci – standard.
Deosebit e că au muzică din aia veche, cam singura muzică lăutarească(?) românească ce mi se pare ok-ish. Nici manelele nu mai sunt ce erau.
Mi-a plăcut, nu cred că am mâncat o saramură mai bună prin București (am zis că în sudul României se gătește prost ? ) . Ba, am mâncat la Obor la Casa Jienilor, dar, în fine, să zicem că aici aveau băuturi mai bune, înghețată ( nu am pus în context) , inclusiv vin mai boem de la Cetate de la nenea Dinescu ( tre’ să mergem odată la Galicea Mare la conac, citești M.? ) . Nu pot să zic că nu mi-a plăcut, a fost un pic mai mult decât ok, prețuri europene, aproape 50 de euro, ca pentru doilea cel mai bun restaurant din oraș, nu am ce comenta aici.
Dar știți, băi, ce e trist? Păi , asta , că dacă ăsta e al doilea ( nu fusesem niciodată până acum aici ) mai e de mers doar la Artist și cam aia e – nu prea mai e loc de îmbunătățit și de pretenții mai mari. Poate-i găsesc pe unii să gătească mai bine sau mai deosebit in cloaca asta de 3 milioane de locuitori, dar la servicii, în ansamblu, presupun că nu. Că va fi la modul: ai fost, coaie, la Artist și la L&S?
-Fost.
-Si nu e și aici ca acolo sau aproape ca acolo?
-E, dar…
-Dar ce? Ăsta e nivelul.
Altfel spus, nu cred că existe stabiliment care să merite efortul meu de a rezerva cu 3649 săptămâni înainte o masă în speciala zi de 14 februarie sau oricare altă zi specială.
Dacă sun la 7 seara e suficient. Ori că au locuri, ori că nu au și sun în altă parte e tot aia. Așa că azi stăm acas’ . Mă duc și cumpăr nacioși de la cinema ( alt hack, că-s buni și au și sos bun) , și mă uit acasă pe Netflix la ultimul episod din StarTrek, sau ceva, că la cinema nu ai efectiv ce dracu’ să vezi zilele/săptămânile astea.
Cum iei nachos de la cinema ? Vii cu o cutie speciala pt ei? Ii iei ca si cum te-ai duce la film sau au o chestie “la pachet” ?
Umm, nu am. De obicei ia soția, că poate să îi care fara cutie. Eu probabil că am să vărs jumătate pe drum, dar asta e viața, mai ai și pierderi : ) Nici nu știu dacă îmi dau aia in altceva decât chestia lor.
Șmecheria sunt sosurile alea, că nachos acceptabili mai găsesc în magazine dar sosurile sunt cam nașpa. Nu știu de unde se aprovizionează ăia că aș cumpăra și eu o găleată și aș rezolva problema.
Sosul de la mega imi place cel mai mult. (marca proprie delhaize https://www.mega-image.ro/Ingrediente-culinare/Sosuri-si-paste-de-tomate/Sosuri-preparate/Sos-DIP-mild-300g/p/70189). Acum ceva vreme luam si nachos aceeasi marca pt ca erau cei mai buni nachos din comert, dar nu am mai gasit in ultimele luni.
uite de aici se aprovizioneaza 🙂
You’re welcome
mda..am uitat sa las link-ul ?
https://www.pco-group.com/?___store=gb
Bun, frumos, merci. La cum vad PCO sunt distribuitori engross. Deci tot de la cinema tre’ sa iau :D. Am sa ma uit daca vad produsele alea prin magazine totusi.
Mie mi a placut si la joseph hadad sau cum il cheama pe langa aviatorilor. 2 aperitive 2 feluri principale 2 deserturi si apa cam 100E dar ai cheler dedicat toata seara si e cu distanta mare intre mese deci nu ii auzi pe aia de langa tine
Interesant. De asta nici nu am auzit.
Eu am aterizat din greseala (aka fara sa stiu al cui e) la http://cajubyjosephhadad.ro/.
Nu cred ca e ala la care se referea @ion dar mancarea a fost buna.
E mai mic si cred ca e nevoie de rezervare pentru cina.
fix asta voiam să recomand şi eu.
din păcate sunt prea zgârcit să dau prea des pe acolo ?
app, legat de filme recomand Salyut-7
nu are el prea multi klongonieni dar are o poveste cam nestiuta.. ?
http://www.imdb.com/title/tt6537238/
https://youtu.be/Uf0AusoCWMM
Păi după câte povestești tu aici, nivelul în București e chiar sus. Ia uite aici TripAdvisor’s #1 Restaurant in London https://m.youtube.com/watch?v=bqPARIKHbN8 ?
:). Foarte bun.
Altfel am fost la o duda pe Dorobanti. 120E pe din 4 cu tot cu vin, stilul the artist. Am uitat cum ii zice, dar am dat checkin sa tin minte.
Filmele facute dupa DC Comics nu iti plac?
Meh. Unele sunt bune, dar nu am mereu pofta de povesti cu supereroi.
Pula mea, eu nici nu mai stiu unde sa ma duc cand ajung in Bucuresti (sa speram ca nu prea ajung in urmatorii ani). Daca-i primavara-vara, e OK, merge orice terasa. Daca-i iarna, am cam belit pula. Pe vremuri era OK Ruby Tuesday (ala de la Muncii – ma rog, nu Muncii, incolo spre Alba Iulia, am uitat cum se numeste strada). Daca mai exista, poti da o tura, da’ du-te cu portofelu’ pregatit pentru batalie (mi se parea scump cand eram in Romulania – discutam de … 2004-2010) Casa Jienilor…nasol. Inauntru e de cacat. Afara pute a cacat (e… Read more »
Stiu Ruby Tuesday de pe Decebal. Pe vremuri mergeam si eu acolo. Cam de golani asa. Sau poate asa era atunci, sau vedeam eu biased. Da’ nu prea-i pe gusturile mele (de-acum) genul ala de American Steakhouse – chit ca gatesc bine. Iar la Casa Jienilor, plm, da, plasamentul nu e cel mai fericit. A cacat pute cam prin tot Bucurestiul, mai ales vara. Iarna e mai ok :). La aia nu mi s-a parut deosebit de imputit fata de alte locuri. Dar n-am fost vara. Oricum, la ei merg strict “de interventie”, ca-s deschisi tarziu, iar mancarea mi se… Read more »
Pui de urs.
Sorry, boss, sunt obosit :). Da, am mâncat și eu pe acolo prin 2002-2004. Nu știu ce mai e de atunci .
Zi-mi si mie ce anume mai vezi care-i misto (restaurant, alea). De mers cu familia, la o adica poate-i mai scot pe-ai mei in oras cand mai merg in Romania.
Zexe in Icoanei mai de burgheji
Il Calcio Romancierilor cu loc de joaca 😉
Romancierilor ăla e in alt oraș, nu ? 🙂
@Catalinx: Nu inteleg. Manowar a zis Bucuresti (cred), asa se numeste locatia, ca au mai multe.
Glumeam, mai. Romancierilor nu e in Drumul Taberei? Eu sunt pozitionat in antiteza antagonica cu zona aia.
Lovin wine, undeva intre Dorobanti si floreasca. Un wine bar cu haleala misto si preturi decente pentru zona respectiva.
Nu prea am treaba in zona, dar daca zici ca-i wine bar, am sa dau un ochi, merci.