Paulownia: A trecut iarna cu bine

Mi-era frică că îl omoară din nou iarna. Dar uite că nu. L-am lăsat înfofolit și nu l-am mai desfăcut până după ultima zăpadă de la sfârșit de martie.

Acum și dacă mai îngheață nu cred că mai moare.

Avea 8 ramuri, în locul celor 8 frunze. A mai lăsat soția doar 3, standard.

Bine, e sfârșit de aprilie. Daca îi dau apă, teoretic , anul asta ar trebui să ajungă spre 2 metri așa, dacă ii tot răresc coroana, să nu plece în lāturi.

Tot la capătul grădinii, tot singur, tot tre’ să muncesc să îi car apă, dar am să o rezolv. Îi trag țeavă de apă.

In alte știri, toți pomii au trecut iarna cu bine și arată ca și cum aș avea ceva frupte toamna asta, că de toamna trecută am tot spart alune, că doar ăstea s-au făcut. Ăstea, murele și vinul. Nu tu țuică, nu tu mere, cireșe sau pere.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
5 years ago

Foarte faine stirile la voi.

Trebuie sa fac si io ceva sa umplu curtea de flori (ca 3 lalele, 5 trandafiri si cateva narcise nu-s flori pe langa ce vad la voi).

Moromete
Moromete
5 years ago

Iarna asta am invatat despre altoire. Am gasit un grup de pomicultori pe FB si a picat la marele fix, ca aveam de gand sa rad in primavara asta un gard de corcodusi care au crescut aiurea si au faramat gardul cu vecinul. Cica pe corcodus poti altoi prun, cais, piersic si migdal. Las corcodusii si pun plasa de sarma in spatele lor. Am briceag smecher de altoit si am invatat sa fac mastic, insa de altoit nu am avut timp, ca am fost la taiat/prasit viile si lavanda si am facut si un gard de gladita, dar stau cu… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
5 years ago

Io anul asta am altoit cires pe visin si piersic pe corcodus (in loc de mastic am folosit silicon) si totul pare ok.

Am ratat startul in primavara cu murii, da’ la toamna musai sa-mi fac timp. Nu stiam de Navaho, suna foarte bine ca prezentare (rezistenti la frig, productivi).

Pentru struguri, soiuri de masa, ai ceva preferinte?

Moromete
Moromete
Reply to  Catalinx
5 years ago

Nu ne place tuica de corcoduse. Eu am baut o singura data si avea un gust naspa, coclit, as zice. Da aia de pruna te unge pe amigdale. Thornfree nu am apucat sa mananc niciodata. Tot ce am apucat sa fac pe langa muri a fost sa le ingrop varfurile in pamant, sa se inmulteasca, apoi sa replantez. Eu am luat Thornfree fiindca am zis ca-s la fel ca alea salbatice, numai ca-s mai mari si nu imi rup hainele in ei. Bine ca mi-ai zis de gust inainte sa ma umplu de ei. Vara asta caut sa vad cum… Read more »