Israel. Plăți. Revolut

Dacă e ceva ce nu mi-a plăcut din Israel, e vorba de benzinării.

Când am plecat acolo știam că e greu cu banii, mai precis când plătesc cu cardul ING se face conversia de la shekel la euro , iar apoi de la euro la leii mei ( nu prea ) grei . Toată lumea știe ce curs are ING euro-leu. Japcă.

Bine , am și card in euro la ei, dar m-am enervat la prințip. Așa că am deschis un cont Revolut, am cerut un card de la ei și am început să torn bani in el cu cardul de la ING. Și am făcut un cont de ILS, căci cardul lor e multicurrency.

Și am început să trag cu el peste tot și aia a fost, super curs de schimb.

Este acceptat pă peste tot.

Iar în Israel, în cele mai multe locuri, poți plăti cu cardul. Ce dracu’, acum poți plăti și la supermarketul din satul meu. Nu pot eu să să platesc sume fixe, doar sume rotunde, dar aia e.

Dar lasă că mi-au luat jidanii mai rotund.

La ăștia benzinăriile sunt cam că la italieni . Self-Service. La prima m-am rugat de un om de acolo să mă ajute, că nu îmi lua cardul. Vine omul, imi trag cardul prin aparat, bagă un cod gen 99999999 apoi enter și începe pompa a băga benzenladen. Frate, costă benzina la aia echivalentul a 6.8 lei/ litru. În Orientul mijlociu, mă? In fine, așa e când ai prea mulți dușmani.

Dar asta nu e tot.

În timp ce alimentam primesc mesaj pe Revolut că mi-au halit 200 de ILS . Așa, apriori. Zic, poate au făcut oprire și îmi dau restul la loc, că necum să pot băga benzină de atâta în rabla aia.

Am băgat de 128 de shekeli și am tooot așteptat să mai primesc banii înapoi. Nici până în ziua de azi. Am amânat intenționat articolul.

Cea mai scumpă benzină din viața mea. Următoarea cea mai scumpă a fost cu 3 zile mai târziu, cu aceeași schemă . L-am și întrebat pe ăla de la pompă.

-Domnu’, îmi luați sumă fixă sau pot să fac plinul?

-Cum vrei!

-Plinul!

-Ok.

A băgat un user 2130… Vreo 8 cifre și apoi un cod , alte 8 cifre, apoi a început să curgă benzină și pac mesaj de la Revolut că mi-au luat 200 de ILS . De data asta era rezervorul mai gol și am reușit să bag de 168 după ce am pus până la buză, ba și vreo juma’ de litru pe jos și pe șosete, de râdeau niște domnișoare din spate de mine.

Eee, la următoarea alimentare, în aeroport, am platit eu cash. Păi, pula mea, fool me once…

Nu-i nimic, că nu au avut rest 5 shekeli. Tot să fie ca ei. Mă uitam strâmb la modul “care-o mai băga vreodată benzină în țara voastră. Data viitoare îmi aduc de acasă, în bagaj”.

4 Replies to “Israel. Plăți. Revolut”

 1. stai ca nu prea inteleg: aia te-au taxat 200 sekeli in plus peste cat face benzina?

 2. Nu in plus. Suma fixa. Imi tragea nenea cardul prin pompa – pac, 200 de shekeli. Daca as fi putut sa bag benzina de atat probabil ca ajungeam chit, dar nu aveam rezervor atat de mare.

 3. 200 impartit la 6.8 egal 29.4
  Ce masina ai avut care are rezervor mai mic de 30 litri ? Eu stiu ca nu exista asa o masina, indiferent de cat de ‘rabla aia ‘ este.
  Poate nu stii matematica si nu ti dai seama cata benzina ai pus ?!
  Dar sa pui socoteala pe seama ‘Jidanilor ‘ arata cat de prost crescut esti si mai ales, nu ai ce cauta peste granitele orasului in care te afli !

 4. I-auzi, pula mea, unde era matematicianul din pantaloni si nu stiam. Am ajuns sa ma corecteze toti repetentii. Ia citeste mai bine ce-am zis eu acolo cu privire la 6.8 , vezi ca-i echivalentul in lei, in shekeli (ILS) e circa 5.44 ( ca aia 200 ILS opreau, nu lei) si face cam 36 de litri si ceva.
  Rezervoarele sunt mai mari. Rezervorul la rabla aia e de 45 de litri, insa doar ma-ta merge prin deșert, sau intr-o tara unde nu stii benzinariile ce program au, etc, cu rezervorul pana se goleste.

  Oamenii, in general, alimenteaza de unde opresc sa mearga la baie, sa cumpere un suc sau ceva de haleu. 36/45 = 80% din capacitate. Eu, in general, alimentez mai devreme de a ramane cu doar 20% benzina, ca la 45 de litri ca asta inseamna 100-150 km. Daca opresc sa cumpar un suc, sau daca are cineva nevoie la baie si e rezervorul sun jumatate il si umplu.

  *Sunt si eu curios, daca-mi poti spune, cum ai ajuns pe site-ul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.