VPN shit: Scurt hack cand nu merge vepeneul.

Vi s-a intamplat vreo data sa nu va puteti conecta la clientii de vepeneie si sa nu poata sa va ajute nimeni de la IT-ul pulii, plus sa va treziti, in functie de retea, ca uneori merge uneori nu?

Si mie. A doua orara  la o companie unde aveam in birou adrese cu 192.168.118.X/255.255.255.0 . Eu le-am setat la cererea sefului pe subnetul asta. Care subnet  coincidea cu unul rutat de VPN-ul corporatiei, la nivel global.

Logic era sa schimbam subnetul ala intr-un 192.168.1.X cinstit, dar nu, ca avem deja echipamente cu IP-ul setat in hardware cu .118.X si lumea le stie asa. Am facut  eu ceva scriptulet ca solutie, cu rute manuale in MS-DOS. Merge si acum , din ce am auzit. Lol.

Posibil sa se schimbe, ca inteleg ca au angajat si niste admini pe bune.

De cateva saptamani, sau luni, de cand  lucrez de la tara am observat aceeasi problema la  astia unde lucrez acum. Doar ca setupul la mine e mai grav. Am 2 subneturi in tot setupul meu de internet  si o configuratie destul de laxa, motiv pentru care am mask 255.255.0.0 in router si in configul de DHCP.

Motiv pentru care muie rutare catre 192.168.X.X prin reteaua de VPN.

Sigur, as fi putut sa fac inca un script de mana , dar mi-e lene sa pescuiesc subneturile astora ca se cam schimba, nici nu vreau sa stric configul meu, asa ca facem o romaneasca.

Ma conectez la internet prin hotspotul de telefon. Ma conectez la veepeneu ca sa se scrie rutele corect in calculator, pe urma trec inapoi pe wifi/broadband si totu-i verde si frumos.

Din ciclul las-o asa, ca merge asa.  Sigur, as putea sa va spun sa luati un curs de CCNA si sa setati in pula mea reteaua corect la voi acasa, in birou, am pe unii in familie care vor sa manance si ei o paine pe tema.

Da’ e mai usor asa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
5 years ago

Hmmm eu inca ma chinui sa fac sa mearga doua retele si VPNul simultan, fara proxifiers….
Momentan mi-am facut script, .bat ca sa-mi rescrie routele , dar…. imi merg doar wifiul si ethernetul local al clientului simultan. Cand vreau sa bag porcaria de VPN imi baga vpnul ala peste tot. Bine …si eu sunt lenes gen nu am pus fiecare app/browser pe cate o setare, dar ma uitam daca nu ar fi vreo solutie usoara….