Rase

Anul trecut îmi spunea tata de ignat că nu e mulțumit.

Prea multă șuncă. A avut el odată porci de rasă: Landrace și Marele Alb ( nu 🦈) . Dar s-au îmbolnăvit scroafele și a schimbat cu ce a găsit pe la târg; n-am luat sama.

Anul asta a cumpărat porci din altă rasă, bozgorești, de carne , cu slănină puțină. Problema se vede în spatele paharului de țuică umplut cu whisky afumat – de sezon, na.

Vreo 17 cm de slană pe spinarea porcului de anul ăsta. Toată plină de omega 3, desigur . #mănâncăsănătos #deporc

Problema cu porcii de crescătorie e că sunt castrați chimic de foarte mici și nu ai nicio șansă să le prinzi rasa ca să îți faci proprii porci.

Viața la țară și agricultura de subzistență se duc dracului. Bănuiesc că asta e de bine, sau ceva.

5 Replies to “Rase”

  1. @Stropic, am avut porci vietnamezi, daca ii scapi la porumb/cartofi/dovleac fac si aia slanina cat palma.

  2. Cand ajung prin locul de bastina, in loc de salut primesc slana, pita, ceapa si plainca, parca as fi subnutrit sau ceva 🙂

  3. La centimetri aia ma gandes ca a batut 150 in viu. Mai putina slana, bagi doi de 70-80 de kg. Asta e metoda aplicata de cativa ani.

  4. Cam pe acolo , dar nu prea era opțiune de 70-80, că porcii ii creste de obicei timp de 1 an. Și la atâta a ajuns in 1 an.
    Iar la 70-80 de kile, rasa asta are alte probleme. Că, ok, nu mai e untura de 17 cm grosime ,dar 7-8 tot este. Și ai mai multe oase /măruntaie la doi porci raportat la carne. Și untura de pe suprafața a doi porci. Nu-s sigur că e mai multă carne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.