UK Banking. Ep2. Metro

Din ciclul ”nu numai la noi e nașpa”, asta ca să știți.

Au ăștia aplicație pe mobil care merge cât de cât pentru operatiunile domestice de zi cu zi, dar e mai simplă și mai limitată decât aia de la ING, de exemplu. Adică nu pot deschide un cont curent nou de pe mobil.

Pot deschide un cont de economii ( instant access savings account), unul in lire, bineinteles. Vreau un cont in EURO/DOLARI, ca la ING?

Muie. Ca la BRD. Cel putin din aplicatie nu merge. Poate pentru ca sunt eu prea basic la ei.

Cand vrei sa te loghezi nu iti cere parola. Nuu, asta e prea mainstream. Iti cere cateva caractere din parola, din pozitii random. Eu inteleg de ce. Da e fututa chestia asta, că nu asa imi memorez eu parolele mele de 15 carcatere.

Asa că tre’ sa pun parolele in excel, si sa fac formule cu =right(left([parola],4),1) – gen . M-am pișat pe ea de securitate.

În teorie ai putea să iți creezi un cont online accesând aplicația de pe calculator. După ce se încarcă pagina. Care durează între 30 de secunde și 2 minute. Sau crapă.

Dacă nu cumva îți dă cu javascript:void(0). Caz în care muie, țărane.

Nicio problema, dai refresh la pagina, te loghezi din nou ca mai sus si a treia oara merge. Cel putin pana la punctul la care am fost interesat.

Poti deschide conturi curente, de savings si ISA, toate IN LIRE.

Vrei valuta sugi pula. Trebuie ca merge de la oficiu, ma gandesc. Dar nu am vazut pe site-ul lor cursul valutar, adica sa stiu daca vreau un cont la ei in valuta straina.

ING, Idea, Telekom,aproape-aproape că si
BRD se pisa toate cu jet pe banca asta, din punctul asta de vedere.

Ok, n-o să deschid cont in ieuroi la ei, probabil trag pe asta care este, nu imi țin economiile în lire oricum așa că revolutul e baza. O să păstrez ăsta pentru direct debit și pula mea.

E clar că pentru firmă nu îmi deschid eu cont la ei, deși mă așteaptă cu gura larg căscată.

Bonus: Tranzactiile nu apar chiar toate in timp real, sau macar toate in aceeasi zi, pe contul online. Parca e la Idea Bank.

Later Edit: Am sunat la bancă și cică aveam ceva funcții de bază activate doar și după ce au făcut ei ceva pe acolo și am restartat telefonul e altceva.  Văd tranzacțiile, inclusiv pe cele în așteptare. Nu știu dacă au updatat și în online banking, dar dacă se vad în timp real pe mobil, e destul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
5 years ago

Din categoria ciudateniile sistemului bancar in uk … tranzactiile apar in istoric dupa 2-3 zile :))) Exemplu cont curent 1,500£ Available 1,300£ 200£ cheltuiti, plati cu cardul de exemplu dar istoricul si actualizarea balantei se face peste cateva zile(nu mi apare lista de tranzactii in asteptare) Cateodata uit ce cheltui, tb sa astept ca sa vad efectiv procesarea. Aici vb de lloyds, hsbc, barclays. La ultimii ai niste sume in pending dar nu istoricul efectiv. Am avut cont in eur personal la habc dar l am inchis dupa 2 luni. Miscarile intre conturi £-eur aveau fee de schimb curs valutar… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Eh, Centru financiar global unde se externalizeaza si se pastreaza profiturile … Hai sa zic ca nu m ar deranja f tare treaba cu intarzierea procesarii transactiilor. Neplacut, dar tot banii mei sunt, nu ma fura nimeni cu tranzactii false. Chestia cu cursul de cacat si feeuri belite m a tzapuit de cateva ori pana am gasit metode alternative. Ultima prostie pe care am facut o din neatentie tampa a fost sa platesc hotel in spania cu cardul de uk (ca plm aveam cardul ££ inregistrat la booking.com pt cand stau la hotelurile lor/decontez etc) Plm mi au luat fee/transfer… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Din istoric propriu in Nov (plata din card hsbc £)

-£562.35
635.14 eur @ 1.1294

Non sterling transaction fee
-£16.81

Doru Vlad
Doru Vlad
5 years ago

Dar cuuum? Nu e cum zicea Livaiu cu cea mai buna bancă, de nici nu visează Romulania așa ceva! Vezi ca prin Ro sunt si bănci care fac conversie la cursul Visa/Mastercard.

Buruc
Buruc
5 years ago

Ca m am pornit acum (am istoric pe toate bank statements, stiu stiu #paranoia)

Uitati si din 2016 cand eram de a dreptul #tampit si am scos bani de la bancomat in romania de pe card hsbc uk.

VIS CASH xxxxx 5568/ING OFFICE CH

BUCURESTI RON 1,500.00 @5.2246

Visa Rate 287.10 DR

Non-Sterling Transaction Fee 7.89

DR CHARGE NON-STERLING CASH FEE 5.00

Buruc
Buruc
5 years ago

14 Sept 2016
ca sa dau toate datele

Doru Vlad
Doru Vlad
5 years ago

Majoritatea folosesc dublu schimb. Si majoritatea nu sunt bănci românești. Am asa vaga impresie că nu un romulan a fost trasnit de ideea asta, ci tot civilizații din Vest au bagat-o că de ce nu! Dar pe principiul est-european fii vigilent si dă din coate că să ai de toate se poate găsi o soluție decentă, fără șmenuri de genul. Si da asta mă irita uneori la el, are niște informații sau idei vechi și se tot corelează cu ele când face comparații, ceva de actualitate din UK cu o informație de acum 8 ani din Ro.

Manowar
5 years ago

…te doare capul. In ordine. 1. Au aplicatie de mobil – ceea ce foloseste cam toata lumea aici. Autentificarea se face folosind senzorul de amprenta. Presupun ca ai degetele cu tine, in general, daca nu ti le uiti pe-acasa. Si gata, ai scapat de parola, caracterele 1-3-coispe. 2. Tranzactiile apar in timp real, dar nu stii unde sa te uiti. Imediat ce faci o tranzactie o poti vedea in “pending transactions”. Nu apar banii luati imediat din cont pentru ca NU SUNT LUATI IMEDIAT. Cand tu faci tranzactia aia, de fapt Georgel SRL pune suma respectiva on hold, dar nu… Read more »

Manowar
5 years ago

.. si nu, nu iti ia metro nici 1p pe tranzactii facute in EU. Momentan. Dupa brexit (daca o fi), nu se stie.

Buruc
Buruc
5 years ago

1. Am folosit senzor de amprenta, am renuntat. Daca ai nevoie 100% doar de mobile e ok. La un mom dat a tb sa ma loghez pe online banking… surpriza, uitasem parola. Normal de altfel ca n o folosisem de cateva luni. Am ghicit prost de 3 ori, mi am blocat accesul, reset etc 2. Am cont hsbc de aproape 4 ani, tranzactiile nu apar in timp real. Initial a fost basic, l au schimbat dupa 1 an parca in advanced si daca m as screme l as migra la premier dar nu tin banii la ei in £ ii… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

1. Am și eu. In aia am căutat prima oară. Am instalat-o în bancă cu nenea ăla . 2. Posibil să nu știu unde să mă uit, dar nu văd nici pendingul ăla. In aplicație nu vad nicio tranzacție de vreun fel. Doar suma, iar ăia se updatează, da, în timp real. Nu pot să fac screenshot din aplicație că nu mă lasă și îmi e lene sa caut alt telefon, să fac poză, să… O să sun la bancă mai încolo. 4. Ok, înțeleg asta. Nu-s de acord, dar înțeleg. Pare a protecționism din ăla comunist pentru mine, dar… Read more »

Marius
Marius
5 years ago

Aia de la Metro mi-au zis cand am fost cu cineva sa isi faca card ca ei apartin de alta banca si ca iti da garantie pana la 8k in caz de ciordeli din cont. Pla mea ai 100k si iei inapoi 8k…bun asa 🙂 Ca si chestie in Basingstoke nu au angajati directi ci doar de-aia de lucreaza 4 ore si pleaca la alta banca. ?!!?

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Vorbii cu aia de la bancă și cică initial au deschis ceva cont basic ( orice o însemna aia ) și că după ce intră primii bani ar fi trebuit să se fi activat funcționalități le de care vorbim pe aplicație. Ehm,nu.
Au zis că verifică ei, să dau restart la telefon ( lol) să pula mea.
Ehm, cert e că făcură ceva, iar acum am și eu istoricul plăților în aplicație, când apăs pe cont.

Așa da!

Am updatat cu poză.

Carevasăzică, merci @Manowar. Credeam că sunt chiar din iepoca de aur.

Manowar
5 years ago

Nu sunt rupti, ma. Nu stiu de faza cu contul basic (cand m-am dus la ei, am “migrat” de la alta banca, asa, cu totul, deci am avut din prima bani in cont, direct debits migrate si ele automat etc). Screenshot poti face, dar depinde de telefonul tau (am eu pe pagina suficiente pentru enervat lumea). …si nu, nu e protectionism. E doar faptul ca lumea aici nu e in general interesata de asa ceva. Stiu, pare greu de crezut, dar … o sa intelegi in timp. Cei mai multi britanici (inclusiv subsemnatul) nu dau doua flegme pe euro si… Read more »

Manowar
5 years ago

Recesiunea euro e deja aici. Cat despre Brexit, sa vedem DACA mai are loc. Dar chiar daca are, plm, pariez pe tara mea, nu pe-a altora. God shave the Queen.

filip pacurar
5 years ago

Sistemul bancar e la fel cam peste tot si nu au de gand sa faca prea multe sa il inbunatateasca pentru ca ei oricum au profit si’asa… tocmai din cauza asta apar fintech-uri ca Revolut care vor sa “revolutioneze sistemul bancar”.. pentru ca e la fel de antic peste tot. Acum am incercat sa imi fac cont la George, porcaria de la BCR.. Eroare de sistem! Imi pare rau, momentan intampin cateva dificultati tehnice. Reia procesul sau incearca mai tarziu. Imi bag picioru, raman la Revolut ca de un an de zile il folosesc ca si primary account, primesc plata… Read more »

filip pacurar
5 years ago

Bine, au si ei uscaturile lor, dar mai ales ini Estonia poti deveni e-resident completand un form pe net, platesti si dupa mergi dupa ID la ambasada in Bucuresti. Exista si exemple bune in banci, dar tot mai mult imi place de astia cu fintech-uri care incearca sa dea push la schimbare.

Buruc
Buruc
5 years ago

In lipsa de ocupatie mi am folosit azi toate cardurile din dotare pt mici cumparaturi. Hsbc nu are lista de tranzactii in asteptare doar actualizare de balanta. Gen bani in minus vedem mai tarziu pe ce, testat debit/credit card. Barclays e ceva mai avansat si da detalii pt tranzactii in asteptare. Pt ambele procesarea efectiva se face luni/marti. Verificat mobile banking. Si eu tin in £ doar un buffer pt uk si restul schimb in euro. Nu ma pricep la speculatiuni asa ca schimb cumva constant. Doar cand mi se pare mie ca se intareste £, mai bag o transa… Read more »

Alin
Alin
5 years ago