De drept

Președintele UNJR a beneficiat în ultima vreme de PR mai degrabă pozitiv. Iar dacă cauți pe google , articolele cele mai la îndemână profilează un PR pozitiv. Probabil sugestiile sunt generate de căutări și accesari. Probabil.

Se speculează pe alocuri, conspirativ, că Dana Gîrbovan ar fi o apropiată PSD. Nu contează. Nimeni nu ar propune pentru un portofoliu ministerial un detractor înverșunat, dacă nu cumva ar fi o capcană.

In cazul ăsta cursa îi este întinsă lui Iohannis. Nu prea are opțiuni.

Dacă o respinge , nu prea are argumente și iese șifonat, că ar face-o strict pentru bețe în roate.

Dacă o acceptă, e un boost de imagine pentru prim ministru care își face cu mișcarea asta și întreg procesul de remaniere campanie pentru postul de președinte la care candidează.

E la modul – uite, băi, că Dancilă face ce trebuie. Și chiar pare că face cam ce trebuie. In fapt nici nu pare dificil să iei decizii acceptabile și folositoare atunci când interesul personal e în aceeași direcție cu bunul simț, chit că nu bunul simț dictează agenda personală sau politică, ci interese electorale / de imagine.

Send to Kindle

5 Replies to “De drept”

  1. Nu e nici un boost,pana la numirea asta nici nu stiam ca cetateanca Garbovan exista ! Putea sa o numeasca pana si pe Kovesi,ca nu o ajuta cu nimic.

  2. Mai nimeni nu știa că există , asta ești schema. Acuma știe lumea știe că e din sistem, profesionistă recunoscută, că nu a avut o poziție “moderată” față de PSD, că nu e “înregimentată politic” și ce vrăjeli mai apar pe net. Tehnocrație, etc .
    Cred că o să fie un boost semnificativ.

  3. dar(vorba unuia din ziare) nu merge; functia de ministru e politica, pana acum nu au fost pusi judecatori ca ministri; trebuie o separare a puterilor

  4. Absolut. Joianis a primit un bonus de la combinația cu ALDE care se retrage de la guvernare și speră la o moțiune. Așa scapă de paradoxul pe care l-am prezentat mai sus, că pisica e in curta vecinului. Iar tanti cu pricina e normal să de-a “undo” la demisie, nimănui nu îi place viața de șomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.