Activități de Crăciune: Noi nu suntem ioropeni.

In majoritatea tarilor din Europa nu gasesti multe chestii deschise de Craciun. Ok, hoteluri, cazinouri, restaurante, dar nu supermarketuri , banci ( ca de aia ii spune bank holiday, in pizda ma-sii, nu? ) si alte chestii de business, magazine standard.

Romulanii au mall-uri si sunt mari fani. Pe model american. In orice zi, la orice ora ai sa gasesti lumuliță.

Dar ca azi (26 Decembrie), n-am vazut decat acum doi ani de Craciun, cred.  La AFI Cotroceni era coadă de mașini dinspre autostradă( țăranii ca mine ),  de vreo 3-4 semafoare.  Drept care am dat înainte spre Baneasa (Ikea).

Io, ca restul romulanilor, aveam treabă, nu eram acolo degraba.

Acolo e spațiu mai mare și era loc berechet cu rabla. Dar înăuntru era buluc spre omor. Coadă la Starbucks ( normal), coadă la bănci ( sunt agentii deschise acolo și au program) mai ceva ca în zilele de lucru, coadă la casele de schimb valutar, unde aveam eu treaba, iar normal, orice romulan mai schimbă o sută de euro de sărbători, eu schimbam lei în dolari.

Mai aveam juma de oră și ne-am așezat la o cafea – și pe la carciumi era lume. Excesiv de multă.

După care am uitat că am uitat să facem asigurare de calatorie. Hai in Carrefour, ca sunt aia de la Otto acolo. Erau. Dar si acolo era coada. Lumea facea RCA . Da, puteam sa fac si online, dar mai complicat cand vrei sa includa snorkeling si pula mea. Mai ales snorkeling. Complicat cand faci rezervare pe 25 dimineata sa pleci in Asia pe 27, hehe , planning romulan.

Cum spuneam: noi nu suntem europeni

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Colegii croați zic sa incerc Bosnia. Cică ieftineala maximă. Inițial am zis ca aberează de la berea fără alcool dar după ce am făcut o simulare pe booking si au ieșit 6 nopti 5 stelele sub 2000Lei la sfârșitul lui ianuarie parcă m-au c-am pus pe gânduri. Adică totuși eram adolescent când trageau ăia cu tunul in Sarajevo, dar dacă croații nu au probleme parcă nu ii vad sa se ia de mine care mai si arăt a arăbete. După care am vb cu soția și surpriză, Sarvar, Ungaria scrie pe mine. Cică nu dă Spirit Hotel din mana pe… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Cred ca e safe in Bosnia.
Dar ce nu cred e că ar fi in ianuarie cald :).