Egipt 6. Cu trenul către Asuan.

Stăm pe peron însoțiți de poliție. Din fericire nu e pentru că am aruncat eu o doză de bere la gunoi și s-au holbat toți la mine când m-au văzut cu elementul decadenței în mână.

Sosește un tren care pe afară arată ca și cum ar fi fost cumpărat de la CFR după ce le casează. Dar înăuntru e ok, nimic in comun cu CFR

. O cușetă de două persoane ( ar trebui să fie pleonasm , dar CFR are cușete de mai multe persoane ) care e decentă , raportată la calitatea exterioara a trenului.

Trenul ne duce semnificativ mai repede decât CFR-ul șerpuind pe malul Nilului , din oraș în oraș , vreme de o noapte și distanță de circa 800km între cele două puncte.

Nu pot să spun că mă bucur să călătoresc fara posibilitatea de a face un duș, bine că am fost la o parfumerie mai devreme.

Dar nici nu avem cum să ajungem altcumva acolo, așa că strângem din buci.  Că de dat la buci nu se poate pune problema, nu numai că nu e duș, dar nici nu prea ar fi loc de ceva mai mult decât un futai de râme.

Tot ce avem în cușetă e o chiuvetă. Bună și aia, decât nimic.

Bine, băile nu au nimic în comun cu alea din trenurile românești. Înăuntru găsești niște folii de unica folosință de așezat pe colacul budei, să te poți așeza pe tron cu încredere. Vasul de WC are țâșnitoare de tip bideu să te cureți în Trebuci, să nu stai cu căcatul în chiloți ca animalul.

Și uscător de mâini funcțional. Hai, dă-o in sarakie, că nu am văzut de-astea nici prin trenurile din UK, deși alea sunt mai noi și mai curate, nimic de zis.

Am primit și ceva masă de seară decentă, mai bine decât la unele companii aeriene.

În teorie , în tren se fumează doar la vagonul 7, în practică din când în când mai pute a țigări de pe hol.  Rezolvat cu miros de coajă de portocală și creat un nou parfum- Catalin’s  Orange Tobacco ,din colecția selectă de 800 de lire egiptene biletul dus.

Până pe la 2 noaptea scriu articole pe care le-ați mai văzut pe aici și masor cu privirea gări și orașe. Populația Egipt e spre 100 mil locuitori, toate orașele par să aibă blocuri mari și multe . Ceaușescu clocotește de invidie prin vreun cazan.

Mai toate orașele și gările par a fi în curs de modernizare și / sau extindere . Asta mă pune pe gânduri , dar mă prăbușesc în somn…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments