Campanie de gherilă

Pe tot internetul din telefonul meu, în orice aplicație care are reclame, pe orice site cu ad-sense, pe orice Facebook îmi apar enervant de des “mesaje” de la PSD.

Asta de exemplu duce pe un site care nici nu-i funcțional, alaturidetine.com.

Tot ce vedeți acum e campanie de o parte sau alta, menționez, în particular PSD-ul pentru că ăștia fac opoziție la rupere, cu orice preț că nu e pe banii lor.

Asta cu legea privind autonomia ținutului Secuiesc a fost din același registru, o cascadorie de spectacol. PSD a mers pe burtă, ca să aibă o mămăligă explodată pe masă, în fond, ei sunt in opoziție , ei nu au propus , etc.

Peneleii au așteptat mingea la fileu cu paleta ațintită și cum a venit i-au dat. Cu Iohannis cu tot. Le-a ieșit tuturor așa cum s-a nimerit.

Reacția ministrului de externe al Ungariei ( mici, sic!) care îl acuză pe Iohannis de instigare la ură e una corectă. Sigur, intenția lui era să instige la ură împotriva PSD-ului, dar când naționalismul e unul mimat nu îți iese și nu i-a ieșit nici lui, decât un mesaj demagogic. Un mesaj corect era unul in care le explica fraților noștri unguri că pocinogul cu pricina e o mânglășitură a propriului partid, pentru imagine, un joc făcut pentru impresie artistică. Și să îi certe pe ăia de la PSD pentru lipsa lor de acțiune, dacă voia, lipsă care dezbină naționalitățile conlocuitoare.

Dar așa, a dat direct cu xenofobia in jos pe scări. In fine, nici măcar nu voiam să zic nimic pe temă, că tema mai de prin plan, care se joacă , e carantina cu pricina.

Am vaga impresie că PSD ia pulsul societății pe toate canalele media ( pe care se poate înregistra reacția ) ( cred că și restul fac asta, dar aveți puțintică răbdare ) cu privire la restricțiile impuse lor. Pentru că e evident că există o reacție de respingere și cu cât președintele și Ararat o ard mai pe conservatorism , adică să ne țină pe toți la conservă mai mult timp, cu atât crește presiunea sub capac. Și din ce văd pe Facebook, este și stimulată de ăștia.

Momentan ei doar trimit mesaje contradictorii gen ( nu mai votam prelungirea carantinei dacă …) in timp ce o votează că așa e sigur ( pentru jocul lor ) .

Dar în momentul în care șandramaua se va hâțâna , cred că fac repetiții să tragă preșul și să îi joace în picioare pe ăștia și probabil vor primi sprijin popular pentru asta, dacă se ajunge acolo.

Frăsuiala e prea mare să nu sa rămână așa o situație sterilă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 years ago

Am vaga impresie că PSD ia pulsul societății pe toate canalele media ( pe care se poate înregistra reacția ) Acum vreo 2-3 saptamani de fiecare data cand intram pe mediafax era cate un sondaj…cata incredere aveti in ciolacu, cata incredere aveti in plm. 26% parca au zis ca au… Btw, mai e vreun site de stiri cat de cat ok de pe la noi? Pe bune de nu Sputnikul raketilor (are 3 variante, ro/md si ru :)) ) mi se pare mai impartial cateodata fata de cum prezinta stirile mediafax / hotnews / digi. Pe irealitatea, antena sau protv… Read more »