Aveam un atomizor Hercules, care n-a mai pornit. Pe scurt, l-am folosit de vreo 8 ori ( cam 8 ore ) în 2 ani. Și ăla a fost. Am incercat eu să îl mecanicesc și i-am futut filetul la bujie. Așa a rămas , futut.
Am stropit pomii cu un vermorel, dar s-a futut și ăla iute. Chinezării.
Anul ăsta m-am enervat și am cumpărat unul acătării. Lux de la Stihl: SR430, made in Germany, mama lui de atomizor. Și diferența de preț a fost, nu zic nu. De la 350 de lei Hercules-ul la 1800 e ceva .
Dar, băi nene, pornește la prima sfoară și după o lună de nefolosire și merge ca uns. Știu ăștia de la Stihl șmecheria.
Și se asamblează ușor și e cu plastice de calitate. Și e Mai ușor decât ăla de dinainte.
Mă rog, am dat eu inițial cu niște chimicale de am omorât musculițe, țânțari și păduchi .
Dar a fost de scurtă durată că au venit alți păduchi. De altă culoare.
Acuma ,întâmplarea face că mai vorbesc cu un amic care o dă în d-astea bio, fără chimicale și sună bine. În teorie.
Cică să dai cu tot felul de soluții din ceai de coada calului ( sau pula calului, lol ) , ulei de been, boia de ardei iute, tutun , mai pe naturel așa.
Acuma, nu știu ce să zic, eu aș încerca și pe naturel, fac o probă azi, dar mâine dacă mai văd păduchii aia vii ( cred că au făcut și pureci între timp ) o dau tot pe BASF și Bayer prietenii mei nemți și dușmanii naturii.
Eu pe jegoșii ăștia nu suport să îi văd prin pomi.
Aș vrea să observ că merge cu naturale și că nu trebuie să fac reset la biodiversitate cu insecticide sistemice , mai ales că mă chinui sa reglez echilibrele astea cu ceaiuri de compost și plm.
Bine, asta durează și nici eu nu mă pricep la astea, mi-a luat vreo două săptămâni să fac un ceai din ăsta și nu a ieșit chiar ce trebuie , cred, nici nu pot ști exact. Adică după miros, cam a ieșit ( până la urmă ) așa și așa.
La microscop nu am putut sa fac un sampling bun, că asta pe care îl am e cam pentru copii și a fost păstrat în condiții precare, s-au jegojit sticlele și copiii au pierdut partea care face poze și le tragi in calculator pe USB pentru analiză. Oricum nu e pentru asta. Am văzut eu ceva parameci și amibe pe acolo , dar cam atât
În principiu, când apar protozoarele e un lucru bun. Dar nu se pune problema să pot observa bacterii, tipuri de bacterii, etc.
No problem. In timp ne upgradăm.
Taica-meu cica nu vrea sa dea cu chimicale pe copaci ca altfel ce gust ar mai avea o pruna, o caisa… ca asa pline de chimicale sunt la supermarket. Eh…de atunci nici n-au mai facut prunii, caisii, piersicii rod calumea. Doar niste fructe semi-uscate, si foarte putine spre deloc.
Merii si visinii in schimb nu sunt atacati si sunt plini. Un sigur gutui am si nici de ala nu se atinge nimic. Or avea si daunatorii gusturi si gusturi…
@0040 Cam asa am functionat si eu pana acum, cu precizarea ca merii mai stau de vorba cu rapanul si fainarea + viermi da’ tot produc decent, pere se fac mai multe ca niciodata, ciresii in afara de cateva frunze scofalcite n-au avut probleme iar prune si pierisici sunt cacalau.
Inteleg ca sunt si solutii naturale direct de cumparat, ceva mai scumpe si nu stiu cat de eficiente da’ la anul bag si io de test ceva Konflic si cacaturi de genul asta ca parca ma zgarie pe ochi sa vad pomii cu frunzele scofalcite sau uleioase.
Cu paduchii gri si verzi m-am obisnuit, cam in doua saptamani dupa ce se umplu pomii de-ti vine sa-i tai, dau atacul buburuzele si cam rezolva problema, cel putin asa o fost anul trecut, ca anul asta sunt deocamdata in etapa in care ma rog de buburuze.
Bă alea nu prea sunt bune. Sunt pe bază de ulei de neem majoritatea și sunt diluate. E Ceva rețetă de ulei de neem cu frunze de tutun boia mai concentrată și aia îmi zice un amic că parcă ar merge. Dar ajungi la o combinație scurta. Te costă uleiul pentru diluare in 10litri de apă circa 100 de lei. Cel puțin la prețul din România al uleiului. Pe Amazon se găsește mai ieftin .
Ajută un marinar! Cumpără in continuare de la BASF!
Aaa, transporta si tu chestii bio! Balegar, compost, ulei de neem, astea 😀