Un spirt scurt

Râdem de aia care au murit că au băut spirt contrafăcut și văd glume pe facebook( sper că-s glume ) , că așa le trebuie la bețivani, că “să scăpăm” de ei, că spirtul e pentru uz extern și că de ce să facă producătorii pușcărie, dacă scrie pe sticlă că nu e pentru consum.

Eu nu vreau să merg cu spirtul meu la verificări, că la cum miroase am o vaga impresie că e tot din ăla, dar pe sticlele ălea scrie că este făcut din alcool etilic, nu metilic.

Și e absolut interzis, periculos și dincolo de limita acceptabilului să înlocuiești un ingredient într-un produs , cu unul mult mai otrăvitor și să nu specifici asta pe ambalaj.

Pentru că dacă ar fi specificat , nu îi mai putea spune alcool sanitar, că există niște normative care definesc alcoolul ăsta sanitar, nu îl faci tu din stricnină.

In plus, râdem glumim, dar oamenii, inclusiv bețivanii ( acu’ eu nu zic că și ăia care au mierlit ) cam știu diferența între alcoolul ăla bunu’ și “mitilic”, și dacă le spui că e metilic, nu cred că mai beau. Bine, asta dacă ar citi ingredientele pe sticlă, că lumea știe clar spirt = etilic .

Spirtul a fost reglementat ca alcool etilic tocmai pentru ca să nu se otrăvească lumea , nu de alta. Încercați să găsiți voi azi o substanță puternic otrăvitoare disponibilă în comerț pentru populație , vedeți cât de greu e și cum e marcată.

Și este inconștiență curată ( că nu îl bănuiesc pe ăla de intenție ) să pui pe piață alcool metilic etichetat ca alcool sanitar, în condițiile în care se știe că romulanii mai beau din ăsta, nu cred că nu au ajuns glumele cu Mona la toată lumea.

A avut noroc că distribuitorul a fost responsabil și a retras restul mărfii de pe piață, altfel șansele erau ca să producă rapid un mic “Colectiv” la sticlă, pentru o altă nișă de consumatori de “entertainment”.

E ceva , în condițiile în care penuria de spirt și tentația de falsificare apar in contextul pandemiei care omoară între 10-30 de romulani zilnic, să ai zece dintr-o lovitură de la dezinfectant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments