S-a mai futut o mașină de tuns iarba.

Anul trecut am renunțat să mai duc mașină de tuns iarba pe benzină la reparat , în sensul că nu am avut timp. Nu-i bai, am să o duc din nou anul ăsta, după ce se ridica carantina. A patra oară cred. Nu că îmi pasă prea tare dar vreau să îi văd pe nenii aia de la service la muncă, ca să se plângă și să facă ăștia ceva mașini mai bune. Îi plătesc, nu așa, că nu mai e in garanție demult.

Dar până una alta , o folosea soția cu succes pe aia electrică Bosch ARM3200.

Nu-i nicio problemă, ce nu se poate strica și asta ? Ba da, că îi spune sculei nemțește, dar e fabricată tot în “Popular Republic of Covid”.

Practic și-a pierdut vâna și a început să scoață fum, ca orice căcat cu motor electric.

I-a scos soția cuțitul, a curățat-o pe sub fustă de resturile de iarbă și moloaze, a observat că garnitura care prinde cuțitul era în stare foarte bună, aproape topită, a pornit-o și fără cuțit și tot cam așa face.

Am desfăcut capacul de sus a dau un ochi la motor, zic că s-or fi izânit cărbunii, sau s-o fi copt bobinajul, dar nu prea. E ok.

Am cam ginit problema. Se învârte destul de greu in gol și se încinse rulmentul . Cred că s-a gripat. Se găsește să îl comand pe net, e mai scump transportul pe curier , dar plm.

Bine, și mașina a costat circa 80 de euro și a mers vreo 3 ani.

Am comandat alta tot electrică. Că așa vrea soția , s-a obișnuit cu cablurile. Mă bătea gândul la un tractoraș de tuns iarba că e multă acuma s-a mai spawnat o gospodărie, mai răi pe acolo. O curte destul de măricică.

Dar e scump și i-am dat eu o scatoalcă gândului, mai din fundul grădinii așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Scoate iarba, planteaza trifoi pitic. 😀

Stropic
Stropic
3 years ago

Nu stiu cum reuseste un vecin, are o curte de toata frumusetea numai si numai cu trifoi pitic, adica foarte foarte mic si des. Fara pic de iarba.

Banuiesc ca e mai multa munca la el decat imi imaginez eu. :))) ma gandeam ca ajunge sa imprastii semintele si sa il uzi.

Alifie
Alifie
3 years ago

#Stropic – Trifoi alb pitic am semnatat si eu si nu-i uniform nici la mine. Probabil ca daca insisti cu semanatul si ingrasaminte pe zonele in care nu rasare in primul an, se uniformizeaza.

Atat la lucerna cat si la trifoi am pregatit terenul cu motosapa dupa care am semanat si compactat terenul, daca doar arunci semintele nu prea are cum sa rasara.