Bănci din UK. Nu numai Revolut blochează conturi

Mut niște bani in UK. Pentru că sunt zgârcit nu vreau să schimb banii în lire într-o bancă din România, sau în banca destinație din UK că e doar de pierdut și-s munca mea, nu bani de Monopoly.

Ca să nu ziceți că mă trag pe cur, uite cât mă costă dacă schimb banii în ING. Tre să vând eurp, deci folosesc cursul de cumpărare, 4,8432 și să cumpăr lire, deci folosesc cursul lor de vânzare 5,4828. Evident, tranzacția se face prin moneda națională de referință – leul. Paritatea este de 0.8833 lire pe Euro. Mai simplu 8833 lire pe 10,000 de euro.

Pe Revolut am primit 9,011 lire pe 10,000 Euro, uite. Bă, nu știu cum să vă spui, dar sunt 178 de lire putrede, nu neapărat bani de aruncat, la fiecare 10k EUR , iar eu am ceva mai mult de schimbat, nu mărunțis. De suma pe care o economisesc la cât vreau eu să schimb îmi iau un laptop nou, d-ăla mai bunul așa.

Evident că nu vreau să țin căciula de bani în Revolut, că, zic eu – NU ȘTII când îți blochează ăștia contul. Am început să mut din ei în contul de Metro UK , dar ăștia au o limită de transfer de 25,000 de lire pe zi, la ieșire. Mi-a zis Manowar, n-am verificat, dar îl cred pe cuvânt, nu stau să îi verific și nici să mă milogesc de ei – hai, bă, faceți dășchiderea mai largă.

Io sunt maniac cu paralelizatu’ . Să fac flood cu bani pe toate canalele – treabă de cocalari.

Și am deschis cont și la alții, Halifax. Ce haliși, mă ? Nimic, frumos, online, am deschis cont vineri, luni a venit cardul, repede ca-n civilizație.

Am auncat 5,000 de lire în cont, în scărbă așa, de deschidere, și marți era deja blocat. Nici nu știam, m-a sunat o tanti să-mi spună .

-S-aveți o zi la fel de bună și dumneavoastră, zic, de ce?

-Că să înțelegem de unde sunt banii, ce faceți cu ei.

-OK, hai să vă explic.

Și i-am explicat ca la proști. Cum am eu niște bani pe care îi vreau la ei și că de ce nu îi transfer eu direct.

Că dacă schimbul de la ING îmi dă 8833 de lire pe 10,000 – nu-i bai, că al lor îmi dă 8580, că ce mai ie, maică, 431 de lire, în ziua de azi. Și Metro folosesc același curs ( e un serviciu , Eurotransfer) .
Poți, la sume mari, să negociezi alte cursuri, dacă știi că poți și îi fuți în cur să îți ofere opțiunea asta, cu argumente ( că fac prin alții dacă nu) – au și ăștia un fix cu negociatul și best deal mai ceva ca țiganii, să fac spume dacă nu.

În fine, au blocat contul, au zis că mai verifică ei una alta și mă sună ei mâine, dacă totul e OK. E O DIFERENȚĂ față de Revolut, la ăia tragi tu de ei – hai, bă, hai, uite ici documente, pula-mea-uri, ăștia de la Halifax te bântuie ei. Că văzurăți cât plătești pentru telefoanele ălea.

Personal, mă doare în pulă că blochează ei conturi, eu într-o săptămână deschid conturi la 10 bănci, muncesc toți , blochează toți, îi deblochează la loc ( că deblochează ei, că-s banii mei și am acte pe ei).

Sunt două idei aici.

  1. Și ALȚII blochează conturi.
  2. Deja la 5,000 s-au înțepat, păi ce căcat, ăștia-s bani ?

Nu știu dacă suma i-a dat pe spate, sau faptul că au intrat tare din prima, sau că vin din Revolut ( habar n-am), dar e clar că au reacționat.

Acuma o să mai deschid și la alții și urmăresc cu atenție și îngrijorare.

Metro n-au guițat la sume din astea, am pus și mai mult cu altă ocazie, dar nu i-am pus așa din prima. I-am luat ușor, am rulat ceva pe acolo.

N-ai zice bă, că o grămadă de golani spală bani în țara asta. Nici n-ai zice, ai crede că nu le pute gura.

4 Replies to “Bănci din UK. Nu numai Revolut blochează conturi”

  1. E ok, mie mi-a blocat hsbc la prima plata de dividende venită tot dintr-un cont de-al lor de business. Block first ask questions later.

  2. @Mike: Prima tura la cca 10k Euro acumulati /traficati în timpul unui an, indiferent de suma de transfer . Pe urmă nu știu, din când în când în funcție de ce dovezi de sursa a fondurilor le dai. La mine a sughițat de 2 ori în 3 ani.

  3. Lasă Boss că eu am tot dat cu Lei in revolut și pe sume mici. Și când le-am băgat 750E m-au blocat instant. Băi și plecăm în ziua aia in Bulgaria că de aia băgasem Euro. Dar cel puțin la mine au fost prompți a doua zi era totul ok. In altă ordine de idei fac ping pong cu niste bani că sa țin de beneficiile contului de tip premium. Și m-au sunat românii să îmi zică că e legal dar nu e prea frumos. Și eu le-am zis că da nu e prea frumos, dar e legal. Și ce au de gând să facă că eu am de gând să continui. Momentan cică nimic..
    Apropo ai toată înțelegerea mea la manevrele astea. Când e vorba de schimb valutar sau comisioane la bănci parcă se usucă ceva in mine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.