Plăți mai sigure cu PSD2

Am oxervat creșterea siguranței plăților într-una din zile când dam cu cardul la nu știu unde pe net, cardul din Romunia, nu altul și nu a mai apărut mesajul ăla pe ecran, cum că să bag codul trimis de ING pe SMS, că ăla nu mai e suficient, securitatea aia e apanajul trecutului. Noo – cică să merg în contul de internet banking, mă loghez acolo cu tokenul RSA fizic după ce bag pinul și generez cod de logare, că din ala am, să îmi apaie acolo un mesaj că am ceva de plată – dacă durează prea mult nu mai apare – să dau click acolo, să introduc bag codul de plată generat de aplicatia ING în aparatul lor de generat coduri ( tokenul ala RSA) din care să scot codul generat și să-l pun în aplicația lor și dacă nu am greșit nimic, să-mi dea ei mesaj că e OK și să revin la aplicația de net care a cerut plata, timp în care îmi fac cruci cu limba în gură în timp ce recit rugăciunea ”Băga-mi-aș pula în mamelele voastre de handicapați, sper că merge comunicarea în toate direcțiile și nu rămân și bătută, și futută și cu banii luați”. Și de cele mai multe ori merge.

PSD2 Revolut

Dar cei mai tari au fost ăia de la Revolut. La ăia treaba e mai simplă și au implementat-o de anul trecut. Când vine cererea de plata, în aplicația mobilă îți apare un popup unde poți să apeși că e OK, autorizezi tu plata și aia e tot. Țeavă!

Atâta că am observat întâmpător că nu merge neapărat cum ai crede. După ce m-au pus ăia de la Lenovo pe așteptare cu lunile, mi-am luat comanda înapoi și zic iau de la alții care livrează mâine. Laptopsdirect , firmă serioasă 3.9 stele pe trustpilot. Nu, pe bune, Digital River au 1.5 stele , iar eu am comandat de la ei și am cumpărat deja alte chestii, cu care-s OK, să zic așa.

În fine, pun laptopul în coș dau check-out , pun datele firmei, telefonul, nu observ că atunci când pun telefonul se modifică adresa de mail în aia personală, bag cardul și apăs să plătesc.

Vine cererea de confirmare în aplicația de Revolut. Mă uit la ea, mă mai uit o dată la pagina web și văd adresa de mail incorectă ( adică aia personală). Pare că pot să o schimb din spatele ecranului de plată. Știu că e o idee proastă, dar nu mă pot abține – zic , în cel mai rău caz ratează plata și o iau de la capăt. Schimb adresa de mail. dispare partea de pagină care aștepta răspunsul de plată de la Revolut.

Zic no problem, apăs „reject” în Revolut și o iau de la capăt. Merg în Revolut apăs reject și pula. Zice: Payment approved -: Lol, bă ești prost?

Plata e în pending, de lunea trecută, ăia de la Laptopsdirect nu au luat bani , că puneam potera pe ei, am zis să sun să întreb, totuși dacă pot face ceva să-mi dea ăștia de la Revolut banii înapoi, să comand din nou, nu de alta.

Ăștia au un număr de telefon special. Zic ei că nu sunt roboți și că din cauză că sunt oameni și oamenii costă.

Da, costă 13 peniși pentru fiecare apel care ajunge în căsuța de mesagerie vocală că eu până în ziua de azi n-am dat de careva să răspunză la apelurile mele. Drept care mi-a revizuit intențiile, nu cred că mai cumpăr de la ei, încerc și la Currys.

Un ghiveci de servicii impecabile s-au adunat săptămânile ăstea în oala mea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments