Elon Musk vrea să ne cipeze, nu Bill Gates

Nu serios, în ciuda reputației, Bill Gates n-a zis în niciun moment că-i interesat să pună cipuri în capu’ la lume. Dacă cumpără Windows ca și până acum, nu e nicio problemă. Ar putea fi o problemă cu românii, că noi îl piratăm. Glumesc, bă, dar Elon Musk intenționează pe bune să dezvolte niște cipuri pe care să ni le nage în cap. Culmea e că eu d-abia aștept să văd ce-i iese.

Uite și e demult, nu de ieri.

Dacă nu înțelegi în engleză, ai nevoie de cip, aia e.

Nu zic că e bine sau rău, dar zic că în timp ce vă uitați la Bill Gates, ăsta vă fură șapca cu staniol, în timp ce faceți bale la gură vorbind despre Tesla. Cu un update anul trecut.

7 Replies to “Elon Musk vrea să ne cipeze, nu Bill Gates”

 1. Vezi ce face lumea cand are bani sa-i intoarca cu lopata si se plictisesc acasa ? ( Exclus berbecali si altii ca el )

 2. Mda, observasem și eu știrea vara trecută;

  Elon Musk spune că dezvoltă un cip care le va permite oamenilor să-și transmită muzică direct în creier

  https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/elon-musk-spune-ca-dezvolta-un-cip-care-le-va-permite-oamenilor-sa-si-transmita-muzica-direct-in-creier-1340650

  Înainte, când făcea doar Tesla, mi-era mai simpatic Musk. Dar de când a luat-o pe orbită cu satelitul, nu prea mai îmi este simpatic tipul. Băiatul ăsta are acces pe persoană fizică la niște patente și secrete NASA de grad zero (pe care rușii ar visa să pună mâna) ca să facă niște treburi pe firmă cu ele: să îmbunătățească un combinezon spațial, să facă o rachetă spațială reciclabilă, d’astea. Și ca să se îmbogățească fără număr, pe cârca contribuabilului. Ce-a ajuns și NASA, dacă a externalizat cercetarea…

  În fine, nu faptul că se îmbogățește mă deranjează, sunt de acord cu capitalismul. Ai o marfă bună și la mare căutare, o vinzi și faci profit. Adică ești deștept și îți vinzi materia cenușie, să curgă banii! Căci și eu fac aceeași chestie, la nivel micro, ar fi culmea să mă ofusc. Dar nu mă duc la NASA să le propun să externalizeze serviciul juridic, nici măcar la SRI. Ori el s-a dus si ăia l-au primit, semn că e o cloacă acolo.

  Mi se pare suspect este că el a reușit să se bage pe firmă la căpușat NASA. Ca și cum el era singurul capabil de acolo și armatele alea de cercetători nu făceau treabă bine dacă ar fi fost recrutați și angajați direct la NASA, ci doar la Space X. Mi se pare un conflict grav de interese, să iei bani de la guvern ca să faci cercetare, să îți patentezi chestiile pe firmă și apoi să le vinzi contribuabililor după ce le-ai creat tu pe banii lor. Un fel de Roșia Montană, în care Gabriel Corporation ia 95% din aur și statul român ia 5% fiindcă nu-i in stare să trimită acolo 200 de mineri cu niște utilaje să excaveze după filoanele alea, pe care, culmea!, tot statul le cartografiase deja.

  Și acum Musk vrea să ne bage muzică direct în creier. Poate și niște imagini la un moment dat, poate chiar și niște idei fixe.

  Jidanul ăla de Gates, după ce s-a îmbogățit vânzând back-doors în Windows serviciilor de securitate (și iaca așa avem drivere majoritar windows la orice subansamblu/periferic PC și aproape deloc pt Linux/Ubuntu, oar alea care sunt merg la 50% față de cele pentru Windows), cam cum a făcut-o și Google cu Androidul sau Intel-ul cu cpu-urile seria i de pe la Kaby Lake încoace (sau atât s-a aflat, cine știe câte or fi “perforate”). Acum Billy e mare militant pe politici de sănătate. Ce să spun, nu putea să-și cheltuiască miliardele liniștit dacă nu ne învăța cât să ne reproducem sau când să ne facem vasectomie ș.a. Dar într-adevăr, e mai pistol cu apă față de Elon Musk. Deși parcă pe jjdan l-am auzit vorbind prima oară despre “the internet of Things” în urmă cu vreo 15 ani și cum și-a adaptat el win-dosul ca să întâmpine chestia asta. Ori, dacă vrei să știe internetul despre chestiile tale de acasă (tv, mașină de spălat, frigider, cățel sau pisică), trebuie sa le cipezi cumva. Deci aș zice că da, umblă și Bill cu cipu’ după noi. Deja 5G-ul ar cam pemite IoT-ul, mai trebuie făcută trecerea de la Ipv4 la Ipv6, găsit un standard de cipare (gen nfc, rfid sau sim) și-i pe țeavă treaba. Vom umbla ca vacile, cu eticheta galbenă capsată de ureche, LOL !

 3. Vom umbla ca vacile, cu eticheta galbenă capsată de ureche, LOL !

  Deja umblam ca vacile cu eticheta capsata de ureche.

  Eticheta

 4. Toti ii injura pe bill si elon dar nu stie nimeni ce se intampla in china. Poti sa te impiedici de multe principii dar ti-o iau altii inainte, bine ca s-au prins americanii cum sta treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.