O perspectivă a migrației pentru educație în UK

Am primit mailul de mai jos de la școala secundară de unde activează un copil. Adică d-ăștia micii , până la liceu.

Am întrebat copilul și are mai mulți colegi care au ușchit-o din UK pe perioada pandemiei. Unii că au origini în afara UK, alții că au case în afara UK. Știți voi, Spania, Barbados, astea.

Situația e cam cum era și pentru noi și dacă n-aș fi avut niște treabă în UK – pe care probabil că era o idee bună s-o fi amânat FMM , că oricum n-a ieșit cum am plănuit-o, tot în situația asta eram, ne-am fi săturat de România până săptămânile astea.

În fine, idea e alta. Credeam că-s un special că locuiesc aici doar pentru educația la copii și când nu se întrunesc condițiile vira la sărăcia poetică din România, etc. Nu-s.

Ajung să aud de mai multă lume cu aceeași perspectivă.

Sunt doar curios dacă calitatea învățământului preuniversitar se va păstra competitiv în perioada asta. Zic comparativ cu restul europei, nu comparativ cu înainte de pandemie, că ceva probleme evident au fost și cândva , daca va număra cineva proștii, va fi, fără îndoială vizibil regresul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Hahaha! Nene toți colegii mei de nivel managerial care au copii de liceu/facultate i-au trimis afară sa isi termine studiile. Bai dar unul măcar să zică că mai bine și-ar face studiile aici! Și nu, nu au inventat ei roată, doar au observat ce au făcut alții din alte părți. Știi ce le-a zis juniorul când a fost întrebat daca îi place engleza la grădiniță? Că nu, lui ii place rusa că sunt mai interesante clipurile de pe YouTube in rusă dar ca trebuie să o învețe dacă vrea să meargă la școală in Marea Britanie! Evident a fost caracterizat… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

Pai, nu e doar pt educatie. Adica e si ea un factor, dar e pt o viitoare viata in uk a copiilor. 🙂

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Stropic o fi pentru unii. Pentru mine faptul că triam intr-o lume in care transporturile sunt ieftine și rapide și vazand că alții pe alt continent de 100 de ani se pot muta cu casa după slujbă și nu invers. Nu as trăii în UK decât de nevoie, sistemul educațional pe de altă parte chiar și cu muci la nas tot e capabil de mai mult decât altele de la vecini. Căci pentru stat la pensie pe mine ma găsești in Cadiz. 90mp in complex privat cu piscina și grădină au fost mai ieftin decât echivalentul din Constanța cu vre-o… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

In cadiz, dar cu pensie de uk :)))

Cred ca exagerezi cu preturile – inteleg ideea, dar parca nici chiar asa.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Băi tu crezi ca eu te citesc că sa urmăresc uimitoarele aventuri ale unui it-st?

Nu stiu exact.

Cred ca exagerezi cu preturile – inteleg ideea, dar parca nici chiar asa.

Zici?

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Lol ai fi surprins! Vezi cu cat vinde Solid House un apartament cu două camere in cel mai nou proiect imobiliar, într-o zonă care chiar merită. Apoi compară cu cei 110K pe care i-am dat eu. Nu la fel de bine poziționat dar cu 14mp in plus si avand parte de facilități la botul calului plus infrastructură bine pusă la punct.

Mike
Mike
3 years ago

Exista obsesia asta la romulani de a cumpara, oriunde, orice. Stai boss cu chirie unde ai nevoie, un an , doi , cinci dupa care valea in alta parte la mai bine si la alt peisaj.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Nene obsesia asta e la toți! Ca e muedez sau danez, indian sau rus nu am auzit pe nimeni care să aibă posibilitatea si să decidă ca nu el stă in chirie!

Mike
Mike
3 years ago

Daca intamplator cumperi pe varf o sa te doara sa vinzi cu 10k mai ieftin. Depinde de noroc. In plus deranjul, nu e ca te duci la ajentul imobiliar ii dai cheile si astepti sms-ul cu banii in cont.

Mike
Mike
3 years ago

N-ai cum sa compari chiria de uk cu pretul apt de bucale e ca si cum ai compara mere cu portocale. In al doilea rand uk-ul e o anomalie la preturile imobiliare, prea multi paki&indi zic eu. Raportul chirie/cumparare nu poate sa fie chiar asa de dezastruos – depinde de tara aici.