Thinkpad P14s – el e bun dar poate vreau eu prea mult?

Nu am prea multe a ma plange, cu exceptia faptului ca uneori, parca merge cam greu. Nu fantastic de greu dar prinde lag.

Nu stiu daca ii pun pra multe in carca, in definitiv e doar un laptop – o fi el “P”, dar are alura de ultrabook.

Cand ma uit la procesor si la memorie, nu pare ca e incalecat . Pare ca ar mai duce. Posibil sa fie problema cu aplicatia in sine. In principiu, excelul ma enerveaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Ai incercat sa mai schimbi cate ceva din AdvancedSystemSettings>Performance> Advanced, pentru adjust for best performance of: programs/background services si swap file?

Sau sa pui procesul cu excel ca high priority? Aveam un soft care nu lasa orice proces sa consume mai mult decat setai tu din cpu (foarte bun pentru torenti), oricat ar fi cerut el… dar invers sa-i dea sa manance fortat nu am cautat inca lol

Adi
Adi
2 years ago

Nu are nici o treaba ECC la RAM cu swap file. Absolut nici una. Si daca ai utilizare mare la swap inseamna ca nu ai suficient RAM, nici un procesor nu o sa compenseze asta.

Adi
Adi
2 years ago

Daca ai utilizare max 60% inseamna ca swapul nu e folosit intens, deci nu ai nici o problema cu el. Nu e nevoie sa umbli la el, nu are efect, si nu e bine sa il elimini pentru ca Windows mai are niste amintiri din copilarie ca trebuie sa existe swap, chiar daca nu il foloseste. Eu stau cu ocuparea RAM-ului in general la 90-92% (128GB pe un computer, 256 GB pe altul) si tot nu am probleme de swap. Cand Excelul merge cam greu, ori e problema de ce face (aveam niste rapoarte in Excel care rulau 4-6 ore… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Pai nu umblu la el si nu-l elimin. Probabil ca e problema la PCIE ca pare ca SSD-ul nu merge de banii aia. Si nici RAM-ul. La RAM ma asteptam ca nu am cum sa am dual channel pe mai mult de 16GB cu o placa de 8 si una de 32 . Plm, ghinion.
https://www.userbenchmark.com/UserRun/42536900

gabi
gabi
2 years ago

Nu știu de ce spui că SSD-ul și RAM-ul nu merg optim findcă văd că în benchmark a ieșit foarte bine aici. Oricum, Excelul nu se descurcă strălucit, mai ales cu atâtea instanțe deschise. Deci aplicația în sine are o problemă, e ca și cum ai conduce un Ferarri prin parcarea unui Mall. Când hardware-ul e bun dar totuși sistemul nu se mișcă bine în general poate fi și o problemă cu driverele, mai ales că Ryzen-ul e relativ nou pe piață, deci încă nu au optimizat tot la el. Văd că și în benchmark ți-a ieșit “below expectations”. Poți… Read more »

gabi
gabi
2 years ago

Intel s-a descurcat întotdeauna mai bine ca AMD din punct de vedere al optimizării și stabilității ceea ce l-a făcut să fie preferat chiar dacă uneori hardware-ul AMD a fost net superior. Cum ar veni, un risc pe care ți-l asumi când alegi AMD.