M-a prins rândul și în Anglia

Mi-a sosit scrisoare în plic. Plic-plic.

Să mă vaccinez un pic…

Târziu, la o săptămână după ce m-am întors de la vaccinare din România. Duminica trecută, când am venit, am vorbit cu cineva care mi-a zis că atunci erau pe la 38, dar eu nu sunt încă așa boșorog. Acuma au ajuns la 32, ne-au prins și pe mine și pe soție, ea a primit și SMS săptămâna asta, eu nu.

Și zic, să dau fuga pe NHS , nu neapărat să mă programez la o doză și aici , încă nu, doar să mă uit pe când aș putea să o fac. Acolo e coadă ca pe vremea lui împușcatul.

Aștept 10 minute și caut un centru de vaccinare. Cel mai aproape pare sa fie unul in Marlow, distanța din poză face la 21 de kilometri, cam ca de acasă la Drăgășani. În România am mai aproape, dar nu e rău, deși, dacă nu aș avea mașină, nu știu cu ce aș ajunge acolo.

Mai dau un click, mă pune iarăși la coadă, 1000 de persoane, 5 minute, standard., apoi se afișează încă un centru mai aproape de mine prin Basingstoke. Aleg o zi la întâmplare, 30 mai, când am eu doza 2 programată în România.

Aleg degeaba, că nu e loc.

Mă duc iar la Marlow, aleg acolo, găsesc oră de programare. nu găsesc slot de așteptare. Când fu Tică, nu fu Tache.

In , fine după încă o coadă de 1000 de oameni , găsesc un slot la Heathrow . Ca să fie clar de ce , eu încerc doar să văd când poate să fie rapelul.

Si nu pot sa programez si rapel la Heathrow, că nu e loc, nicio problemă, caut la Oxford. Cum ar veni alerg, nu că prin toată țara, dar prin toate județele învecinate, după un vaccin. Mai aproape de 2500km , dar îmi aduce aminte de cei care o ardeau turiști prin România. Sunt centre de vaccinare și în Reading, însă Astra Zeneca, pentru bătrânetul de la 40 în sus. Cel mai devreme disponibil e 15 august. Păi și vacanța mea, când? Ce să spun, mulțumesc, zborul rămâne zbor, iar plec, iar mă întorc pe pușcărie, asta-i viața de artist.


Partea mișto la risipa asta de bani cu plicuri e că primești informații despre vaccinul ăsta, cât de cât clare, gen dacă ai fi prost să nu îți iei și tu ca toată lumea injecția de fake news de pe Facebook . Și nu baga efectele secundare subt preș.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Voiculescu
Voiculescu
2 years ago

Saptamana trecuta m-a sunat si pe mine medicul de familie. Mi-a venit randul, vreau sau nu sa ma vaccinez. Pentru aficionados vaccinul se cheama Mondena (sau Modena, nu sunt sigur si mi-e lene sa dau o cautare). Da, se face, dar el nu-mi recomanda. Pai cum de ce? Pe motiv de Hippocrate. Risc necunoscut, nu am motiv medical sa-l fac, mai bine sa astept pana pe vremea asta la anul. El va fi pensionat pana atunci, da nici colegul lui nu recomanda. Cat despre covid nici o problema – vitamina B,C si D. In special D3. Daca vreau sa calatoresc… Read more »