Belarus II: Uite că se poate, cât de cât

Scurt, la obiect.

UK a declarat spatiul aerian nesigur si a anulat autorizatia Belavia pe teritoriul ei.

Uniunea Europeana la fel.

The leaders also urged EU airlines to stop overflying Belarus, while the country’s airlines are to be barred from the bloc’s airspace and airports. The EU countries also called on the International Civil Aviation Organization to launch an urgent investigation.

FT

Ucraina la fel.

President Volodymyr Zelensky of Ukraine also instructed his government to ban all direct flights from Ukraine to Belarus and to prohibit any flights from Ukraine over its neighbour’s airspace. 

Pe de altă parte , hai bă baieți că a fost o greșeală nu-i nimic serios, uite, Protasevici e tratat corect, așteaptă cu nerăbdare pușcăria, declară chiar el.

foto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tudor
Tudor
2 years ago

Uite ca ti-am adus si link-ul cu Snowden si activitatea de PR.
https://en.wikipedia.org/wiki/Evo_Morales_grounding_incident

UE forteaza la sol avionul prezidential al Boliviei pentru a-l cauta pe Snowden. Elegant si frumos cu interdictii de aterizare pana se consuma combistibilul si apoi perchezitie a avionului.

Tudor
Tudor
2 years ago

Pai discutam de reguli, tratate si principii sau despre ce?
Altfel de acord ca Belarus e naspa si in UE e ok, dar hai sa nu ne mintim singuri. Sunt destui care iau bani grei sa produca minciuni pentru noi. Eu zic sa ii lasi sa-si faca treaba ca poate scade GDP-ul pe undeva.

Tudor
Tudor
2 years ago

Te minti cu privire la faptul ca ce a facut Belarus a fost ilegal si nemaintalnit. Daca e nasol ce au facut ei atunci e nasol ce fac si altii.

Tudor
Tudor
2 years ago

Catalin, zi-mi unde au incalcat un tratat sau lege cand au cerut avionului sa aterizeze. Conventia actuala (dupa 11 Septembrie 2001) permite unei tari lucrul asta daca presedintele sau persoana cu autoritate maxima autorizeaza cererea autoritatilor militare / de securitate.

Tudor
Tudor
2 years ago

Bun, deci poti sa demonstrezi ca au incalcat conventia doar daca le pui detectorul de minciuni si ii intrebi de unde stiau ei de bomba de la Hamas. Hamas tocmai ce a negat ca ar fi asa de rai si josnici sa puna bombe langa civili. Ei doar dau cu rachete in civili, lol. Pana la urma se mai intampla sa primesti sau sa generezi informatii false (arme de distrugere in masa in Iraq). La un zbor din ala e complicat sa verifici toate sursele informatiei in 2-3 ore, etc. Baietii din Belarus sunt din scoala veche, sovietica. Si-au facut… Read more »

Tudor
Tudor
2 years ago

Nu știu cum e în Oltenia dar parca e Johannis presedinte. Lukashenko asta în schimb se cearta cu Putin unu la unu când nu-i convine ceva. Cred ca oricum erau arse podurile între el și UE deci o interdicție pe lângă altele nu conta. Nu ma așteptăm la UE sa reacționeze asa repede, bravo lor merita o bere.

Stropic
Stropic
2 years ago

Hai mai cum poti sa crezi ca a amenintat hamas-ul fix avionul unde era tipul asta cautat de ei :))

Ce hamas convenabil.

Buruc
Buruc
2 years ago

N au incalcat nimic, au speculat/fortat legislatia pt ‘safety’ Daca esti in trenu de londra si se opreste in camp ca i se pare nasului ca e unu suspect in tren sau a primit politia informatia ca e unu cautat de interpol pe acolo SAU a sunat unu sa zica de o bomba in tren, o sa zici ca e abuz si ca nu e permis, te simti sechestrat? S a deturnat trenu? A fost cam acelasi lucru doar ca avioanele nu pot opri pe drepta, tb sa aterizeze, de unde si intarzieri/disconfort mai mari. Daca baiatu era in tren… Read more »

Tudor
Tudor
2 years ago

Cătălin, eu nu am văzut pana acum declarații oficiale ca s-a incalcat art. X sau e suspect ca s-a incalcat art.Y. Doar declarații pe baza de emotii: hijacking, air piracy unsafe air space. Cam pe ce se bazează o propaganda mediocra.