E rândul Amazon să iasă din Calul Troian în casele noastre

S-au gândit ei să își facă rețea din dispozitivele Echo pe care le are lumea prin căși să își controleze echipamentele și din camerele video. Adică să folosească rețelele wireless create pentru conexiuni punct la punct și să devină un fel de ISP global, să-și poată ruta traficul prin rețeaua lor.

Ținând cont că ei controlează echipamentul și au deja datele și interesele tale, poziția asta le dă control și pe verticală și pe orizontală asupra informațiilor consumatorilor .

E motivul pentru care nu vreau sa folosesc Alexa, dispozitive gen echo dot, Google home și ce mai e, de la un producător mare.

Pentru că e inerent că pe măsură ce acoperirea creste la nivel global, orice astfel de jucător dezvoltă diferite ambiții , construite doar pe baza faptului că i-ai băgat în casă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

cum am gasit intr-un alt articol: amazon deja are info despre preferintele cumparatorilor, stie pe ce site-uri intri, multe din serviciile online ruleaza pe servere aws, stie cine vine la tine la usa, stie ce discuti in casa, controleaza diverse incuietori, acum ramane doar sa foloseasca si wifi-ul tau.
https://arstechnica.com/gadgets/2021/05/amazon-devices-will-soon-automatically-share-your-internet-with-neighbors